![]() |
Calippo
Myślę że tych lodów przedstawiać nie trzeba: ; )
http://img245.imageshack.us/img245/2...calliporx3.jpg Według mnie są to najlepsze lody jakie jadłem i w dodatku jedyne porządne lody wyciskane(Bo jest wiele badziewi typu "Solo") Miały przepyszny owocowy smak i po prostu..Wychowałem się na tych lodach. Ale one zniknęły .. Nie mogę znaleźć ich w żadnym sklepie. I tutaj pytanie do was. Czy w sklepach na waszych osiedlach/Większych marketach w waszych miastach Można dostać te lody? Czy gdzieś one tam jednak są,czy są już po prostu nie dostępne w Polsce? Myślę że nie jedna osoba na tym forum tęskni,bo te lody to po prostu poezja. To jak to jest u was? : P Widać Calippo w sklepach,czy nie? Czy wycofali je z produkcji? http://img245.imageshack.us/img245/6956/calippo2ve9.jpg |
Nie ma to jak o tej godzinie podyskutować sobie o "lodach". Nie widziałem już ich od dobrych kilku lat. Mi tam brakuje mojego ulubionego soku Frugo : | i tego strzelającego korka.
|
U mnie frugo można dostać ; P W pewnym barze kawałek drogi od Bdg. Jakbyś kiedyś przejeżdżał koło "Baru pod stopką" To wpadnij tam na frugo ; p W bdg. pewnie też się znajdzie więc.
|
mi też brakuje frigo,i płatków (zapomniałem nazwy) kupiłem se je w Tunezji jak bylem..7 dni niesamowitego śniadania :p,
@top dobrze były,ale już ich niema ;/ |
|
Ja się wychowałem na lodach Bambino. Teraz jakieś gówna produkują. ;)
|
Ja tęsknie tylko za Pringlessami xd.
|
Cytuj:
6 zł u mnie w supermarkecie ;) |
Taa Calippo miażdżyło i miało swój niepowtarzalny smak jesli chodzi o tego rodzaju lody.
Michoss: Co do Pringlessów, u mnie sprzedają je w takim sklepie jak NETTO, więc poszukaj, tylko ch*** drogie xd. |
Cytuj:
@topic Ja się wychowałem na lodach "Lulkach" :P, niestety chyba je już wycofali ze sprzedaży... |
no to zbieram ekipę i jedziemy do ciebie na lody :)
jakoś tych nie kojarzę. |
Cytuj:
Lulki też są... Pringelsy tak samo (ale tylko na mieście chyba) xD |
U mnie frugo można rzadko spotkać, a Calippo nie widziałem już dłuugi czas. Pamiętam zawsze w wakacje je jadłem jak byłem mniejszy ;p
Pringelsy u mnie to albo w Tesco/Carrefourze, albo na stacjach benzynowych (ostatnio były w spożywczaku koło mnie ale nie ma ich uż z 2 tygodnie) |
Cytuj:
|
O tak, lody Bambino to było coś. Teraz to już jest totalny syf, a szkoda ;(;(;(
|
Cytuj:
:] |
lody Panda byly tez dobre
|
Szukałem Pringlesów w sklepikach, kioskach, supermarketach, hipermarketach, wszystkich plejadach, nieplejadach carefourach niecarefourach, u mnie nie ma xd. Frugo też już mogę tylko w jednym sklepiku kupić, za horrendalną cenę xd.
|
@up
U mnie są pringlesy :P |
Żeby nie robić nowego tematu, jak byłem mały (6-7 lat) to piłem taki kosmiczny napój, nazwa miała coś wspólnego z gwiazdami czy planetami, bo w środku pływały małe żelki, niby gwiazdy. Kojarzy ktoś? Pewnie wycofali, ale dla mnie była to magia.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:45. |