![]() |
nowy set ?
przegladalem grafiki tibi w pliku spr
i znalazlem ciekawy set http://www.snitzpl.republika.pl/1.png http://www.snitzpl.republika.pl/2.png nie widzialem go w tibi ani na tibia.pl czy ktos cos o nim wie ? (prubowalem szukac takiego tematu ale nie wiem jak ta zbroja sie nazywa :P ) |
Wygląd sugeruje że, podobnie jak kilka innych przedmiotów z ostatniego update (np. Daramanian Mace) ma cos wspólnego z Ankrahmun...
|
Też to zauważyłem już duzo wczesniej, ale uznałem, ze to jakis pancerzyk z Ankh (nie bywam tam zbyt często)
|
update sie szykuje, więc muszą być juz przynajmniej tak małe przygotowania, jak wstawienie obrazku seta, nie??
|
Update idzie!
Ładny ten set ale crown i tak ładniejszy :p
|
IMHO to wlasnie poupdateowy k-set ^^ Fajny, a nie taka czarna, zardzewiala przy krawedziach kolczuga ;).
|
omg ten set jak dla mnie wyglada za***iscie lepiej od crown.
|
nowy k-set
to jest poprostu nowy k-set po updacie bedzie (tak samo jak po ostatnim updacie sie zmienil wygląd soldier helmetu tak samo sie zmienia k-set :P)
|
nigdy nie edytowalem tibia.spr wiec sie nie znam
ale, wiem kilka rzeczy np. to ze kazdy obrazek ma swoj numer i tu mam pytanie a)czy kazdy item ma staly numer i zamieniane sa obraki w pliku spr b) czy moze po updacie jest nadawany nowy numer (i nowy obrazek) do itemu? dla przykladu soldier helmet przed updatem ma numer 1234 i wyglad sprzed updatu a) czy po updacie ma numer 1234 i nowy obrazek? b) czy moze bedzie nowy numer 5678 i nowy obrazek, a stary numer odnosil sie bedzie do starego obrazka? @topic jesli jest tak jak w punkcie a) to znaczy ze jest to wyglad juz istniejacego setu (np. k-setu) a jesli jest tak jak w punkcie b) to raczej bedzie to nowy set |
@re:up
tak numerek sie zmienia np. dlaczego nie da sie ogladac filmow na tibia cam na kliencie 7,3 jak bylo nagrane na 7.1 ? bo w 7.1 sa inaczej porozmieszczane grafiki i inne numerki maja dlatego wyskakuja bledy :] eee, ktos cos z tego quma ? :D |
Opowiesci dziwnej tresci
Sa ponoc 2 nowe seciki od zeszlego letniego update kiedy to raty nas bily przy treningu skilli a archere nawalaly jak by mialy miniguna, ale ja tylko to slyszalem i nic wiecej nie wiem. Dostepne sa ponoc w mega trudnym quescie ale tu sie o questach nie mowi, pozatym i tak nikt (chyba) jeszcze ich nie ma. PYTAC NPC W AK :) i nie tylko ale cichosza.
|
@bikstopa...
jesli sa dodawane nowe grafiki z nowymi numerkami, a stare pozostaja ze starymi numerkami, to nie powinno byc problemu z odtwarzaniem filmikow nagranych pod 7.1 wtedy k-arm mialby 2 grafiki w pliku - nowa i stara i powinno dzialac pod warunkiem ze do tibia.spr wsadzisz stare grafiki ze starymi numerkami, co chyba nie jest trudne |
@re:up
posluze sie przykladem sry ze z konkurecji ale nic innego mi do glowy nie przychodzilo http://tibia.dmkproject.net/pafiledb...download&id=73 filmik nagrany w 7.21 chcwile widac popsuta grafike sa roznie pozorzmieszczane tla a potem film sie zawiesza bo brakuje mu jakiejs grafiki wiedz co upade wszystkie numerki grafik sie zmienija ;( |
hmmm
zalozmy - stary knight armor ma plik o nazwie 1111.gif wychodzi update - wychodzi nowy rysunek knight armora - dodana jest nowa amfora i teraz jakie numery beda mialy pliki tych przedmiotow? czy nowy knight armor bedzie mial numer 1111.gif? czy moze zupelnie nowy numer np 5555.gif a jesli nowy numer to co sie stanie ze starym? zostanie przypisany innemu itemowi np wyzej wymienionej amforze? czy moze pozostanie w pliku jako stary knight armor z numerem 1111.gif? sa 4 mozliwosci 1- knight armor bedzie mial nowy numer 5555.gif i pozostanie stary o numerze 1111.gif - powinno wszysko dzialac (pewnie tak nie jest bo plik tibia.spr powiekszalby sie do bardzo duzych rozmiarow po kazdym updacie) 2- jet usuwany stary i zaden inny plik nie ma takiego numeru to wtedy mamy krzaki podczas uruchamiania filmikow bo system odwoluje sie do nieistniejacych plikow (rzeba pozmieniac wszystkie odwolania do usunietych plikow) 3- jest dodawany nowy numer do knight armora, a stary numer jest przypisywany do innego przedmiotu np do amfory, wtedy stary knight armor i amfora maja taki sam rysunek ale nowy knight armor ma nowy numer, wiec powinno dzialac tylko ze w miejsu starego knight armora bedzie amfora 4- knight armor jest podmieniany na nowy (numer pozostaje ten sam), a amfora ma nowy numer (wszystko powinno dzialac prawidlowo) wiec w obecnej chwili jest uskuteczniana opcja 2 oraz 3 dobrze zrozumialem? |
Cytuj:
ale ja nie 8o |
Ja z innej beczki i nie na temat
@Bikstopa Reaktywacja Chlopie eq zes se zrobil z www.thefakemkaer.prv.pl (w opisie besena jest) A pozatym trzeba byc skonczonym debilem zeby nosic aola jak sie ma takie eq na maxa ci wypadna 2 rzeczy i to malo prawdopodobne a tak ci wypadnie aol wart 50k pomysl nim cos zrobisz |
Nie wiem czemu usuneliście mojego posta, ale poraz drugi zadam pytanie, jakim programem moge edytować ten plik. (tibia.spr)
|
Usunięto twojego posta prawdopodobnie dlatego że ten temat był już nie raz poruszany, a tobie niechce się użyć "magic search button".
|
Cytuj:
ale co to ma wspulengo z tematem ? i to nie powid zeby jeszcze mnie od debili wyzywac X( (ps.reszta EQ prawdziwa) a teraz do tematu przegladalem nadal plik spr xD i znalazlem nowe bohy http://www.snitzpl.republika.pl/boh.png czy ktos mi powie co to za klapki ? |
@Up
Odkryłeś ameryke, każdy kto troszkę sie zna na spr, i przeglądał widział "królicze bambosze" @Topic Tak czytając, pod koniec nie wiem o czymw sumie był temat, tak sie rozpisaliście;) Aha o secie, ja myśle, że to MOŻE mieć coś wspólnego z ankrahmun, ale jest przecierz Ancient Pharaon set, więc nie wiem... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:31. |