![]() |
Pomysł na tibijską/realną firmę.
Osobiście w tibię nie gram, ale dosłownie przed chwilą przyszedł mi do głowy pomysł. Kiedyś problemem były licytacje, wystawiający umawiał się z kolegą i zgarniali całą kasę; rozwiązanie zaproponował erig.net, na szczęście ono się sprawdziło. Kolejną znaną nam wszystkim niezabezpieczoną formą wymiany jest WorldTrade. Gracze nieraz zamieniają naprawdę duże kwoty, ale pewności nie mają żadnej (prawie). I tu by działała ta firma, każdy rejestruje się na jej stronie, tworzy osobny "Trade" po czym każda ze stron wysyła kasę/przedmioty na określoną postać firmy (na każdym świecie była by postać o danym nicku, powiedzmy Wrefugia Trade). A ona odsyła je do drugiej postaci. Oczywiście firma wpierw by musiała zdobyć zaufanie przez mniejsze transakcje i kampanie reklamową. Opłata była by niewielka, powiedzmy 5k od każdej ze stron.
Co sądzicie o tym pomyśle? |
dno. uwazaj bo ktos ci zaufa
|
Ja uważam, że koncepcja jest niezła, ale trudno ci będzie na początku.
|
No pomysl 1-klasa, ale popieram neopostmana, bedzie trudno zdobyc zaufanie pierwszych graczy :/. I jeszce zrobic postaci na kazdym swiecie :]
|
Cytuj:
|
@up
ceny za 1 rooka dochodza do 5zl. |
Cytuj:
|
Mam nadzieje że Ci się uda.
Pozdro:* |
Cytuj:
@Topic Kiedyś właśnie szukałem takiej firmy, bo brat chciał zrobić WT na dużą sumę, ale nikogo komu mógłbym zaufać nie znalazłem :/ Głównie to znajdywałem jakichś gości co mówili, że są pośrednikami w WT, ale "dopiero zaczynają"... Na pewno wielu osobom przydałaby się taka firma, ale najpierw będzie (?) Ci ciężko o zdobycie zaufania. :( |
Dobre! Myślę że jeżeli rozgłosisz sprawę to szybko zdobędziesz renomę i z zaufaniem nie będzie problemu. Pytanie tylko czy Cip-Soft akceptuje world trade?
|
@up
Jakby nie akceptował to na world trade board tematy o world trade szybciej by znikały niż się pojawiały. @autor Pomysł bardzo fajny tylko z poparciem na początku mogą być problemy. |
Gz pomysłu ale będzie ciężko o zaufanie wśród innych
|
Eh, niektórzy nawet jak dasz im w tibii link www.onet.pl to powiedzą ze to keyloger wiec takich olac bo oni chyba nawet sobie nie ufają.. a potem plączą ze ich hackneli a byli tacy uważni.... ten kto ma zaufać ten zaufa:p
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:39. |