![]() |
TIBIA - Rozwiązanie zagadek rooka ?
Witam
Jak wiemy ClipSoft stworzył waszą ukochaną grę Tibia. Ale co ona oznacza. Tibia to po angielsku znaczy kość piszczelowa. Właśnie. Teraz zaglądnijmy w inne gry MMORPG. ArchLord - nazwa wywodzi sie z tego że po osiagnięciu najwyższego levela i pokonania najśilniejszego playera zostajemy ArchLordem. Czyli nazwa wskazuje na to co czeka nas w grze World of Warcraft - Świat Warcrafta. Grając widzimy różne doliny,góry,pustynie,jaskinie jakby byliśmy w rl świecie. Guild Wars - Sama nazwa wskazuję na gry gildi i party. Tibia........ No właśnie.....czy aby w tibi zgodnie z jego nazwą znajduje się kość piszczelowa ? A moze bone wypadający z Skeletonów to klucz do zagadek Rooka. W końcu twórcy waszej gry kierowali się tym i mieli ku temu powody;) Pamiętajmy że Komnata z Ghoulem jak i komnata obok i droga do neij otoczona jest nieumarłymi,ciałąmi i kośćmi. Tak samo groby , również kosci....... Maze of Fury.....Skeletony! - kości !!! Widzimy że być może TIBIA czyli kość piszczelowa jest rozwiązaniem:) Pamiętajmy słowa Rookgardiana de'bove: "Rozwiązanie macie pod nosem" A to co mamy pod nosem to białe literki w naszym okienu "TIBIA" Zapraszam do porządnej dyskusji i nie mówcie o kolejnym temacie bo ta sprawa wymaga oddzielnego topicu.Kto wie czy Tibia nie jest również wskazówką do wszystkich zagadek TibiB) Pozdr~~ Lightr |
Zanim będziesz chciał coś napisać, sprawdź czy chodź trochę masz o tym pojęcia.
Nie przekręcaj faktów i nie przypisuj zdarzeń osobom których znasz ze słuchu. Przygotuj się na ironiczne i wytykające poszczególne części Twojego posta komentarze napisane przez użytkowników, którzy tylko szukają okazji do napisania głupot i powtarzania w kółko tego samego. Tyle na ten temat mojego. |
Jeśli to ma być porządna dyskusja to jako pierwszy wtrącę, iż twórcy Tibii nie wiedzieli co oznacza to słowo, gdy tworzyli grę. Możesz to przeczytać nawet w tych mini-złotych myślach na głównej stronie tibia.pl o ile mnie pamięć nie myli;)
|
Cytuj:
WORLD OF WARCRAFT |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
@up
chyba pomyliles okna w windowsie bo to wyglada jak chat na skypie z twoja mama... Tworcy niewiedzieli o znaczeniu slowa tibia moze by tak zrobic skeletony zamiast ludzi :D |
hehe, wszyscy krzyczycie, ze jak tworzyli gre to nie znali znaczenia slowa tibia, ale zapominacie, ze Rook powstal dopiero jakis czas po powstaniu samej gry;) czyli znajac juz znaczenie tego slowa mogli ewentualnie wlasnie tak to zrobic
chociaz sama teorie uwazam raczej za kretynska ;] |
Mi się tam wydaje że to co mówisz to bzdury ale to moje słowo i proszę mnie nie bić za to.
|
bezedóra :<
Zgadzam sie z marcinem24. Za bardzo próbujemy przypasować "dwie części układanki na siłę" ;) |
Piździec kolejny twój temat na ten temat. Przecież jakiś czas temu też Ci się wydawało, że rozwiązałeś wszystkie zagadki. Nie masz co kurwa robić? Weź podręcznik od matematyki i zadania uzupełniające se porób tumanie.
|
BTW Sie ludzie wypowiadacie ale!
JEST JUZ TAKI TEMAT! Dla Chętnych Szukaj oraz tagi Zagadki Rookgard :S sa takie 2 lub 3 tematy |
Cytuj:
|
Więc dobrze Ci się wydaje. Forum jest od wyrażania swojej opinii. Kilka postów wyżej także to zrobiłem. Wyraziłem opinie na temat jego osoby. Czy to źle?
@down NIE! :) Ale jak już się tak czepiasz mogę Ci powiedzieć, że zwracając się do osoby, mam konkretniej na myśli twoje "ty" piszę się z dużej litery, tak jak początek zdania. Specjalnie to Ty się nie popisałeś. |
Cytuj:
a ty "se" weź książkę do języka Polskiego i s*******aj z forum |
Ty a mosze jak meat z rabbita leci to to znaczy rzee morzee to jest rozwionzanie zagadki SS bo przeciesz jak spike sword jest karbofany jak frytki a frytki to jedzenie to przeciesz morze sie meat wionże z frytkami co nie???
-.- Co ma piernik do wiatraka? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:48. |