![]() |
Nietypowy problem.
A wiec , proszę was o pomoc ponieważ mam nietypowy problem , gram w tibie już od wielu lat , jakieś 2 lata temu był okres w którym grałem po 10 h dziennie i wszystko było w porządku , lecz po pewnym czasie przestałem w ogóle grać w tibie. Ostatnio znów zaczełem grac w tibie lecz ku mojemu zdziwieniu nie mogę grać cały czas. W określonych godzinach tibia nie działa ? lol ? Tak nie działa , np. mogę grać od godziny 8:00 do godziny 19:00 a tydzień później o 21:20 do 11:10 w innych godzinach nie da sie zalogować. Ktoś może wie jak to naprawić? Bardzo proszę o pomoc ponieważ to jest bardzo nie konfortowe ,a ile razy już padłem przez to (Gram gram a tu nagle kick i mogę sie zalogować za np 10 h :( ).Proszę o szybką odpowiedz.
To mój 1 post proszę o wyrozumiałość. |
Masz problemy z netem.
|
Wydaje mi się że to przez twój internet. Jeśli masz radiowy to przypuszczam że ci blokują porty żeby jakoś net chodził jak dużo osób jest w tym czasie na komputerze :P
|
Net mam kablowy chello i mam ten sam net od zawsze a kiedyś działało , a i jeszcze 1 rzecze mam w domu 2 komputery i ruter .
|
Może masz zablokowane porty na ruterze ?
|
@Lechista
Po pierwsze: Nie musisz wyzywać kogoś na wstępie, trochę kultury by się przydało. Po drugie: A może ktoś z drugiego komputera blokuje te porty, tak dla zabawy? Albo rodzice chcą jako tako ustrzec swoją pociechę przed nadmierną ilością czasu spędzaną przed tą grą i blokują te porty? Tak, pisze kick, ale może zalogować się dopiero za 10h? Więc wchodzi możliwość blokowania portów (nie na stałe, okresowe). @Topic Sprawdź pingi kiedy możesz grać (tak orientacyjnie, jakie one są) oraz wtedy kiedy nie możesz się zalogować, jeżeli jest duża dysproporcja, to winny jest serwer CIPSoftu (niewydolność sprzętowa/łączowa), bądź jakiegoś routera po drodze do niego (np. wzmożony ruch sieciowy, zmiany na łączu) i sprzęt nie wyrabia. |
A wiec tak , to raczej nie jest wina rutera po drodze ani cipsoftu ponieważ mój znajomy który mieszka 2 pietra nade mną gra normalnie , wydaje mi sie ze to bardziej to że użytkownik 2 kompa (mój ojczym) mi blokuje porty , ale jak go niema w domu to też mi się blokują o tej samej godzinie. No ale jeżeli to on to co mogę zrobić żeby to naprawić ?
|
Według mnie to przez tamten komp. Może jest tak jak mówisz "ograniczenie na Tibię" w różnych godzinach ustawione(niektóre routery mają blokade portów na określony czas) lub działa na twoim lub tamtym komputerze aplikacja blokująca port używany przez klienta.
|
Wszyscy pierdzielicie farmazony...
Prawdopodobnie w momencie kiedy nie mozesz grac w Tibie na innym kompie sciaga Ci sie jakis program/gra/film. Jest to tak olbrzymie obciazenie, ze nie ma mowy nawet o wlaczeniu Tibii a co dopiero expieniu itp. To wlasnie dlatego nawet gdy Taty nie ma w domu moze byc obciazenie. Watpie i to bardzo w blokade portow. Jesli jednak masz pewnosc, ze to blokada portow ustawiona na konkretne godziny to prostym wyjsciem bedzie wejscie na tamtego kompa i zmiane ustawien na inne godziny. Proponuje jednak po prostu zapytac Tate czy blokuje Ci porty. Pozdro |
Ale jeśli dwa programy korzystają z tych samych portów, to albo jeden nie chodzi, albo obydwa nie chodzą blokując się. Niechcący można tak zrobić, a później się szuka co to jest. Radzę przejrzeć listę programów korzystających z internetu na twoim i drugim kompie.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@topic Może spróboj grac raz cały dzień w cs;s, (jeśli masz, chodź nie popieram grania 10h dziennie...)i zobacz czy ci też rozłącza... |
Cytuj:
(link do strony z opisem: http://www.aksonet.pl/index.php?prod...oducts=product) Cytuj:
Cytuj:
Jak ktoś wcześniej napisał (ktoś, kogo wyśmiałeś za brak wiedzy): Cytuj:
|
Lechista, uwierz mi. Teraz da się zablokować wszystko na różne sposoby. I co więcej(może o tym nie słyszałeś), można ustawić godziny w których ma ci blokować. Przeczytaj sobie kilka artykułów o funkcji kontroli rodzicielskiej występujących w różnych programach i urządzeniach. Cóż są takie czasy, że można blokować porty w niektórych routerach, a do niektórych monitorów można podłączać urządzenia USB. Proszę, abyś mnie wyśmiał.
Cytuj:
|
Ja mam problem podobny tzn chciałbym wiedziec jak odblokować te porty bo nie moge nawet sie zalogować w żadną grę mmo ;/
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:11. |