Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Durability System (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=170797)

InVersoN 09-04-2008 23:16

Durability System

Siema!

Wpadlem na pomysl!

skoro pallkowi sie koncza speary,kanjcikowi stanialy poty to cos dla knajta trzeba dac:P cos podobnego do systemu tracen speara :P
np:
Cytuj:

23:11 You see a two handed sword (Atk:30 Def:25 Durability:100/20).
It can only be wielded properly by knights of level 20 or higher.
It weighs 70.00 oz.
Gdyby Durability spadlo do zera to by bylo trzeba isc do tego spoconego cyca i naprawic weapon ;]

Co o tym myslicie?

Itachi 09-04-2008 23:36

cos jak w diablo...
kiedys pewnie cos takiego wejdzie w zycie.

Draggy_Slayer 10-04-2008 00:42

dobry pomysl ;) nawet bardzo bym powedzial, zostala tylko kwestia oplaty za naprawde i odpowiednio duzej wytrzymalosci (ale nie ma co gdybac bo cipsoft i tak tego nie wprowadzi i tak ;) )

--Cienius-- 10-04-2008 07:07

wystarczy ze bedzie 1 temat z zazaleniami sorcuffff i bedziemy mieli to o ile zaklad?

Vasth 10-04-2008 07:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez InVersoN (Post 1994086)
Siema!

Wpadlem na pomysl!

skoro pallkowi sie koncza speary,kanjcikowi stanialy poty to cos dla knajta trzeba dac:P cos podobnego do systemu tracen speara :P
np:

Gdyby Durability spadlo do zera to by bylo trzeba isc do tego spoconego cyca i naprawic weapon ;]

Co o tym myslicie?

To dobry pomysl gdy bedzie on wprowadzony na caly ekwipunek. (armor, legs etc) + jeszcze upgrade'owanie ekwipunku. (Plate armor +2) Niestety Cipsoft wykorzystuje raczej tylko wlasne pomysly, a nie wyciagniete z innych gier, a szkoda.

Monsword 10-04-2008 08:15

napewno nie u spoconego cyklopa, tylko u zwykłego handlarza a wmieście pozatym nie 100/20 tylko ze 300/20

Cygan Slejter 10-04-2008 08:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1994206)
wystarczy ze bedzie 1 temat z zazaleniami sorcuffff i bedziemy mieli to o ile zaklad?

oj Cieniu nie przesadzaj:P

@topic
już dawno było o tym myslane:)

loonyxd 10-04-2008 08:59

Knight i tak ma przerąbane więc po co go abrdziej udupiać ? Pallowi może i sie kończą speary ale nie zbiera tych hitów tak na siebie i to jest "+" dla niego, pozatym na wyższym lvlu pall może nieźle expić, tylko na początku ma mało Capa.
Knigth niech ma ten miecz czy topór i niech mu tak zostanie, bo i tak zbiera mase hitów na siebie, musi sie często manasować, a pall tego tak nie zbiera na siebie. Ja bym to zostawił tak jak jest :)

Carbon 10-04-2008 09:06

Szczerze?? to sie nie przyjmie jak anpisal kolega @up

takze knight jest udupiony maxa jak narazie dlatego ten up byl bardziej dla kina niz dla innych

to ze pall musi zbierac spiry nie oznacza ze kina musi placic po 2k za swoja bron co jakis czas expu

pomysl zly

Fire Knight Marcin 10-04-2008 13:32

Zal cie.. co z tego ze stanialy ale lecza teraz 500 hp wiec n/c 100 knight sie moze zgiąć od 60 msow..

Tuhamiid 10-04-2008 13:33

Przydało by sie..przynajmniej kazdy botter by musial co jakis czas z tego expa wychodzic...

InVersoN 10-04-2008 13:52

Stara mnie kocha -.- nie wiem po co cisniesz -.-

Valest 10-04-2008 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasth (Post 1994212)
To dobry pomysl gdy bedzie on wprowadzony na caly ekwipunek. (armor, legs etc) + jeszcze upgrade'owanie ekwipunku. (Plate armor +2) Niestety Cipsoft wykorzystuje raczej tylko wlasne pomysly, a nie wyciagniete z innych gier, a szkoda.

Tibia to Tibia , jak chcesz Diablo to graj i wlasnie Tibia staje sie taka inna gra ;/

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fire Knight Marcin (Post 1994429)
Zal cie.. co z tego ze stanialy ale lecza teraz 500 hp wiec n/c 100 knight sie moze zgiąć od 60 msow..

A wczesniej nie mogl? ... bez komentarza

Ghonox 11-04-2008 14:35

Moim zdaniem to zły pomysł.
Dlaczego?
Palladynowi speary, bolty, arrowsy etc. wypadają z potwórków z których expi, a knightowi raczej by potworek żaden broni nie naprawiał.

Palladyn na początek się męczy, fakt. Ale za to skille rosną nie porównywalnie szybciej. Na wyższym lvl, gdy ma więcej cap i łatwo wbity skill może dobrze expić, a knight cały czas bije te cyce ;s

Palladyn nie przyjmuje na siebie ciosów, a knight musi. Pall MA i to SILNIEJSZĄ magię, a knight słabo z magią (bez pacc).

Można by jeszcze powymieniać, oczywiście knight też ma lepiej w niektórych sprawach (np. nie musi się bać ciosu na klate, pall ma słabszą obronę), jednak uważam, że jak jest teraz, jest równo.

AAAAAAA, zapomniałem ;]
Albo mi się wydaje, albo UHy dają jakoś mniej HP niż kiedyś (kiedyś czyt. prawie rok temu, dawno nie grałem)

domin3x 11-04-2008 14:39

Tjaaa, nie dość, że knight musi kupę kasy na broń wydać, to jeszcze będzie musiał ją naprawiać...

@up
Kilka miesięcy temu wprowadzono potiony. Uhy są teraz nic nie warte :P

Alanus Lutinum 11-04-2008 15:03

Kiczowaty pomysł. Knight i tak już musi wydawać całą kasę na broń po wyjściu z rookgaardu. Z resztą paladyn wydaje bardzo mało pieniędzy na polowania, przy czym ma większy atak (assasin star 65) i mniejsze niebezpieczeństwo ze strony potworów (ucieka), a knight musi wydać ogromne sumy za broń która jest słabsza od broni paladyna (max 50 z broni normalnie dostępnych), zbiera najwięcej hitów, najdłużej skilluje. Z tibii zrobiłoby się wtedy jedno wielkie diablo/silkroad inny shit, a mi nie chciałoby się biegać specjalnie do spoconego cyklopa żeby naprawić broń która wystarczy mi na 300 uderzeń (10 minut walki), z resztą w średniowieczu miecze były tak wytrzymałe, że wystarczyło je naostrzyć po walce, a kiedy się złamały to dopiero wtedy były do niczego.

Squrewski 11-04-2008 16:25

Zgadzam się z Tymi co sądzą, że pomysł nie jest najlepszy.
Prosty przykład na chłopski rozum- Średniowiecze: Rycerz leje się jednym mieczem, nie myśli o tym, że musi go zmienić. Łucznicy strzelają strzałami, które muszą zmieniać. Tak jak ktoś napisał up, że palladynowi speary czy tam bolce i nawet ass stary wypadają z potworów. Po drugie i tak nie wprowadzą, tutaj możemy sobie wyłącznie pospekulować.

adrianeczeqq 11-04-2008 16:55

Knight wydaje fortunę na swoją broń więc nie powinien w nią więcej inwestować podczas gdy inne profesje wydają na nią parę k lub stale dokupują za banalne sumy

Vil 11-04-2008 17:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 1996247)
mi nie chciałoby się biegać specjalnie do spoconego cyklopa żeby naprawić broń która wystarczy mi na 300 uderzeń (10 minut walki)

oh yea, chyba nie myslisz ze ktos by byl tak glupi zeby wprowadzac zepsucie sie broni po 300 uderzeniach.

Cytuj:

Niestety Cipsoft wykorzystuje raczej tylko wlasne pomysly, a nie wyciagniete z innych gier, a szkoda.
to nie jest wyciagniete z innych gier tylko oczywiste dla kazdej gry ktora pretenduje do bycia RPG. No ale skoro tutaj mozna strzelac do wroga bedac odwroconym plecami to moze faktycznie nie usilujmy z tego robic RPG.

@temat:

niezle, ale nie to forum.

Nebeu 11-04-2008 17:56

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:38.