![]() |
Second Life
W Second Life, gracz wciela się w dowolnie wykreowaną przez siebie postać, możliwości są olbrzymie. Trudno mi się na ten temat rozpisywać więc odsyłam tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Second_Life
Dodam, że w grze można prowadzić własne sklepy i sprzedawać przedmioty, samochody, za wirtualne pieniądze, które można wymienić na dolary. Co o tym myślicie? Ja pobrałem właśnie instalkę i jestem mile zaskoczony. Więcej dowiecie się tu: www.secondlife.pl Są tam odnośniki do rejestracji, więc myślę, że z rozpoczęciem nie będzie problemu. Oficjalna strona "gry" : www.secondlife.com |
second life - no life
|
Gra ma taką nazwę, ponieważ posiada wiele możliwości kreowania postaci. W każdym bądź razie, to wciąż jest gra jak każda inna. Mógłbyś rozwinąć wypowiedź, bo to co napisałeś niewiele bardziej różni się od spamu.
|
O tej grze było jakiś czas temu głośno. W momencie rozrastania się jej coraz bardziej przestawała być grą a zaczynała być wirtualnym rynkiem. Firmy zaczynały wkładać pieniądze w reklamowanie się w tamtejszym świecie itp. Podobno jako np. architekt domów w SL można było nieźle zarobić (tak naprawdę realną gotówkę). Nie wiem jak to jest teraz. A co do samej gry to swego czasu też byłem nią zainteresowany :) Wydaje się być ciekawa... chociaż ostatecznie nigdy nawet na chwilę jej nie włączyłem :p
|
Bo ja lubie spamowac. Gra jest stworzona dla zyciowych nieudacznikow ktorzy nie maja kumpli zeby isc na piwo.
|
Grałem trochę, ale znudzilo się dość szybko, jeśli ktos nie ma innej gry, ani kasy to może sobie w to popykać :P ważne jest również to że możńa zarabiać kase pracując w wytworzonych przez innych zakładach pracy :)
Ale trzeba trochę znać sie na skryptach, tworzymy "coś" np. kule, ale żeby z tego "czegoś" powstała jakaś rzecz, musimy ją ożywić skryptem :/ to moze trochę odrzucać, więc nie są to Simsy :) |
Cytuj:
|
Zapomniałeś jeszcze dodać że musisz mieć mocnego neta żeby w to grać.
Zyski są, pewna nauczycielka z niemiec zarobiła sporo kasy handlując tamtymi działkami. I jakoś żyje. Cytuj:
|
Cytuj:
a) nałogowy gracz, który po za graniem nie ma innych zajęć b) pijak, j/w tyle że woli pić... W sumie to drugie jest gorsze...Niestety... Jeśli tak sądzisz, to każda gra jest stworzona dla nieudaczników, więc po co się udzielasz w tym dziale? [raczej spamisz] @top: Może zagram :P Może... |
No ja też może zobaczę.
btw. Kiedyś słyszałem plotkę (chyba w CDA czytałem) że grę mają demontować, ale jakoś tego nie widać :P |
Nie powiedzialem, ze jestes nieudacznikiem. W takie gry gra sie naprawde z desperacji. A jak grasz bo nie masz w co innego, to lepiej isc na piwo/ z dziewczyna. A jedno piwo, to nie alkoholizm.
|
Cytuj:
@2up Wręcz przeciwnie, do gry dochodzą cały czas nowe serwery, rozrasta się z ogromną prędkością. |
Te plotki to nawet nie były tylko plotki, bo jakieś były procesy i w ogóle kontrole czy wszystko jest zgodne z prawem itd. Ale skoro jest to spróbować nie zaszkodzi. Nie grałem w to, ale również polecam:p Taak, może śmiesznie to brzmi, ale zobaczcie sobie filmiki na stronie głównej SL. Bardzo zachęcające :)
|
Cytuj:
Może mi ktoś, kto grał/gra w SL powiedzieć gdzie są miejsca w których można tworzyć przedmioty? |
No, trzeba byłoby zagrać i sprawdzić gierkę :P tylko czas muszę znaleść.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
"Sandbox" |
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:49. |