Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Ghostland i Ghostship (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=17212)

paladyn15 17-11-2004 17:06

Ghostland i Ghostship

czesc mam pytanko co znajde na ghost landzie jakie potwory na jakich poziomach a co na ghostship gdzie mi sie lepiej oplaca expowac palikiem 18 lvl skille 60/50

eerion 17-11-2004 17:11

1) Ghostland to łódź którą możesz spotkać płynąć z Thais na Daramę (tylko dla PACCa)
2) Zostaje Tylko Ghostland.
Proponuje dziórkę na północy poziom -2 (Ghule + scorpiony )
Tam ejst niezły exp i loot.
Albo troche w dół - tam z kolei szkiele i ghule, ale trzeba czekac.
Północny lepsze innym słowem.
Jeśli cuzjesz sie na siąłch tot am na palnie + schodzisz w dół w północnej części i lejesz Fire Devila i Ghule.
POza tym można tam spotkać Slima (poziom -3) i DSki (-3) oraz rota (-2 =- tam gdzie FD )

<edit by aktus>
ad 1) nie ghostland tylko ghostship to raz a dwa nie z thais tylko z venore na darame to dwa a trzy oprocz 2 czy 3 ghouli, kilku skelli, ghosta, vampira i bodajrze 2 dskow nie ma co lac...
ad 2) co do ghostlandu ciekawe miejsce do expienia tylko zeby nie bylo fire debila... najwazniejsze to zeby nikogo tam nie bylo bo jak ktos bedzie to nie ma sensu nawet wchodzic...

Shinjix 17-11-2004 17:27

na ghost landzie jest 5 dziur.
Zaczynając od północy:
na samej górze
1 poziom: skeletony, cave raty,
2 poziom: ghule, scorpiony
3 poziom: ghule, scorpiony, demon skeletony.

dziura na południowy-zachód ghostlandu:
1 poziom: ghule, skeletony, poison spidery.
2 poziom: ghule, rot worm, fire de(bil)vil.
3 poziom; slimy, demon skeletony
4 poziom: demon skeletony.

dziura najbardziej na południowy-wschód:
1 poziom: ghul, skeletony, poison spidery.
2 poziom: nic
3 poziom: skeletony, cave raty.
4 poziom: poison spidery, scorpiony, ghule, skeletony.
5 poziom: GS, demon skeletony.
(za magic wallem banshee quest)

dziura najbardziej na wschód:
demon skeletony, ghule, stalkery(quest tam jest)
dziura przy skale na środku mapki:
2 skeletony

Mutares 17-11-2004 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion
Ghostland to łódź którą możesz spotkać płynąć z Thais na Daramę (tylko dla PACCa)
Zostaje Tylko Ghostland.

Ghostland i ghostland

W pierwszym przypadku to łódz ale watmpie ze dasz se tam rade
.....

luzik 18-11-2004 15:00

a wlasnie jak sie dostane na ghostship to od razu zaatakuj mnie monsterki czy musze wejsc nad/pod poklad????????

S1wy 18-11-2004 16:13

Zaatakuja Cie ghuole i skeletony, pod poklad raczej nie schodz, chyba ze masz powyzej 50 lvl'u od razu udawaj sie do teleportu.
UWAGA: kolo teleportu jest ghost, potrzebne sa hmm albo poprostu olej go.

Sebuś 18-11-2004 16:53

Jak ja byłem w ghoustlandzie to weszłem do jakiejś dziurki i jak sobie tam chodziłem wreszcie weszłem do dziurki w której centralnie przy dziurze było 5 DS'ów które mnie dobiły(w sensie psychicznym) bo udało mi się nawet wyjść z tej dziury... z 15 hp... a na górze był komitet powitalny w postaci 2 ghuli i 2 skorpionów... ale przeżyłem... nie radze tam chodzić jak się nie ma dużo życia na zbyciu...

Transparent Ghost 18-11-2004 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sebuś
Jak ja byłem w ghoustlandzie to weszłem do jakiejś dziurki i jak sobie tam chodziłem wreszcie weszłem do dziurki w której centralnie przy dziurze było 5 DS'ów które mnie dobiły(w sensie psychicznym) bo udało mi się nawet wyjść z tej dziury... z 15 hp... a na górze był komitet powitalny w postaci 2 ghuli i 2 skorpionów... ale przeżyłem... nie radze tam chodzić jak się nie ma dużo życia na zbyciu...

Te ds'y są głównie dla magów/druidów z niewidką, w sumie nic specialnego na tym Ghostlandzie nie jest oprusz dużej ilości Ghuli czyli szybkiego zarobku, aha no i oprócz bardzo ciężkiego Questa.

Angel of Death 20-11-2004 17:58

No i jest jeszcze jedno fajne miejsce gdzie jest dosyć duzo scorpionów , ja tam miałem w 10 minut 1500 expa :)

@Edit Co ja napisałem, nie 1500 expa w 10 minut tylko ponad 1500 w 5 minut :p

Tadik 17-01-2007 18:01

Ja to tam expiłem od 10lv sorkiem:) bardzo dobrze szło tylko że jak cie złapie pare ghuli to troche zle:( ale pozatym dobrze:) a knightem:miecz: to tam niezabardzo dobrze sie expi poniżej 30lv:( bo jak cie dopadnie fire debil to jestes bezbronny:(

Poznanski Rycerz 17-01-2007 20:29

..

Jak juz powiedzieli
GHOSTHIP to statek jak chcesz plynac na darashie a tu zonk ... ale to jest dobre bo sie mniej za podroz placi ^^ a na samym pokladzie sa skeletony i jak mnie pamiec nie myli ghoul? z ghoulem nie jestemn poewny jutro wam ss wrzuce

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:49.