![]() |
Blokowanie runami
Kiedyś, dawno temu było pięknie... Kupowało się e-bomb od pacca i heja na poh. Bloknęło się GS i można było jakoś wyżyć. Tylko niech mi nikt nie mówi że było wtedy za łatwo. POH to teraz koszmar a i wtedy deda łatwiutko można było załapać. A teraz jak jest? Wiem że jak się rzuci w GS e-bombą to z niej wyłazi, ma obrażenia od energii ale zasuwa z niemniejszą werwą by z klasą zapodać śmiałkowi deda. Ale. No właśnie ale, czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć co będzie jeśli zablokuję przejście np. w kopalni (nie strzelę np z f-bomby w niego), czy taki guard nie pogoni za mną? Jak to teraz jest. Czy to zależy od rodzaju runów i potworków? Proszę o odpowiedź i dzięki za cierpliwość z góry...
|
Po update wszystkie "dobre" potworki korzystają z akcji "Na kamikaze", przebiegając przez bomby, olewając dmg.
|
Dzięki
Dzięki za krótką i zwięzłą odpowiedź. Spox. Tylko w tym momencie nasuwa się jedno - przydatność niektórych runków w tym momencie drastycznie maleje. Bo do czego tak naprawde użyć fbomb, ebomb czy innych blokujących runów??? Skoro lepsze stworki i tak lecą na nas i mają gdzies przeszkodę? Już nie mówię, jak wcześniej, żeby taki GS czy guard stał w środku wybuchu po e-bombie i czekał na HMM. To w takim razie niech ktoś mi powie o jakimś konstruktywnym zastosowaniu runów fbomb i ebomb. Bo na razie to mi się wydaje że jest to tak po trosze kolekcjonowanie czarów. Dzię ki za odpowiedzi ewentualne.
|
Siedzę na kopalni guardów. Jakiś ciołek mi sie wpycha i nie rozumie informacji, że jeszcze 30 min i wychodzę. Zbieram 8 lub więcej guardów z całego poziomu, podbiegam z tym do neigo i rzucam pod siebie fbomb. Guardy lecą na niego i mam spokój.
Trzeba sprecyzować, że stworki nie zastosują metody 'kamikadze', dopóki ich nie zaatakujesz (nie rozumować tego, że można rzucić na stwora fbomb, nie lać hmm'ami i czekać aż się wypali - takie rzucenie fbomb to także automatyczny atak na stwora) |
Ja użyłem fire field'a w drzwiach i guardy biegaly po pokoju aż je wybiłem z hmm'ów.
|
Cytuj:
|
Z Tego Co Zauwazyłem chociaz to moze byc jedynie złudzenie to jesli rzucisz na stworka Fb na przykład i jesli stoisz dosc blisko niego i nawet jesli atakujesz to on nie zejdzie z FB tylko bedzie w niej stał...natomiast jest rzucisz FB przed stworka i staniesz blisko niego (tzn po drugiej stronie Fire Bomby) to stworek rzuci sie na Ciebie ale nie od razu tylko po kilku sekundach...cos w tym jest ;)
|
Mocne potwory mogą przesuwąć parcele, boxy i krzesła a co się stanie jeśli taki przedmiot podpalimy FF? Czy potwór bedzie dalej mógł go przesuwać lub zmiarzdzyć jeśli nie to można sobie zbudować barykadę i bić mocne stworki z za barykady tak można by było huntować gsy nawet na bardzo niskich lvelach :)
<Edit> Zrobiłem pewien eksperyment niestety potwory przesuwają parcele nawet gdy te są podpalone, a mogło być tak pięknie ;( |
Ja ostatnio byłem z kumplem palkiem na Ds'ach (pojedynczym spawnie , na ghostlandzie) no i w korytarzu pusciłem 2 Energy fieldy, nikt z nas go nie zaatakował a on se przeszedł po fieldach i na nas biegł 8o . Jednak chyba potworki stosują technike kamikadze :tongue:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:02. |