Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Low Lvl Knight Pacc szuka Pomocy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=174609)

Gacolek_PL 11-05-2008 16:18

Low Lvl Knight Pacc szuka Pomocy

Siema na początku chciałbym sie przywitać na forum.
Mój problem polega na tym że nigdy nie grałem knightem a podstawy gry widziałem od kolegów lub z forum. Obecnie mam 13 lvl i skille 50/50 lecz nie wiem czy opłaca mi się zacząć expić czy dalej trenować. Moje eq to K-Set Vampire Shield,Crusader Helmet,Platinum Amulet,Serpent sword (Który wydaje mi sie strasznie słaby przez trucine w nim zaklętą !!) Mam pacca i niezbyt duzo czasu do gry :P

Martka 11-05-2008 16:31

Najlepiej jakbyś doskillował do 60/60, mógłbyś wtedy expić na pierwszych piętrach wieży minosów na darashii. Jeśli nie chce Ci się skillować, to idź na rotwormy na darashię, albo w przejściu między Edron a Cormaya.

Gacolek_PL 11-05-2008 16:39

A co jaka bron jest lepsza serpent sword czy spike sword ? spike sword ma mniejsze damage ale za to nie ma tej trucizny którą ma serpent i która obniża hity z tej broni :/ mam też bright sworda ale chyba mam za niski lvl na niego :/

IceniX 11-05-2008 17:02

Elo!:]
Własnie mam podobny problem:(. czy 13 lvl 40/40 z eq knight set, crown helm, guardian shield,croco bots i p ammy da rade skilowac na slime:confused:?? czy jescze pomęczyc sie z rotami ewentualnie trolami do 60~ i pózniej expić?? PACC !
ps. moge załozyć lepszy shield:)

Gacolek_PL 11-05-2008 17:13

Ekhem

Dalej prosze o odpowiedź a kolegę UP prosze o nie wpieprzanie sie na temat -.-

Kiumbo 14-05-2008 22:03

posluchaj mnie, poskutkuje

sluchaj, nie wiem jakim cudem na 13lvl knight z takimi dupnymi skilami masz pacc... ale jesli chcesz wiedziec to lec na roty na darashie:
http://tibia.pl/earth.php?x=33309&y=32329&z=7&q=84.63
i wbij tam szybko 20-25lvl (tyle tam tego jest ze mozesz wbic w 5h)
...skile powinny sie wbic do mniej wiecej 54/54. Wtedy juz tylko wbijesz 6 skili i mozesz jakos expic np na zolwiach? albo na minosach tez na darashi :)

mam nadzieję, że pomogłem =)

Sakano 15-05-2008 10:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gacolek_PL (Post 2051847)
Siema na początku chciałbym sie przywitać na forum.
Mój problem polega na tym że nigdy nie grałem knightem a podstawy gry widziałem od kolegów lub z forum. Obecnie mam 13 lvl i skille 50/50 lecz nie wiem czy opłaca mi się zacząć expić czy dalej trenować. Moje eq to K-Set Vampire Shield,Crusader Helmet,Platinum Amulet,Serpent sword (Który wydaje mi sie strasznie słaby przez trucine w nim zaklętą !!) Mam pacca i niezbyt duzo czasu do gry :P

spokojnie możesz iść na mino w darashi ale tylko piętro 0 ; 1 ; 2 czasem z potionami możesz zejść niżej rób loot bagi bo z sprzedaży itemków zdobytych tam sporo kasy będziesz miał

Miłego expienia =D

Nefarian aka Rage 15-05-2008 11:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiumbo (Post 2057401)
sluchaj, nie wiem jakim cudem na 13lvl knight z takimi dupnymi skilami masz pacc... ale jesli chcesz wiedziec to lec na roty na darashie:
http://tibia.pl/earth.php?x=33309&y=32329&z=7&q=84.63
i wbij tam szybko 20-25lvl (tyle tam tego jest ze mozesz wbic w 5h)
...skile powinny sie wbic do mniej wiecej 54/54. Wtedy juz tylko wbijesz 6 skili i mozesz jakos expic np na zolwiach? albo na minosach tez na darashi :)

mam nadzieję, że pomogłem =)

Nie wiem czy wiesz, ale pacc można też kupić za euro, a nie za gp jak to większość robi... Nigdzie nie ma reguły, że pacc można kupić dopiero jak się ma xx/xx skille, xx level, x mlvl, i x kasy na czary/promocje, żeby nie "zmarnować" czasu. Jak ktoś chce może sobie kupić pacc na rooku i nie widzę w tym nic niewłaściwego.
Z 60/60 na żółwiach nie masz czego szukać, chyba, że tylko na zwykłych i toadach ale to żadna rewelacja.

@topic
Osobiście polecam ci wbić 25-30 level np na rotach, dworcach albo w jakimś lajtowym tombie a potem skille 60/60 minimum i można zacząć myśleć o scarabach i bardziej przyzwoitych tombach, ewentualnie mały respawn barbarzyńców.

Raziel4ever 15-05-2008 12:06

Możesz siedzieć na rotach nawet do 30+ lvl, nie musisz nawet skillowac, skille same wejdą --> zółwie PH <żółwie, blood craby, carrion roty, crocodile, craby>,a koło 60 lvl Frost gianty, bez żadnego waste. Nawet o wiele wcześniej, zależnie od eq i skilli.

Undeadzik 15-05-2008 12:52

expij na ratah do 100lefela muwie ci, tam fbijesz 20lefel tylko f puł rokó 11!!oneone

@topik

A przyklejony temat juz nie istnieje ?
Roty, mino zwykle i moze archery -.-

Gacolek_PL 16-05-2008 19:20

Thx

Do kolegi Kiumbo czy jakoś tak wiesz ja zarabiam i mam pieniądze a tak apropo parenaście euro przy obecnym kursie złotówki to jest bardzo mało (Ja na polskie dałem poniżej 80 zł Kartą Kredytową) a tobie nie dają starzy na sffffoja pro efful postać 90 zl na pacca to niestety masz pecha :((( A do kolegów co mi pomogli za chwilke wpadnie mi 26 lvl i zastanwiam sie czy poradze sobie na żółwiach ??

Sycrus 18-05-2008 12:08

Mam Pytanko

Przepraszam że pytam ale mam 23 elite knight skille 81/81. Gdzie expić ??:] Wiem że niewypada pytac na temacie innego użytkownika ale po co zakładac temat nowy... Prosze o Odpowiedz B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:12.