![]() |
Witam! Serfując przed chwilą w internecie w celu znalezienia aktorów, którzy grają w HP, trafiłem na artykuł o filmie. Okazuje się, że zostało niewiele mniej niż pół roku do Polskiej premiery. Ale ten czas leci.
Cytuj:
Nowe twarze: Bill Weasley -Richard Fish Horacy Slughorn- Jim Broadbent i Jako Horacy Slughorn - Rufus Scrimgeour -Bill Nighy Blaise Zabini - Louis Cordice Pansy Parkinson- Scarlett Byrne Lavender Brown-Jessie Cave Romilda Vane-Anna Shaffer Cormac McLaggen-Freddie Stroma Marcus Belby -Robert Knox Regulus Black -Tom Moorcroft Narcyza Malfoy -Helen McCorry Alecto Carrow -Suzanne Toase Amycus Carrow -Ralph Ineson Fenrir Greyback- Dave Legeno Lord Voldemort (w wieku 11 lat) -Hero Fiennes-Tiffin(może się wolno ładować) Lord Voldemort (w wieku 16 lat) - Frank Dilliane Tom Riddle Sr - Anderson Cooper • Produkcja filmu rozpoczęła się 13 września 2007, a zakończy się 22 lipca 2008 . Data premiery: Cytuj:
Będe na bierząco wstawiał foty nowych aktorów :P. |
Też odrazu pójdę :p bo kto wie może będzie podobnie jak z HP 5 czyli tylko w premierową noc w całej polsce 3D < mniejsza, że to było może 10min. ale było :P >. Pozatym zdziwiłem się, że to tak szybko ;ooo jak to dobrze mieć OWiON ;)
|
Pewno będą tłumy, ale chociaż ciekawie będzie. Chciałbym, aby film "wział" trochę więcej z książki niż jak to było przy HP 5.
|
O, fajnie, już wtedy będzie w Płocku jakieś normalne kino ;] Raczej...
|
Kurdę, za jakiś czas będę musiał przeczytać całą serię od nowa, bo już prawie nie pamiętam nic.
|
Nie czytalem zadnej czesci ksiazki, bo po prostu nie lubie czytac rzeczy dluzszych od gazet ;)
Wg mnie film jest bardzo fajny (widzialem wszystkie 5 czesci, ktore do tej pory byly w kinach). Tak, tak, wiem, ze film to marne streszczenie wspanialego dziela... bla bla bla ;P @down: omfg powalony jestes. Wole ciekawe artykuly z zycia wziete, ktore nie zajma mi duzo czasu a czegos mnie naucza niz poswiecenie kilkunastu (albo i wiecej) dni na czytanie 8 tomow ksiazki o swiecie magii, ktory nie nic nie wniesie do mojego zycia. Dlatego wlasnie ogladam film. Kazda czesc zajmuje okolo 3h i co jak co, ale mi sie podobaja. |
Suppah, szybko będzie ;].
@2up Ja czytam tylko 4-7, bo pierwszą 3kę znam już na pamięć, z czego jedynka mnie już brzydzi xd. @up Omfg. Powalony jesteś. Ja nie wiem jak ja bym żył bez takich książek jak HP, Lotr, Hobbit albo Cruzoe (wszystkie z nich czytałem ponad 4 razy). |
O tej całej Pansy Parkinson w książkach napisane jest, że jest brzydka, gruba itp. A tu prosze, ładna dupcia nawet ;)
|
A Lavender jaka laska lolz.Na miejscu Rona to bym w choler* puścił tą hermione xD
|
Niektórzy aktorzy ni grzyba nie pasują do opisu z książki. Takiemu Slughornowi brakuje (IMHO) ponad 5 kilo do tej roli xD. No ale na zdjęciu tylko twarz ;p
|
Pewno go jakośtam ucharakteryzują :P
|
Pansy Parkinson? Ta z twarzą mopsa? Szczerze mówiąc jak te psy mają takie pyski, to nie ma co. Kupuje i mam wbite w dziewczyny.
|
@Mazix
Ucharakteryzują -.- |
Na pewno będzie tak jak z HP 4 wszystko okojone tylko najważniejsze sceny ;/ Ale i tak na to pójdę ;p
|
@up
HP4 było nawet znośne. 5tke najbardziej zje***i. |
Narcyza podobno była bladą blondynką ._.
|
Poprawiłem. Nie to zdjęcie, w pośpiechu, jakiejś innej helen :P
|
ta czesc najmniej przypadla mi do gustu dlatego tez nie skusze sie na obejrzenie tego filmu. zreszta warner bros strasznie spitolil wszyskie czesci harrego i zapewne ta nie bedzie lepsza.
w szczegolnosci nie polecam filmu z dubbingiem. |
Na pewno się wybiorę, jak tu nie iść na film, jak książki zna się niemal na pamięć. ; ) Mam nadzieję, że będzie lepszy niż poprzednik, bo na nim się baardzo zawiodłam.
|
@mazix
o jedno .jpg za dużo w tym zdjęciu już-nie-innej-heleny. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:54. |