Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   TIBIA - Rozwiązanie zagadek rooka ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=171400)

Light-r 15-04-2008 23:20

TIBIA - Rozwiązanie zagadek rooka ?

Witam

Jak wiemy ClipSoft stworzył waszą ukochaną grę Tibia. Ale co ona oznacza. Tibia to po angielsku znaczy kość piszczelowa. Właśnie.

Teraz zaglądnijmy w inne gry MMORPG. ArchLord - nazwa wywodzi sie z tego że po osiagnięciu najwyższego levela i pokonania najśilniejszego playera zostajemy ArchLordem. Czyli nazwa wskazuje na to co czeka nas w grze

World of Warcraft - Świat Warcrafta. Grając widzimy różne doliny,góry,pustynie,jaskinie jakby byliśmy w rl świecie.

Guild Wars - Sama nazwa wskazuję na gry gildi i party.

Tibia........

No właśnie.....czy aby w tibi zgodnie z jego nazwą znajduje się kość piszczelowa ? A moze bone wypadający z Skeletonów to klucz do zagadek Rooka.

W końcu twórcy waszej gry kierowali się tym i mieli ku temu powody;)

Pamiętajmy że Komnata z Ghoulem jak i komnata obok i droga do neij otoczona jest nieumarłymi,ciałąmi i kośćmi.

Tak samo groby , również kosci.......

Maze of Fury.....Skeletony! - kości !!!

Widzimy że być może TIBIA czyli kość piszczelowa jest rozwiązaniem:)

Pamiętajmy słowa Rookgardiana de'bove:

"Rozwiązanie macie pod nosem"
A to co mamy pod nosem to białe literki w naszym okienu "TIBIA"

Zapraszam do porządnej dyskusji i nie mówcie o kolejnym temacie bo ta sprawa wymaga oddzielnego topicu.Kto wie czy Tibia nie jest również wskazówką do wszystkich zagadek TibiB)

Pozdr~~
Lightr

MasterTusk 15-04-2008 23:43

Zanim będziesz chciał coś napisać, sprawdź czy chodź trochę masz o tym pojęcia.
Nie przekręcaj faktów i nie przypisuj zdarzeń osobom których znasz ze słuchu.

Przygotuj się na ironiczne i wytykające poszczególne części Twojego posta komentarze napisane przez użytkowników, którzy tylko szukają okazji do napisania głupot i powtarzania w kółko tego samego.

Tyle na ten temat mojego.

Cacuss 15-04-2008 23:49

Jeśli to ma być porządna dyskusja to jako pierwszy wtrącę, iż twórcy Tibii nie wiedzieli co oznacza to słowo, gdy tworzyli grę. Możesz to przeczytać nawet w tych mini-złotych myślach na głównej stronie tibia.pl o ile mnie pamięć nie myli;)

Lord Dreathan 16-04-2008 01:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cacuss (Post 2004011)
Jeśli to ma być porządna dyskusja to jako pierwszy wtrącę, iż twórcy Tibii nie wiedzieli co oznacza to słowo, gdy tworzyli grę. Możesz to przeczytać nawet w tych mini-złotych myślach na głównej stronie tibia.pl o ile mnie pamięć nie myli;)

To ze tak powiedzieli, nie znaczy ze to jest prawda. A nawet jak nie jest, to mozliwe ze Light-r ma racje, ale szczerze mowiac... mam to gdzies.
WORLD OF WARCRAFT

Marcin24 16-04-2008 08:19

Cytuj:

Przygotuj się na ironiczne i wytykające poszczególne części Twojego posta komentarze napisane przez użytkowników, którzy tylko szukają okazji do napisania głupot i powtarzania w kółko tego samego.
Mi chyba pozwolisz.
Cytuj:

No właśnie.....czy aby w tibi zgodnie z jego nazwą znajduje się kość piszczelowa ? A moze bone wypadający z Skeletonów to klucz do zagadek Rooka.
Twórcy gry nie wiedzieli, że słowo "Tibia" oznacza kość piszczelową czy, w innym języku, bodajże fujarkę.
Cytuj:

Pamiętajmy że Komnata z Ghoulem jak i komnata obok i droga do neij otoczona jest nieumarłymi,ciałąmi i kośćmi.
To już kiedyś się ustaliło. Są to ciała ludzi zabitych przez Ghoula.
Cytuj:

Maze of Fury.....Skeletony! - kości !!!
Maze of Fury - Labirynt Furii, co ma wspólnego z koścmi?
Cytuj:

Pamiętajmy słowa Rookgardiana de'bove:

"Rozwiązanie macie pod nosem"
To powiedział Knightmare.
Cytuj:

A to co mamy pod nosem to białe literki w naszym okienu "TIBIA"
A niektórzy herbatę, talerz z kanapkami czy paczkę prażynek. Nie wiadomo dokładnie o co mu chodziło.
Cytuj:

Wasz szczerze,
Shane
Precz szatanie!

Helodin 16-04-2008 10:58

@up
chyba pomyliles okna w windowsie bo to wyglada jak chat na skypie z twoja mama...

Tworcy niewiedzieli o znaczeniu slowa tibia

moze by tak zrobic skeletony zamiast ludzi :D

Gtyk 16-04-2008 11:53

hehe, wszyscy krzyczycie, ze jak tworzyli gre to nie znali znaczenia slowa tibia, ale zapominacie, ze Rook powstal dopiero jakis czas po powstaniu samej gry;) czyli znajac juz znaczenie tego slowa mogli ewentualnie wlasnie tak to zrobic

chociaz sama teorie uwazam raczej za kretynska ;]

xXxKaiserxXx 16-04-2008 15:14

Mi się tam wydaje że to co mówisz to bzdury ale to moje słowo i proszę mnie nie bić za to.

_BERCIK_ 16-04-2008 15:23

bezedóra :<

Zgadzam sie z marcinem24. Za bardzo próbujemy przypasować "dwie części układanki na siłę"

;)

metiu 16-04-2008 21:16

Piździec kolejny twój temat na ten temat. Przecież jakiś czas temu też Ci się wydawało, że rozwiązałeś wszystkie zagadki. Nie masz co kurwa robić? Weź podręcznik od matematyki i zadania uzupełniające se porób tumanie.

Carbon 16-04-2008 21:18

BTW Sie ludzie wypowiadacie ale!
JEST JUZ TAKI TEMAT!
Dla Chętnych Szukaj oraz tagi

Zagadki Rookgard :S sa takie 2 lub 3 tematy

Marcin24 16-04-2008 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez metiu (Post 2005322)
Piździec kolejny twój temat na ten temat. Przecież jakiś czas temu też Ci się wydawało, że rozwiązałeś wszystkie zagadki. Nie masz co kurwa robić? Weź podręcznik od matematyki i zadania uzupełniające se porób tumanie.

Wydawało mi się, że forum jest od wyrażania swojej opinii. To jest opinia Light-r'a (fakt, że nie trafiona), ale jednak opinia. A w ostatnim czasie jedna z inteligentniejszym w tym dziale, więc waść skończ prawić mu morały i pooglądaj własną osobę.

metiu 17-04-2008 15:09

Więc dobrze Ci się wydaje. Forum jest od wyrażania swojej opinii. Kilka postów wyżej także to zrobiłem. Wyraziłem opinie na temat jego osoby. Czy to źle?

@down
NIE! :) Ale jak już się tak czepiasz mogę Ci powiedzieć, że zwracając się do osoby, mam konkretniej na myśli twoje "ty" piszę się z dużej litery, tak jak początek zdania. Specjalnie to Ty się nie popisałeś.

Puii 17-04-2008 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez metiu (Post 2005322)

a ty "se" weź książkę do języka Polskiego i s*******aj z forum

Prezydent_czuwa 17-04-2008 17:43

Ty a mosze jak meat z rabbita leci to to znaczy rzee morzee to jest rozwionzanie zagadki SS bo przeciesz jak spike sword jest karbofany jak frytki a frytki to jedzenie to przeciesz morze sie meat wionże z frytkami co nie???

-.- Co ma piernik do wiatraka?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:48.