Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Morgana (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=188)
-   -   To już rok... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=173183)

_Dari__ 01-05-2008 17:26

To już rok...

W pierwszych słowach tego postu (a zarazem tematu) pozdrawiam was serdecznie.

Dzisiejszy dzień jest wyjątkowy dla całej Morgany. Otóż dnia 1.V.2008 mija rok od czasu pojawienia się Urizy jako miecza sprawiedliwości w zakłamanym świecie. Pewnie część z was zastanawiała się w jaki sposób postaramy się uczcić tą ważną rocznicę. Muszę was zawieść. Nie będzie fajerwerków, czy jakiegoś spektakularnego fraga na wyjątkowo okrutnym PA, złodzieju czy też PKrze. Jedyną oznaką tego święta będzie ten skromny post napisany na tym forum. Bo przecież dla mnie i Urizy nie zależy na jakiejś szczególnej sławie. Chcemy być po prostu doceniani za to co robimy dla tego serwera. Rozpiera nas duma, że ta mała cegiełka, którą wkładamy w spokój na Morganie, należy do nas.

Przez ten rok Uriza zapracowała sobie na miano legendy. Stała się poniekąd symbolem. Symbolem ostoi, bezpieczeństwa i wolności, a także kogoś kto, jak to napisał Kazimierz Przerwa-Tetmajer, "probuje zatrzymać gołą ręką rozpędzony pociąg", czyli samotnego wojownika, walczącego przeciwko systemowi. Mimo wszystko stała się także symbolem strachu, ale tylko odczuwanego u nieuczciwych. Bo który parszywiec widząc Urize potrafi wytrzymać presję i nie uciec? Niewiele się takich znalazło. A ci którzy ośmielili się jej postawić ponieśli zasłużoną karę.

Mimo wielu przeciwieństw losu, między innym ostatnim hacku, Uriza nadal żyje. Żyje i w każdej chwili stara się aby nam, obywatelom Morgany żyło się lepiej. W tym miejscu chciałbym też prosić wszystkich sprawiedliwych o drobne wsparcie Urizy. Wszystkie datki są mile widziane. Prosimy jest słać pod adres "Uriza-Venore". Nie żądamy wiele. Po prostu potraktujcie ten dar jako wasz wkład w wolną i spokojną Morganę.

Na końcu chciałbym jeszcze na chwilę powrócić do rocznicy. To tylko data, kolejny dzień, których było i będzie wiele. Dlatego my nie traktujemy jej wyjątkowo. Każdego dnia staramy się dbać o nasz ukochany server. A więc ? KU LEPSZEJ MORGANIE !!

Dziękuję za czytanie i przepraszam za błędy.

Magroo 01-05-2008 18:31

ty sie chyba nie myłeś ziom:S

SirAravras 01-05-2008 18:37

Tak szlachetne dzieło nie może zostać niezauważone ( podaj tylko fragi jakies prośba ) więc wyśle jakaś skromną DAROwiznę do Urizy.

Pozdro :p

Argenpowraca 01-05-2008 20:59

A możesz powiedzieć, czym takim jest cała osławiona Uriza? przepraszam za swoją ignorancję, ale gram na morganie od 3 dni, i nie zabardzo się orientuje. Pozdrawiam graczy z Morgany.

@edit

Ahh, wiec to gracz. ;)

Amoniak50 01-05-2008 21:05

Uriza-legenda morgany.Najbardziej rozpoznawana osoba tutaj.Nawet Jimbob Inferno ja w comencie mial.Kiedys ubila najwiekszego PA morgany.17 druida z carlin.Potem byl kolejny-11 knight z venore.

Aaaaaaaaaaaaa no i jeszcze na przyklad hurricane przegralo wojne przez urize jak jej Fire zaplacilo 8kk za dolaczenie.Uriza paralizowala utevo luxem wszystkich wrogow etc....slyszalem nawet ze np exori san miala juz na tibie 7.4 !!!!!!1111oneoneone!

Kino_00 02-05-2008 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Amoniak50 (Post 2033518)
Uriza-legenda morgany.Najbardziej rozpoznawana osoba tutaj.Nawet Jimbob Inferno ja w comencie mial.Kiedys ubila najwiekszego PA morgany.17 druida z carlin.Potem byl kolejny-11 knight z venore.

Aaaaaaaaaaaaa no i jeszcze na przyklad hurricane przegralo wojne przez urize jak jej Fire zaplacilo 8kk za dolaczenie.Uriza paralizowala utevo luxem wszystkich wrogow etc....slyszalem nawet ze np exori san miala juz na tibie 7.4 !!!!!!1111oneoneone!

Zajebiście to ujales :P

@Uriza
Kasa juz leci :)

Rockk-Star 02-05-2008 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _Dari__ (Post 2033145)
W pierwszych słowach tego postu (a zarazem tematu) pozdrawiam was serdecznie.

Dzisiejszy dzień jest wyjątkowy dla całej Morgany. Otóż dnia 1.V.2008 mija rok od czasu pojawienia się Urizy jako miecza sprawiedliwości w zakłamanym świecie. Pewnie część z was zastanawiała się w jaki sposób postaramy się uczcić tą ważną rocznicę. Muszę was zawieść. Nie będzie fajerwerków, czy jakiegoś spektakularnego fraga na wyjątkowo okrutnym PA, złodzieju czy też PKrze. Jedyną oznaką tego święta będzie ten skromny post napisany na tym forum. Bo przecież dla mnie i Urizy nie zależy na jakiejś szczególnej sławie. Chcemy być po prostu doceniani za to co robimy dla tego serwera. Rozpiera nas duma, że ta mała cegiełka, którą wkładamy w spokój na Morganie, należy do nas.

Przez ten rok Uriza zapracowała sobie na miano legendy. Stała się poniekąd symbolem. Symbolem ostoi, bezpieczeństwa i wolności, a także kogoś kto, jak to napisał Kazimierz Przerwa-Tetmajer, "probuje zatrzymać gołą ręką rozpędzony pociąg", czyli samotnego wojownika, walczącego przeciwko systemowi. Mimo wszystko stała się także symbolem strachu, ale tylko odczuwanego u nieuczciwych. Bo który parszywiec widząc Urize potrafi wytrzymać presję i nie uciec? Niewiele się takich znalazło. A ci którzy ośmielili się jej postawić ponieśli zasłużoną karę.

Mimo wielu przeciwieństw losu, między innym ostatnim hacku, Uriza nadal żyje. Żyje i w każdej chwili stara się aby nam, obywatelom Morgany żyło się lepiej. W tym miejscu chciałbym też prosić wszystkich sprawiedliwych o drobne wsparcie Urizy. Wszystkie datki są mile widziane. Prosimy jest słać pod adres "Uriza-Venore". Nie żądamy wiele. Po prostu potraktujcie ten dar jako wasz wkład w wolną i spokojną Morganę.

Na końcu chciałbym jeszcze na chwilę powrócić do rocznicy. To tylko data, kolejny dzień, których było i będzie wiele. Dlatego my nie traktujemy jej wyjątkowo. Każdego dnia staramy się dbać o nasz ukochany server. A więc ? KU LEPSZEJ MORGANIE !!

Pieniadze slac w tibi czy na rl?
@offtopic
Uriza wez przestan robic z siebie master-hiper-...-pvp bo widac ze 0 umiejetnosci, co widac na twoich pro-evul filmach, wiec sry skoncz. Napiszesz na pewno posta jaki ja jestem wiec mowie od razu napisz PW kiedy bedziesz w tym swoim pro-evul venore :)

OWRZ 03-05-2008 15:07

ja z moim mistrzem - Urizą - /o chwała Ci i wielkie pokłony mój panie/ zaczniemy robić porządki w tej krainie którą zwiecie Morganą. Ja (jestem jego pokornym uczniem) i Uriza, a może i jeszcze ktoś... zaprowadzimy pokój gdyż dłużej nie możemy sie przypatrywać tej obłudzie i chamstwu które niosą ze sobą gracze, aczkolwiek te zło rozsiewa sie bardzo szybko w tej niegdyś pięknej i prawowitej krainie... KONIEC TEGO !!!!!!!! :evul: my jako wysłannicy sił wyższych mamy zamiar oczyścić ze wszelkiego zła... gdy przejmiemy władze wszyscy będą mieli swobodny dostęp do trolli i orków s*ierdalmanów a nawet rotformuf. Tak tak, to prawda, dla każdego kto przyłączy sie do nas oferujemy syte wynagrodzenie - 10 hamów i 200 gp dziennie. Za każdą wygraną wojnę dajemy premie... ale to już tajne. Więc tak jak mój mistrz to pięknie ujął - KU WOLNEJ MORGANIE!!!

Senoth 03-05-2008 16:05

@Mistrz Uriza
Gdzie można się zapisać ? Wole być po wygranej (waszej) stronie jak już rozpocznie się ta wielka wojna :confused:

Pensive 03-05-2008 16:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rockk-Star (Post 2035349)
Pieniadze slac w tibi czy na rl?
@offtopic
Uriza wez przestan robic z siebie master-hiper-...-pvp bo widac ze 0 umiejetnosci, co widac na twoich pro-evul filmach, wiec sry skoncz. Napiszesz na pewno posta jaki ja jestem wiec mowie od razu napisz PW kiedy bedziesz w tym swoim pro-evul venore :)

ALe zagieles, baranie on specialnie se jaja robi, albo jest taki głupi, a na 100% nie udaje "master-hiper-...-pvp" w przeciwieństwie do Ciebie.

MiszczuPefalpe 03-05-2008 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pensive (Post 2036527)
ALe zagieles, baranie on specialnie se jaja robi, albo jest taki głupi, a na 100% nie udaje "master-hiper-...-pvp" w przeciwieństwie do Ciebie.

Nie musze nic udawac;]

MiszczuPefalpe 03-05-2008 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magroo (Post 2033269)
ty sie chyba nie myłeś ziom:S

Wes odwszenie przejdz :D Muchozolem sie popryskaj xD

MiszczuPefalpe 03-05-2008 17:22

@Senoth
Ale Spy mozesz byc ja musze miec pewnosc co do lojalnosci moich ludzi wiec narazier rl tylko ;/

SInGApOOre 03-05-2008 17:36

miszcz ktory nie umie edytowac postow :confused:

@za kazdy twoj kolejny post dosle ci 1 k !

OWRZ 03-05-2008 17:49

up ^

yyyyy o co kaman ?? 8o ??

Kino_00 03-05-2008 17:57

:> Nie pitolcie głupot. Tylko Uriza potrafi zajebac Garkariela z różdżki :>

Hawan 03-05-2008 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kino_00 (Post 2036719)
:> Nie pitolcie głupot. Tylko Uriza potrafi zajebac Garkariela z różdżki :>

Ha Ha Ha. WERY FANY!!!!
Daj więcej takich BETONÓW MORE!!! PLIS!!!!!

Chciałeś być kimś???? Nie udało ci się;/
Tak wiem, strzeliłeś (przynajmniej chciałeś) super DŻOŁKA JÓŁ!!!!!!!

@Topic
Uriza ile hajsu mam ci wysłać, żebyś mógł rozpocząć zagłade PA,PK i innych którzy zakłócają porządek na NASZEJ MORGANIE????

Pozdro dla twojego DRIM TIMU!!!!

Hawan~

MiszczuPefalpe 03-05-2008 19:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hawan (Post 2036823)
Ha Ha Ha. WERY FANY!!!!
Daj więcej takich BETONÓW MORE!!! PLIS!!!!!

Chciałeś być kimś???? Nie udało ci się;/
Tak wiem, strzeliłeś (przynajmniej chciałeś) super DŻOŁKA JÓŁ!!!!!!!

@Topic
Uriza ile hajsu mam ci wysłać, żebyś mógł rozpocząć zagłade PA,PK i innych którzy zakłócają porządek na NASZEJ MORGANIE????

Pozdro dla twojego DRIM TIMU!!!!

Hawan~

No twoj dzol tez zajebisty. Pewnie tylko 1 osoba sie smiala. Kto? Ty:>

Senoth 03-05-2008 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MiszczuPefalpe (Post 2036658)
@Senoth
Ale Spy mozesz byc ja musze miec pewnosc co do lojalnosci moich ludzi wiec narazier rl tylko ;/

:o To i tak dla mnie wielki zaszczyt, a i hartować mnie do cięższej pracy będzie świadomość, że może kiedyś zapracuję sobie na Twoje zaufanie Mistrzu.

_Dari__ 03-05-2008 23:03

W pierwszych słowach tego postu pozdrawiam was serdecznie.

Miło jest widzieć graczy, którzy z aprobatą przyjmują nasze stanowisku. Niestety, w nie tak odległej przeszłości zostaliśmy nikczemnie zdradzeni przez niejakich "Burola" i "pana Czeslawa", którzy zdawali się poświęcać tym samym ideałom. Byli to pierwsi i zarazem ostatni ludzie, którym zaufaliśmy spoza naszego realnego otoczenia. W pewnym momencie zostaliśmy nikczemnie zdradzeni, a wyżej wymienione indywidua, okazały się parszywymi szpiegami, dla których słowo "sprawiedliwość" oznaczało tyle samo co "marchewka". A więc muszę z przykrością odmówić dla was dołączenia do naszej drużyny. Nie mówię nie, w przyszłości, gdy nawiążecie z nami bliższe stosunki, drzwi naszej twierdzy sprawiedliwości staną przed wami otworem. KU LEPSZEJ MORGANIE !!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:43.