Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Update Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=172078)

Dizzy_Adventurer 21-04-2008 22:50

Update Tibia.pl

Przed dosłownie paroma minutami TIBIA.PL aktualizowało się! Co sądzicie o nowym wyglądzie? Ja uważam że nowy wygląd jest lepszy, ładniejszy, i bardziej przejrzysty.

Czekam na wasze opinie.

-EDIT-
Look na ghazbarana i inne potwory na ostatnich miejscach. Dają 123456789 expa (rox) xDD

Itachi 21-04-2008 22:52

nowy wyglad jest beznadziejny..
Znacznie trudniejsza nawigacja...
Po staremu latwiej bylo znalesc to czego sie szukalo!!
Newsy znacznie gorzej bedzie sie czytac...

Wracam na TibiaNews :(

Arack 21-04-2008 22:52

nowy wygląd fajny tylko ze cos mi sie pieprzy nie moge z tibia.pl np na forum wejsc tylko musze odrazu link do forum wpisac :<

Jimi666 21-04-2008 22:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Itachi (Post 2014693)
nowy wyglad jest beznadziejny..
Znacznie trudniejsza nawigacja...
Po staremu latwiej bylo znalesc to czego sie szukalo!!
Newsy znacznie gorzej bedzie sie czytac...

Wracam na TibiaNews :(

Dokładnie.Po co zmieniać coś co jest dobre? Lepiej wyeliminować błędy niż tworzyć coś zupełnie nowego.Panowie z Tibia.PL skoczyli na głęboką wodę,i zobaczymy czy przez to spadnie licznik odwiedzin czy też wzrośnie.

Rybzor 21-04-2008 22:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arack (Post 2014699)
nowy wygląd fajny tylko ze cos mi sie pieprzy nie moge z tibia.pl np na forum wejsc tylko musze odrazu link do forum wpisac :<

To dlatego, że "nowa strona" nie jest jeszcze w pełni gotowa. To żaden błąd i na pewno wkrótce będziesz mógł wejść sobie na forum z poziomu tibia.pl.

Cytuj:

Dokładnie.Po co zmieniać coś co jest dobre? Lepiej wyeliminować błędy niż tworzyć coś zupełnie nowego.Panowie z Tibia.PL skoczyli na głęboką wodę,i zobaczymy czy przez to spadnie licznik odwiedzin czy też wzrośnie.
To zaś kwestia czego innego. Naturalnym ludzkim odruchem na jakiekolwiek zmiany są wątpliwości. Sprawdza się to również podczas updateów tibijskich, zmiany w rządzie, a nawet wprowadzeniu nowej szaty graficznej tibia.pl. Trzeba się przyzwyczaić. Uwierz mi, że gdybyś używał 2 lata tego nowego laya i wprowadzili ten stary, to wcale nie wydałby Ci się lepszy.

Jimi666 21-04-2008 23:06

Możliwe,to już zależy od własnych upodobań.Osobiście nie mam nic do tego leya.Jak by nie patrzeć jest bardziej poręczniejszy i łatwiej się odnaleźć.Przywiązałem się do starego i czuje do niego sentyment lecz myślę,że to kwestia dni.

Pozdrawiam Kamil :)

Hodal 21-04-2008 23:11

Moje osobiste odczucie.. : Błeeeeeeee.. wszystko mi lata wszędzie wogóle wolałem stary.. szukam teraz tak jak to było przed tym, że można se było wybrać : Old, i jeszcze 2 inne..

@down, 2 down : dokładnie.. ehh.. nie wiem gdzie przejść teraz ;(..

Tibiasz 21-04-2008 23:12

Beznadzieja

Dokładnie... po co zmieniać coś co jest dobre? Lepiej zaktualizować dane a nie robić coś takiego, jedyne co mi się teraz rzuca w oczy to potężne reklamy, nie mówię tu o przyzwyczajeniu się bo to oczywiste, ale całkiem obiektywnego punktu widzenia po 4 latach korzystania z tibia.pl po prostu
zmieniam portal :( gdyby tylko się dało stary layout ustawić ;(

Michoss 21-04-2008 23:14

Oh my FUCKIN GOD!
<Spada z krzesła>
Ludzie, ratujcie!
Jak przywrócić stary layout?!

Hodal 21-04-2008 23:20

Znowu przerwa.. mam nadzieję, że stare powróci =)

Puii 21-04-2008 23:20

Dużo pracy zostało włożone , nie spisywał bym na straty

Ale -
Reklama google trochę wyżej

Zakładki potwory, questy etc,niech się ładnie rozwijają (flash bodajże)

Opanować kolory , czerwony calkowicie nie pasuje, za to brązowy sprawdza się całkiem nieźle.

Wszystkie te ramki są zbyt kanciaste i przypominają rodem HTML 2.0, dodajcie więcej grafik

Arack 21-04-2008 23:25

tA reklama u góry jest hamska no bez jaj akurat na środku...

Pablo134 22-04-2008 00:23

Mnie się podoba zdecydowanie stary layout. Może się i do tego przyzwyczaję ale wątpię. Jakoś to wszystko nie czytelne dla mnie i te reklamy Googla na 1/3 strony.
Aktualności są mniejszą czcionką pisane i trzeba je przewijać w dół bo nie są na takiej szerokości jak poprzednio. I jeszcze np. w poprzednim gdy były listy broni czy pancerzy to pokazane były one od najmniejszego atk/def do największego a tu jest to wymieszane nie wiem może to jest jakiś podział ale to można by zrobić jakąś podkategorie. Wiem że to może dziwne spostrzeżenia ale tak to widzę. trzeba jeszcze nieco popracować.

Michoss 22-04-2008 00:44

@up
Koło napisów "Atak" "Obrona" "Wymagany poziom" etc. masz takie strzałeczki. Kliknij xd.

Pablo134 22-04-2008 01:06

No tak sorki mój błąd.

By$iu 22-04-2008 07:03

Podobal mi sie poprzedni wyglad, ten, nie wiem jak ztuningowany jest fuuuj :-<.

Aladar 22-04-2008 07:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dizzy_Adventurer (Post 2014687)
Przed dosłownie paroma minutami TIBIA.PL aktualizowało się! Co sądzicie o nowym wyglądzie? Ja uważam że nowy wygląd jest lepszy, ładniejszy, i bardziej przejrzysty.

Czekam na wasze opinie.

-EDIT-
Look na ghazbarana i inne potwory na ostatnich miejscach. Dają 123456789 expa (rox) xDD

A ja uważam że było to całkiem zbędne. poprzednia wersja witryny "działała" jak należy, a teraz nawet mapy nie można obejżeć. Gorzej jest też z połapaniem się z całym manu.

Mam nadzieję że ludkowie z tibia.pl coś z tym zrobią i zacznie to działać jak powinno B)

Jimi666 22-04-2008 07:47

Witam.Jeżeli dręczą was reklamy i macie FireFoxa to zalecam zainstalować dodatek do ów przeglądarki o nazwie "Adblock Plus"Blokuje nie chciane reklamy,a także można blokować te które tylko chcemy,instalujesz i prawym klawiszem myszy ją usuwasz :).

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865

Xerionis_Family 22-04-2008 08:53

Nareszcie! Bardzo mi się podoba nowy wygląd, ma "głębie", jest klimatyczny, jednym słowiem gratulacje dla grafików którzy tego dokonali :)

No i nareszcie jakiś świeży wygląd bo już tamte mi się dawno znudziły :P

Cvonio 22-04-2008 09:25

Fakt gorsza nawigacja jest i mi się ten layout nie podoba :/ No ale pożyjemy zobaczymy :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:35.