![]() |
You ip adress is blocked for 30 minutes. Please wait.
Co o tym myslicie?
You IP Adress is blocked for 30 minutes. Please wait. Czy zostało to zrobione by wkużac innych? np ja i kolesie z mojej sieci mamy to samo ip ktos wpisze pare razy zly pass i ip blocked dla all z sieci Co o tym myslicie jest to potrzebne?X(X( |
|
Oczywiście że jest. Servery i tak często są przeciążone, przepełnione, zawalone wiarą na botach i MC, a jak ktoś bawi się w hakera i zna niepełne hasło kogoś bo usłyszał i testuje różne możliwości powinien być banowany. To że jedynym skutecznym sposobem na blokowanie jest blok na IP to norma, bo po co blokowac komuś chara?
|
no to moze jakis blok na odpowiednik ip goscia (192.168....) a nie odrazu an cala siec a potem ludzie cierpia i niemozna grac przez yepane 30 mni czasami to trwa nawet pare h moim zdanie to jets do upy
|
Widzę, Carbon, że nie do końca znasz się na sieciach. CIPSoft widzi całą waszą sieć pod jednym zewnętrznym adresem, a wewnątrz sieci są przydzielane wewnętrzne adresy typu 192.168... (widziane tylko w zakresie sieci osiedlowej), na które, niestety, CIPSoft nie jest w stanie nałożyć bana (musiałby mieć możliwość administrowania waszą siecią, a to raczej nie jest możliwe), dlatego nakłada bana na cały adres zewnętrzny (po co ma się męczyć?). Jedynie co można zrobić to:
- poprosić admina sieci osiedlowej, by blokował dostęp tych "złośliwych" już wewnątrz sieci i oni nie będą mieli dostępu to serwerów Tibii - o ile jest możliwość załatwić sobie adres routowalny (będziesz mieć indywidualny adres zewnętrzny) - zmienić sieć @down Edit: Owszem da, będziesz niezależny od innych z Twojej sieci lokalnej, Twój adres IP będzie widziany przez CIPSoft niezależnie od tych "ziomków", którzy błędnie kody wpisują i jeżeli oni dostaną bana na IP sieci, to ty tego bana nie będziesz miał (chyba, że sam źle kody powpisujesz to tylko ty będziesz mieć bana, a nie oni). Jeszcze jakieś pytania? |
a da cos wykupienie ip zew? xD?
|
nie wiem co masz na myśli mówiąc "wykupienie ip zew xD". Najlepszym sposobem na posiadanie własnego ip zewnętrznego jest posiadanie własnego internetu (modemu) i nie udostępnianie go nikomu. W dzisiejszych czasach internet to grosze, więc nie powinieneś mieć z tym problemu...
|
@up
Wydaje mi się, że można sobie wykupić ip w takiej sieci. |
ip zew chodiz mi o ip zewnetrzne ip odmienne do ip sieci :P
|
W zależności od sieci można wykupić adres zewnętrzny (u mojego kolegi jest taka opcja, ale trzeba płacić dodatkową opłatę 5 zł za miesiąc).
Zapytaj się swojego admina o to czy jest taka możliwość, powinno być najszybciej. |
Cytuj:
Spójrz w okno i zobacz, że tam też toczy się życie ; (. |
@up
Te Panie archeolog ja nie jestem maniakiem tibi jak np taki Mdw (kilka up) ze graja z 4 osoby ;] tylko sie pytam co zrobic zeby tego zaprzestac |
Cytuj:
|
no bo odkopales moja tajemnice xD
ze to nei aj jestem nalogowym mdw jak ten (kilka up) xD |
Cytuj:
|
Cytuj:
@TOPIC Polecam przeczytanie umowy dokładnie, tam musi pisać. |
Cytuj:
czy ty naprawde jestes takim idiotom czy tylko udajesz? Widzis co wogole napisales? Cytuj:
mzoe pomyslal bys ze np ktos expi nagle laggacz i kick a tu ip adress blocked i tak przez pare h.... Odswiezam temat musze sie dowiedziec co zrobic z tym ip |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:41. |