![]() |
RookSLAYER czy RookSTAYER
Witam,
Czy ktoś kto zostaje na Rooku nazywa sie RookSLAYER czy RookSTAYER? (Nie chodzi o nazwę postaci chodzi o nazwę zwyczajową tego że ktoś zostaje na Rooku) |
Ci dwaj wyżej teraz nagle tacy święci, nie będą "karmić trolla". A w innych tematach to
Cytuj:
Autor kulturalnie spytał jak się pisze strasznie kaleczone słowo to może wypadało by odpowiedzieć? @Autor Osobę, która zostaje na Rookgaardzie nazywamy Rookstayer (stay - zostawać, zostać itp.). Temat można ewentualnie przykleić, aby został dla potomności. |
Nie chodzi mi o to że nie umiem angielskiego, dobrze wiem co oznacza słowo Slayer i Stayer.
Temat ten założyłem żeby upewnić się i ostatecznie udowodnić kolegom (ze szkoły) jak się ten wyraz pisze a przy okazji zastanie dla potomnych. |
Tak wogóle, to dlaczego ludziom to przeszkadza (rookstayer czy rookslayer). Kazdy moze sie nazywac jak chce. Przeanalizowac name'y w tibii to z 90 % jest nie poprawnych i nie adekwatnych etc...
@EDIT: sorry nie doczytalem... lol w sumie to sie nazywac powinien rookstayer. zle zrozumialem (chodzilo mi o nazwe chara, a nie "profesji") |
Cytuj:
|
Było to w jakimś poradniku poruszane pamiętam, wystarczy że byś poszukał Rookstayer :]
|
Dziękuję, że bliżej nieokreślony "ktoś" skasował mojego jakże ironicznego i sarkastycznego posta z Noobguardianem. Czyżby jakieś kompleksy? Czyż to mało postaci z takim nickiem? Mania wyższości? A może cichy idol/idolka?
Więc najpoprawniejszą formą jest Rookgaardian (a nie Rookguardian, stayer czy slayer). |
Stay - zostawać
Co robią Rookstayerzy? Zostają na rooku (choć widziałem i takich, którzy z nickiem rookstayer po mainie śmigają :cup:) więc ja głosuje za opcją ROOKSTAYER pozdrawiam was czule :) |
Cytuj:
Rookslayer - osoba expiąca na rooku Rookstayer - osoba, która została na rooku Wg mnie obie formy są poprawne, ale wolę 'rookstayer' |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:15. |