Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Pomysł na tibijską/realną firmę. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=171713)

Surtius 19-04-2008 11:58

Pomysł na tibijską/realną firmę.

Osobiście w tibię nie gram, ale dosłownie przed chwilą przyszedł mi do głowy pomysł. Kiedyś problemem były licytacje, wystawiający umawiał się z kolegą i zgarniali całą kasę; rozwiązanie zaproponował erig.net, na szczęście ono się sprawdziło. Kolejną znaną nam wszystkim niezabezpieczoną formą wymiany jest WorldTrade. Gracze nieraz zamieniają naprawdę duże kwoty, ale pewności nie mają żadnej (prawie). I tu by działała ta firma, każdy rejestruje się na jej stronie, tworzy osobny "Trade" po czym każda ze stron wysyła kasę/przedmioty na określoną postać firmy (na każdym świecie była by postać o danym nicku, powiedzmy Wrefugia Trade). A ona odsyła je do drugiej postaci. Oczywiście firma wpierw by musiała zdobyć zaufanie przez mniejsze transakcje i kampanie reklamową. Opłata była by niewielka, powiedzmy 5k od każdej ze stron.
Co sądzicie o tym pomyśle?

LookamZzaRogu 19-04-2008 12:24

dno. uwazaj bo ktos ci zaufa

neopostman 19-04-2008 12:30

Ja uważam, że koncepcja jest niezła, ale trudno ci będzie na początku.

HeppiChinol 19-04-2008 12:52

No pomysl 1-klasa, ale popieram neopostmana, bedzie trudno zdobyc zaufanie pierwszych graczy :/. I jeszce zrobic postaci na kazdym swiecie :]

mana'potion 19-04-2008 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HeppiChinol (Post 2009232)
No pomysl 1-klasa, ale popieram neopostmana, bedzie trudno zdobyc zaufanie pierwszych graczy :/. I jeszce zrobic postaci na kazdym swiecie :]

Po co robić? Dajesz kumplowi dychę i robi chary

HeppiChinol 19-04-2008 14:10

@up
ceny za 1 rooka dochodza do 5zl.

Surtius 19-04-2008 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu (Post 2009174)
dno. uwazaj bo ktos ci zaufa

W przeciwieństwie do ciebie, nie mam 14 lat, znam angielski i język HTML. Prowadziłem wiele stron i forów dyskusyjnych/tematycznych. Stronę obsługującą taką firmę mogę zrobić bez problemu. Czas realizacji zamówienia wynosił by powiedzmy 2dni. Wpierw bym zapytał o poparcie wszystkich graczy na tibia.com, no i CipSoft miał by teoretycznie wgląd (jeśli by się w ogóle zainteresował). Pozostaje znaleźć tylko wolny czas (jestem właśnie przed maturą :/).

Nosferatu_Niedziel 19-04-2008 15:02

Mam nadzieje że Ci się uda.
Pozdro:*

ErAgOg 19-04-2008 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HeppiChinol (Post 2009447)
@up
ceny za 1 rooka dochodza do 5zl.

Wtf?! :o A ja już z 20 osobom za free rooka przechodziłem! Miałbym za to kasę na next pacca...

@Topic
Kiedyś właśnie szukałem takiej firmy, bo brat chciał zrobić WT na dużą sumę, ale nikogo komu mógłbym zaufać nie znalazłem :/ Głównie to znajdywałem jakichś gości co mówili, że są pośrednikami w WT, ale "dopiero zaczynają"...
Na pewno wielu osobom przydałaby się taka firma, ale najpierw będzie (?) Ci ciężko o zdobycie zaufania. :(

Wymyrymydymy 19-04-2008 17:18

Dobre! Myślę że jeżeli rozgłosisz sprawę to szybko zdobędziesz renomę i z zaufaniem nie będzie problemu. Pytanie tylko czy Cip-Soft akceptuje world trade?

Milten Magician 19-04-2008 17:24

@up

Jakby nie akceptował to na world trade board tematy o world trade szybciej by znikały niż się pojawiały.

@autor

Pomysł bardzo fajny tylko z poparciem na początku mogą być problemy.

xXxKaiserxXx 19-04-2008 17:48

Gz pomysłu ale będzie ciężko o zaufanie wśród innych

Wymyrymydymy 19-04-2008 22:58

Eh, niektórzy nawet jak dasz im w tibii link www.onet.pl to powiedzą ze to keyloger wiec takich olac bo oni chyba nawet sobie nie ufają.. a potem plączą ze ich hackneli a byli tacy uważni.... ten kto ma zaufać ten zaufa:p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:39.