![]() |
Problem z tibia.com
Witam. Mam problem - otóż od piątku (2 maja) nie mogę wejść na oficjalną stronę tibii. Internet działa bez problemu, grac mogę, surfowac też dowolnie. Jednocześnie od kumpli wiem, iż nie posiadają tego problemu. I tu pojawia się moje pytanie - czy możliwe jest by wina leżała po stronie dostawcy netu (Netia na laczu TP)? Jeśli nie to czym może być to spowodowane? Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam, MoWN |
Można wiedzieć w jaki sposób pojawia się ten problem? Spróbuj wyłączyć firewall może to on blokuje.
|
Problem tkwi w tym, że jedyną stroną z której nie mogę skorzystać jest tibia.com (po wpisaniu adresu okno przeglądarki pozostaje wciąż puste i może tak bez końca - nic się nie wczytuje). Z innymi stronami nie mam problemu, klient działa też w porządku. Po prostu nie wiem co tak nagle się stało:(
|
Sprawdź plik host z lokalizacji:
X:\Windows\System32\drivers\etc Jeżeli jest jakiś wpis z tibia.com to go usuń i w tym wypadku radziłbym Ci sprawdzić swój komputer jakimś antyvirusem, bo prawdopodobnie masz keyloggera (często keylogger blokują stronę tibia.com byś nie mógł zmienić hasła w czasie trwania hacka). |
dobra... ja mam to od 2 miesięcy... i to nie plik hosts... zna ktoś inne rozwiązania? (cookies, cache, ff, opera sprawdzone... firewall też)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:36. |