Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Fibula. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=172831)

Molochor 27-04-2008 21:18

Fibula.

Mam pytanie jak zdobyć klucz do expowisk na fibuli? Chyba go trzeba kupić ale nie wiem gdzie i za ile? Dziękuję za wszystkie informacje.

Arack 27-04-2008 21:21

patrz wiesz gdzie jest fibula?masz studnie i tam schodzisz... na exp
od tej studni idziesz na poludnie i spotykasz zebraka <xD>
nie pamietam co do niego muwisz ale to chyba cos takiego
hi>help>yes>yes>yes>bye
muszisz miec 900 albo 800 gp nie pamietam ;p
i masz klucz :D

Molochor 27-04-2008 21:27

Mam nadzieję że jako¶ szybko kasę odrobię. A o potionach
lepiej nie wspominać... Ale i tak jest strasznie drogi ten klucz.;(;(;(

Arack 27-04-2008 21:28

drogi to troche ja tam chodzilem tylko na dl ale to rzadko
na roty nie warto chyba ze o 2 w nocy bo inaczej to zawsze wpizde ludu ale jak nikogo nie ma <rzadko>
to exp rox dla lov lv;p

Milten Magician 27-04-2008 21:48

Dodam tylko, że jest to ulubione miejsce botterów, gmów i lurerów na non -pvp. Ciężko tam nie znaleĽć bota...

Molochor 01-05-2008 13:24

Chyba już jest na kopalniach lepiej... A tutaj boty co krok... 42 sork na rotach... zal.pl... kopalnie dwarfow rox.:cup:

nock keciron 01-05-2008 23:13

A w kopalniach to botterów nie ma?

Slythia 01-05-2008 23:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nock keciron (Post 2033751)
A w kopalniach to botterów nie ma?

A gdzie teraz nie ma botterow?

Coz, skoro jest bot... To mozna tylko to wykorzystac. Niech blokuje nam potworki ; ). Nie wiem, czy istnieje jakiekolwiek miejsce w tibi bez nich..

Molochor 02-05-2008 09:03

Ja jako¶ nie widziałem botów w kopalniach. Może jednego... Ale ja gram na Zanerze, ¶wiecie pvp więc chyba się boj± deada.

Slythia 02-05-2008 11:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Molochor (Post 2034006)
Ja jako¶ nie widziałem botów w kopalniach. Może jednego... Ale ja gram na Zanerze, ¶wiecie pvp więc chyba się boj± deada.

A ja gralam na pvp-enfo i wszedzie bylo pelno botow ; ). Zapewne u ciebie tez byli, mogles ich nie zauwazac...

Gelt 02-05-2008 11:17

@up

Potwierdzam. Mój znajomy sam botował na pvp-e. Tylko mijało się to z celem bo cały czas próbował go kto¶ zabić i pojawiał się GM. Nie miał szczę¶cia.

A kopalnie.? Ja osobiscie nie spotkałam się tam z wieloma botami. A nawet jesli, to łatwo załatwić problem. Zlurowac parę Soldierów i po problemie ;x

Avallach 02-05-2008 11:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2034199)
A ja gralam na pvp-enfo i wszedzie bylo pelno botow ; ). Zapewne u ciebie tez byli, mogles ich nie zauwazac...

Na enfo postawic bota na larvach, gdzie nikt nie chodzi, a potem isc trzaskac megabomby to nie byla zadna sztuka. Teraz na enfo boty maja juz mniejsze znaczenie ;p chyba ze na MC postawi sie 40 charow do 45 vla ;p

Slythia 02-05-2008 11:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avallach (Post 2034236)
Na enfo postawic bota na larvach, gdzie nikt nie chodzi, a potem isc trzaskac megabomby to nie byla zadna sztuka. Teraz na enfo boty maja juz mniejsze znaczenie ;p chyba ze na MC postawi sie 40 charow do 45 vla ;p

Mniejsze znaczenie??
Grales kiedys dluzej na pvp-enfo??

Na moim starym swiecie gra bez bota byla prawie szalenstwem. Z gory stalo sie na przegranej pozycji... Wcale nie przesadzam ; ).

Znane sa historie, gdzie gracz gral tylko uzywajac bota. Nie przypominam sobie, by normalnie uzywal tej postaci. Ma on teraz 90+ poziom oraz jako-taka reputacje. Jesli go tkniesz - pozegnaj sie z sewerem.

Wbic 50 lvl na bocie to zadna sztuka. A tylko od okolo tego poziomu zaczyna sie byc tam zauwazalnym, mozna liczyc na cokolwiek... Wczesniej jest sie typowym miesem armatnim ;P.

Na swiatach pvp-enfo jest ciche przyzwolenie na boty
@Gelt
Gm na enfo?? Od kiedy?? Widzialam tylko raz... I to cma, nie gma. Pojawil sie przeze mnie : P.

@down
Dziwne......

Gelt 02-05-2008 11:31

Ano był.! Akurat rozmawiałam z nim na skype i mówił, ze GM odwiedził go. A potem uciekła swoim 28 drudiem przed jakim¶ 60 rycerzykiem ;x

Molochor 02-05-2008 12:23

Ale ogolnie to na moim ¶wiecie kopalnie dwarfow nie s± oblegane zbytnio. O każdej poże dnia.
I jeszcze jedno. Dyskusja odbiegamocno od tematu. To nie jest temat "Gdzie można znaleĽć bota na ¶wiatach pvp i pvpenfo?" lecz został założony bo nie wiedziałem jak kupić klucz. Ale co tam. Dyskutujcie o tym gdzie lepiej expić na ¶wiatach pvp i pvpenfo. Tylko proszę Was. Nie rozpisujcie się jak wasi koledzy/koleżanki zobaczyli GM'a, omal nie złapał ich 50 knight itp. itd.
@down: Wiem że dostałem odpowiedĽ. Nie musiałe¶ wklejać linka z poradnikiem. Ale i tak thx. I nie pisałem że chce jeszcze pomocy co do fibuli.

Gelt 02-05-2008 12:35

Dostałe¶ już odpowiedĽ ale skoro chcesz:

http://tibia.pl/poradniki/1322943

30 sek. szukania.

Edit

W takim razie EoT.

Jc to "musiała¶" a nie "musiałe¶".

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:08.