Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Wielkie błędy Cipisoftu (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=17399)

Tomciu 19-11-2004 21:15

Wielkie błędy Cipisoftu

Wypiscie tu błędy, które uwazacie ze poprostu psują tibie.Ja mam przyklad np po co jest thundert hammer skoro jest niedostepny albo magic long sword tez jest podobno niedostepny silver mace . Te rzeczy mają tylko wybrani ludzie.Po co mam na przyklad patrzyc na tibia pl na np magic long sword
na dobra to na tyle odpowiadajcie jakie so wedlug was błędy które niszczą tibie.

jesli macie usuwac ten temat to go nie usuwajcie chce zapoznać opinie innych.Jezeli był taki temat juz to przepraszam

O BOSZE JAKI ZE MNIE ZJE... nie ten dzial :baby: ze mnie dzieciak

Woocash 19-11-2004 21:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomciu
jakie so wedlug was bledy kotre niszczo tibie

Największy błąd to gracze - analfabeci Twojego pokroju. Niech ktoś skasuje ten żenujący temat.

Piwko Wielkie 19-11-2004 21:27

Hmmmm.....

Co by tu dodać??
Może to że jest niezgodność fabuły z tym co można spotkac w świecie.
Chodzi mi o minosowego generała Pelkara, tak jest w księgach, gdzieś na kolumnie pisze Palkar, a mino rzeszcza Kaplar.
Inne: poison dagger nie truje. Nie ma fire mace/staffa. Fire axe/sword nie podpala. I wiele, wiele innych.....

Jak coś sobie jeszcze przypomne to napisze.

I jeszcze jedno: nie ma to jak wiecznie się czepiać o błędy ortograficze.
W końcu my jesteśmy ludzmi - popełniamy błędy.

Jakby co msg me: Browar Crusher; Solera, Ankrahmun
lvl: 30, magic lvl: 43, skille: 20/25, fishing: 54 :P

ps. Sorry za błąd i dzięki za zwrócenie uwagi.

Zielevitz 19-11-2004 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piwko Wielkie
(..) Nie ma fire mace/staffa. Fire club(...)

(podkreślenie moje)

najpierw nażeka że nie ma fire maca a potem mówi coś o fireclubie :) chyb chodzilo o fire axe :D

Woocash 19-11-2004 21:45

Cytuj:

Błędy poprawione w poprzednim poscie

Niezupelnie:
psujo -> psują
majo -> mają
naprzyklad -> na przyklad
patrzyc -> patrzeć
so -> są
niszczo -> niszczą
Poza tym przed 'który' stawiamy przecinek.

Tak czy siak, dobrze ze się starasz. Kto inny by mnie zbluzgal ze sie czepiam :).

@Topic
Dla mnie najwiekszy błąd to profesja palladyna. Zgodnie z niepisana RPGowa zasada powinien to byc szlachetny rycerz w lśniącej zbroi, wywijający wielkim dwuręcznym mieczem i dodatkowo znający podstawy białej/świetej magii. A CIPowie zrobili z niego typowego łowcę.

Vegefa Ziom 19-11-2004 21:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Woocash
@Topic
Dla mnie najwiekszy błąd to profesja palladyna. Zgodnie z niepisana RPGowa zasada powinien to byc szlachetny rycerz w lśniącej zbroi, wywijający wielkim dwuręcznym mieczem i dodatkowo znający podstawy białej/świetej magii. A CIPowie zrobili z niego typowego łowcę.

Popieram, ja napoczątku wybrałem palladyn bo myślałem, że będę latać w zbroi z długim lśniącym mieczem a tu zonk.

Według mnie, że jest longsword i inne rary polepszają tibię, ale to tylko moja opinia.

@topic
Największy błąd? Może nie, ale na pewno błąd, trzymając klimat RPG troll jest wielkości cyklopa, a nie wielkości orca, ale widać, że CipSoft powiększył w ten sposób swoisty klima "fantasty":)

Tomciu 19-11-2004 21:55

Błędem Cipisoft jest też skill bar. Każdy oczekuje wymarzonego napisuj You advenced sword fighting/club/axe/distance/shielding a tu będziesz wiedzial kiedy jest ten wymarzony skill :(

Woocash 19-11-2004 22:03

@Tomciu
Myślę ze dadzą funkcję by skillbar wyłączyc ale to nie to samo. Tez go nie pochwalam.

Pacek 19-11-2004 22:49

Ależ oczywiście że są przedmioty takie jak MLS czy TH czy też golden bots ale jest to nagroda dla kogoś ktośie w jakimś znacznym stopniu przysłużył tibi i według mnie ma sens istnienie takich przedmiotow bo niby cipowie co by ci dali jak byś wykryl jakiś błąd a tak masz nagrode

nawigator 19-11-2004 22:59

najwiekszy blad to ip blocked :P

Monoskar 19-11-2004 23:19

Jak dla mnie największy błąd to czas potrzebny na skillowanie u Knighta. To jest aż niedorzeczne, żeby przedstawiciele profesji walczącej "w zwarciu" musiaeli poświęcić tyle czasu na trening. Przecież Pallkom skill ataku rośnie 2x szybciej, nie wspominając już o pozomach magicznych u Druidów i Sorców.
To, że Pallek biega z bronią dystansową to już inna bajka (czyt. absurd).
A Knightom, mimo wszystko, dałbym (gdybym mógł) możliwość robienia przynajmniej jednego rodzaju run, np Fire/Poison/Energy Fieldów, LMM albo tym podobnego czegoś.

Ziboza 20-11-2004 01:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Monoskar
Jak dla mnie największy błąd to czas potrzebny na skillowanie u Knighta. To jest aż niedorzeczne, żeby przedstawiciele profesji walczącej "w zwarciu" musiaeli poświęcić tyle czasu na trening. Przecież Pallkom skill ataku rośnie 2x szybciej, nie wspominając już o pozomach magicznych u Druidów i Sorców.
To, że Pallek biega z bronią dystansową to już inna bajka (czyt. absurd).
A Knightom, mimo wszystko, dałbym (gdybym mógł) możliwość robienia przynajmniej jednego rodzaju run, np Fire/Poison/Energy Fieldów, LMM albo tym podobnego czegoś.

huh, to se pograj palkiem, przy skillu 85 to max hit jest jakies 150-155
przy knighcie przy skillu 75 i dwurecznej broni siadaja hity za 200+

juz nic nie mowie ze w annihilatorze mozna dostac za***ista jednoreczna bron dla knighta ;)

jezeli wprowadza SkillBary, to beda one najwiekszym bugiem ;-)

Vegefa Ziom 20-11-2004 09:07

Zgadzam się z tymmi co pisali, że najwększy błąd to IP blocked. Wczoraj cały dzień miałem i myślałem, że chyba pi*****ne komputer ze złości...

Dark Vilej 20-11-2004 09:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nawigator
najwiekszy blad to ip blocked :P

Yep,

@re Up

Yep.

Tomciu 20-11-2004 09:32

Złe jest też to ze nieraz mnie wywalają :(

Rankor 20-11-2004 11:13

Cytuj:

Złe jest też to ze nieraz mnie wywalają :(

Ooo... nie
To ze cie wywalaja to jest zapewne wina twego lacza internetowego albo po prostu jakies zwiechy masz

Najwiekszy blad?
System logowania mam nadzieje ze wprowadza system kolejkowy

Noshame 20-11-2004 11:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vegefa Ziom
@topic
Największy błąd? Może nie, ale na pewno błąd, trzymając klimat RPG troll jest wielkości cyklopa, a nie wielkości orca, ale widać, że CipSoft powiększył w ten sposób swoisty klima "fantasty":)

Zalezy. Kazdy autor/tworca podrecznika ma prawo stworzyc wlasny swiat i wsadzic tam jakiekolwiek potwory o jakichkolwiek rozmiarach czy mozliwosciach.Owszem, w wiekszosci podrecznikow RPG wszystko jest,generalnie, podobne, ale sa tez roznice.Czasem kosmetyczne,niekiedy bardziej widoczne. Wiec CIP'y mogli stworzyc trolla wielkosci orka, palladyna latajacego z lukiem. I dla was to moze byc blad, poniewaz jestescie przwyczajeni do innego stereotypu trolla/palla itdp. ale CIP'y moze korzystaly z jakiegos swiata,ktroy jest znany glownie w Niemczech, a do Polski nie dotarl.Albo stworzyli wlasny swiat :]
Co do "Polakow analfabetow": zgadzam sie w 100%. Na tym forum nie bywam czesto, bo nie daje rady czytac tych wszystkich bledow. Taa sa ludzie, ktorzy pisza poprawnie, ale jak widze zdanie typu "pomurzcie polakofi bo njie wiem co mam robidz" to mysle tylko "o muj Borze" :E Nie uczono dzieci ortografii w podstawowce?I nie wmawiajcie mi, ze 90% ludzi w Polsce w przedziale wiekowym od 10 do 19 ma dysortografie :F

Ghost Nieudany 20-11-2004 12:05

Co do tematu...

To największym błędem CIPSoftu jest zrzucenie odgrywania postaci na drugi plan. Tutaj się liczy siła pięści, i "kuna jaki levelec masz i skille, fri itans plx!"...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Noshame
Nie uczono dzieci ortografii w podstawowce?I nie wmawiajcie mi, ze 90% ludzi w Polsce w przedziale wiekowym od 10 do 19 ma dysortografie :F

Dysortografię, dysgrafię i dyslekcję ma jakieś dwa, może trzy procent populacji.

KamilAires 20-11-2004 12:06

Najwiekszy blad w tibii to:

Mass kicki!

kidler 20-11-2004 12:14

IP

Mass Kicki

Lagi

Gdyby to wyeliminowano to Tibia była by najpiękniejszą grą na świecie...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:54.