Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Second Life (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=173011)

Arcan 29-04-2008 21:32

Second Life

W Second Life, gracz wciela się w dowolnie wykreowaną przez siebie postać, możliwości są olbrzymie. Trudno mi się na ten temat rozpisywać więc odsyłam tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Second_Life

Dodam, że w grze można prowadzić własne sklepy i sprzedawać przedmioty, samochody, za wirtualne pieniądze, które można wymienić na dolary.

Co o tym myślicie? Ja pobrałem właśnie instalkę i jestem mile zaskoczony.

Więcej dowiecie się tu: www.secondlife.pl
Są tam odnośniki do rejestracji, więc myślę, że z rozpoczęciem nie będzie problemu.

Oficjalna strona "gry" : www.secondlife.com

Frapper 29-04-2008 23:05

second life - no life

Arcan 29-04-2008 23:16

Gra ma taką nazwę, ponieważ posiada wiele możliwości kreowania postaci. W każdym bądź razie, to wciąż jest gra jak każda inna. Mógłbyś rozwinąć wypowiedź, bo to co napisałeś niewiele bardziej różni się od spamu.

Cacuss 29-04-2008 23:41

O tej grze było jakiś czas temu głośno. W momencie rozrastania się jej coraz bardziej przestawała być grą a zaczynała być wirtualnym rynkiem. Firmy zaczynały wkładać pieniądze w reklamowanie się w tamtejszym świecie itp. Podobno jako np. architekt domów w SL można było nieźle zarobić (tak naprawdę realną gotówkę). Nie wiem jak to jest teraz. A co do samej gry to swego czasu też byłem nią zainteresowany :) Wydaje się być ciekawa... chociaż ostatecznie nigdy nawet na chwilę jej nie włączyłem :p

Frapper 30-04-2008 12:18

Bo ja lubie spamowac. Gra jest stworzona dla zyciowych nieudacznikow ktorzy nie maja kumpli zeby isc na piwo.

Thadel 30-04-2008 12:26

Grałem trochę, ale znudzilo się dość szybko, jeśli ktos nie ma innej gry, ani kasy to może sobie w to popykać :P ważne jest również to że możńa zarabiać kase pracując w wytworzonych przez innych zakładach pracy :)

Ale trzeba trochę znać sie na skryptach, tworzymy "coś" np. kule, ale żeby z tego "czegoś" powstała jakaś rzecz, musimy ją ożywić skryptem :/ to moze trochę odrzucać, więc nie są to Simsy :)

Yoh Asakura 30-04-2008 12:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2031041)
Bo ja lubie spamowac. Gra jest stworzona dla zyciowych nieudacznikow ktorzy nie maja kumpli zeby isc na piwo.

A ja wolę w coś pograć, niż iść na piwo. Jestem nieudacznikiem ? :(

Voon 30-04-2008 13:14

Zapomniałeś jeszcze dodać że musisz mieć mocnego neta żeby w to grać.

Zyski są, pewna nauczycielka z niemiec zarobiła sporo kasy handlując tamtymi działkami. I jakoś żyje.

Cytuj:

A ja wolę w coś pograć, niż iść na piwo. Jestem nieudacznikiem ?
Nieudacznikiem, nolajfem i wogóle zuym czuowiekiem : )

X-Zero 30-04-2008 13:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2031041)

Twój post podał dwa przykłady 100% polaków:
a) nałogowy gracz, który po za graniem nie ma innych zajęć
b) pijak, j/w tyle że woli pić...
W sumie to drugie jest gorsze...Niestety...

Jeśli tak sądzisz, to każda gra jest stworzona dla nieudaczników, więc po co się udzielasz w tym dziale? [raczej spamisz]

@top:
Może zagram :P Może...

Bluray 30-04-2008 13:24

No ja też może zobaczę.

btw. Kiedyś słyszałem plotkę (chyba w CDA czytałem) że grę mają demontować, ale jakoś tego nie widać :P

Frapper 30-04-2008 16:19

Nie powiedzialem, ze jestes nieudacznikiem. W takie gry gra sie naprawde z desperacji. A jak grasz bo nie masz w co innego, to lepiej isc na piwo/ z dziewczyna. A jedno piwo, to nie alkoholizm.

Arcan 30-04-2008 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2031375)
Nie powiedzialem, ze jestes nieudacznikiem. W takie gry gra sie naprawde z desperacji. A jak grasz bo nie masz w co innego, to lepiej isc na piwo/ z dziewczyna. A jedno piwo, to nie alkoholizm.

Ja jednak wolę połączyc to i to, a dlaczego by nie? Nie zamierzam grać w to godzinami, ale jako gracz (nie nałogowy) wypróbowuję nową grę, jakiś w tym problem?

@2up
Wręcz przeciwnie, do gry dochodzą cały czas nowe serwery, rozrasta się z ogromną prędkością.

Cacuss 30-04-2008 19:44

Te plotki to nawet nie były tylko plotki, bo jakieś były procesy i w ogóle kontrole czy wszystko jest zgodne z prawem itd. Ale skoro jest to spróbować nie zaszkodzi. Nie grałem w to, ale również polecam:p Taak, może śmiesznie to brzmi, ale zobaczcie sobie filmiki na stronie głównej SL. Bardzo zachęcające :)

Arcan 30-04-2008 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cacuss (Post 2031763)
Te plotki to nawet nie były tylko plotki, bo jakieś były procesy i w ogóle kontrole czy wszystko jest zgodne z prawem itd. Ale skoro jest to spróbować nie zaszkodzi. Nie grałem w to, ale również polecam:p Taak, może śmiesznie to brzmi, ale zobaczcie sobie filmiki na stronie głównej SL. Bardzo zachęcające :)

Kontrole były z powodu zbyt łatwego wzbogacania się firmy i ludzi, bez ponoszenia kosztów eksploatacji, co nie zmienia faktu, że SL jest w pełni legalne.

Może mi ktoś, kto grał/gra w SL powiedzieć gdzie są miejsca w których można tworzyć przedmioty?

Bluray 30-04-2008 21:18

No, trzeba byłoby zagrać i sprawdzić gierkę :P tylko czas muszę znaleść.

Yoh Asakura 01-05-2008 14:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2031375)

A skąd wiesz, jakie pobudki kierują osobami, które grają w takie gry ? Desperacja ? Wiesz to z autopsji ?

kaxiorek 01-05-2008 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 2031792)
Kontrole były z powodu zbyt łatwego wzbogacania się firmy i ludzi, bez ponoszenia kosztów eksploatacji, co nie zmienia faktu, że SL jest w pełni legalne.

Może mi ktoś, kto grał/gra w SL powiedzieć gdzie są miejsca w których można tworzyć przedmioty?

Uzyj opcji search>places i wpisz
"Sandbox"

Arcan 01-05-2008 19:33

@up
Dzięki

Na zachętę dla fanów naruto:
http://img379.imageshack.us/img379/7...utofansqm1.jpg

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:49.