Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nigdy nie akceptuj Premium Time od nieznajomych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=175047)

Wolf 15-05-2008 17:32

Nigdy nie akceptuj Premium Time od nieznajomych

W ciągu ostatnich kilku miesięcy duża liczba nieuczciwych płatności została anulowana. Gracze, którzy są w to zamieszani mają poważny problem, ponieważ ich konta zostają zablokowane dopóki nie zapłacą za wykorzystane dni premium. W każdym razie może być jeszcze gorzej, gdyż każda anulowana płatność jest zapisywana. Konta na których będzie dużo takich przewinień zostaną skasowane.

Z powodu ryzyka chcielibyśmy przypomnieć, aby Ci którzy kupują premium time od innych graczy, byli bardzo ostrożni. Jeśli polegasz na innych osobach, pamiętaj aby prosić o to jedynie bliskich przyjaciół. Nigdy nie akceptuj premium time od osób, których nie znasz! Zaakceptowanej płatności nie da sie anulować i odpowiedzialność za nią spoczywa na Tobie. Jeśli zostanie anulowana Twoje konto poniesie konsekwencje.

skiter 15-05-2008 19:39

A jak tak z ciekawości, czy jak kupie komuś PACC za pomocą PayPal, to moge ją anulować? Czy tylko anulować można w przypadku krat kredytowych?

Qaziqs 15-05-2008 19:41

Fajnie ze skasowaliscie moj topic. Siedzmy cicho nic sie nie stalo CIP ROX!

KlonAdam 15-05-2008 19:43

OK! Szkoda że warna nie dostałem. :]

@up A po co ci to wiedzieć, chciałbyś komus na złość robić i anulować? Ludzie tak robią dla wyższych lvl by mieli bana. Lecz latwo się go pozbyć doładowująć kolejne premmy (wtedy lepiej samemu lub od kogoś innego ;])

@Qaziqs Też skasowali mojego posta ;]

Kusnier 15-05-2008 21:08

delete <znaki>

Rybzor 15-05-2008 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qaziqs (Post 2058627)
Fajnie ze skasowaliscie moj topic. Siedzmy cicho nic sie nie stalo CIP ROX!

Bo łamał regulamin forum (nie jeden raz) którego pewnie nawet nie przeczytałeś
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KlonAdam (Post 2058633)
OK! Szkoda że warna nie dostałem. :]

@Qaziqs Też skasowali mojego posta ;]

Bo łamał regulamin forum którego pewnie nawet nie przeczytałeś

No szkoda, szkoda.

@topik
Przypominają, czy coś to da? Wątpię.

Ep'Dulin 15-05-2008 21:18

Banished: permanently because of invalid payment
Pozdrawiam wszystkich którzy zobaczyli taki sam napis na stronie swojej postaci.

Jak dla mnie to już koniec z tą grą. Zostały tylko screenshoty i świadomość ze zmarnowało sie rok czasu (życia).

Pozdro dla wszystkich maniaków i nie życzę im tego ...

Crassus 15-05-2008 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SInGApOOre (Post 2058654)
a kto akceptuje od nieznajomych?.........

Nie wiesz nie wypowiadaj sie.X(
Irytuja mnie tacy ludzie ktorzy nic nie wiedza a wypowiadaja swoje glupkowate zdania.:baby:
Cale zamieszanie dotyczy 2 szwedow ktorzy graja/grali na hibernie shadow dragon mage/joker'san dorobili sie 20kk + za pacce Cipy usunely im chary(nie wiem jak z kasa jedni mowia ze caly domek im wyczyscili/inny mowia ze ich real fat baldy wszedl do domku i zabral kase zanim gm wszystko wyszyscil) nastepnie kupili Lord Blade of hell i blade the mage i dalej zakladali pacca ostanio zaczeli wycofywac wszystkim pacce po okolo 3-4 tygodniach na hibernie polowa serwera miala/ma od nich pacce rowniez ci dwaj grali na antica/nova/nerana/ doszly mnie sluchy takze o 7 osobach na aldorze i 8 na thori(mowa o high lvlach z top 300);)

W tej chwili na hibernie jest zbanowych conajmniej 100 osob( mowie tu o 100lvl+ tych ktorych mozna znalesc w top 300) nie wspominajac o 50lvl+
Ludzie brali od nich pacce gdyz cena byla niska pacc szybko dochodzil a shadow i joker szukali znajomych po obu stronach wyniszczajacej i ciagnacej sie od lat wojny Dm vs Alliance a takze poprzez neutralnych ludzi aby tylko jak najwiecej ludzi moglo od nich kupic.

thoro 15-05-2008 22:31

Jak sie ma perm bana to trzeba zapłacić za premium i konto zostanie przywrocone, ludzie opanujcie sie ;]
Trzeba po prostu zaplacic za to co sie pogralo na cofnietym PACC'u.
A wy od razu nerwówki :D

//sprawdzilem dla pewnosci ;]

Kod:

My account has been banished for invalid payment. What do I have to do now?

Banishments for invalid payment are imposed automatically if a previous payment
has been cancelled and you have used premium time that is no longer covered by
a payment. Please send an email to billing@tibia.com and give us the name of one
of your characters. We will tell you which premium time period you have to buy
in order to have the banishment lifted.

Please note that the premium time you have used already will be deducted from
your new premium time period.

Tak wiec, z tego co tu pisze, musicie wysłać e-mail na adres biling@tibia.com z prośbą o wysłanie wam danych za jaki czas premium musicie zapłacić. Z tego co wiem jeżeli kiedyś znowu sytuacja się powtórzy, postać zostanie automatycznie usunięta.
Pozdro :)

xoz 15-05-2008 22:32

to przez jaki czas mozna cofnac wplate?

bosal 16-05-2008 01:26

przez ok. rok

Alanus Lutinum 16-05-2008 05:15

A czemu aż tak dużo? A jeśli mój pacc się skończył i już wykorzystałem 90 dni przez co mam facc account to po wycofaniu wpłaty przez osobę od której kupiłem premium dostanę bana?

Rybzor 16-05-2008 07:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 2059239)
A czemu aż tak dużo? A jeśli mój pacc się skończył i już wykorzystałem 90 dni przez co mam facc account to po wycofaniu wpłaty przez osobę od której kupiłem premium dostanę bana?

No tak, a co sobie myślałeś?

kelvin19 16-05-2008 07:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 2059239)

Tak
i wtedy musisz kupić pacca który "pójdzie na spłatę kredytu"

Przykład.
Masz debet na 90 dni
Kupiłeś pacca (już legalnie:)) na 90 dni
te 90dni idzie na "spłate"
masz konto odblokowane, ale pacca nie, bo poszedł na spłate.

Albo inaczej

Masz 3miesięczny debet
kupujesz pacca na 12m.
3 z 12 idzie na spłate
I masz konto odblokowane i 9m pacca

Ja jak narazie nie dałem się nabrać (dostałem propozycje 2 pacc) ale mój kolega, naiwniak, tak.
Aż dziw bierze, że ma słabe oceny, bo woli w tibie grać.

PS.Ups. Ryba szybsza:)

Obdarciuch 16-05-2008 07:41

Cipy idą po najmniejszej lini oporu. Dla nich to jest najłatwiejszy sposób aby załatwić to całe zamieszanie. I znowu CIPpsot wykazał sie jak można gracza rżnąć na każdym zakręcie.

KlonAdam 16-05-2008 07:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2058859)
Bo łamał regulamin forum którego pewnie nawet nie przeczytałeś

No szkoda, szkoda.

Serio? Zarzucasz mi coś, czujesz się wyższy ode mnie, czujesz sie dumniejszy? Czy czujesz sie jak ostatnie dziecko NEO? Prawa Autorskie to nie regulamin forum lecz WŁASNOŚĆ! Przestrzegaj tego.
A regulamin czytałem. Więc napisze (zgodnie z regulaminem):

Na innej lepszej stronie poświęconej Tibi z Polskim interfejsem ( coś_tam.org.pl ) przestrzegają praw autorskich, nie kasuję postów jak BOGOWIE!!!

Dodam jeszcze, to co dodałem wcześniej: Dobrze Wam z powodu zabrania wam Supporta, widać nie nadajecie się, jak nawet kultury nie macie.

Dodam coś do topica bo będzie że nie przestrzegam regulaminu. ;] HAIL TIBIA.pl
[to]topic.
Trochę mają zwalony ten system. Ale cóż to Niemcy :P

stanek000 16-05-2008 07:48

czyli

czyli jak ktos dal mi premium time zablokwali mi konto??;(

Qaziqs 16-05-2008 08:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosal (Post 2059225)
przez ok. rok

to jest jakis zart?? Czy jak kupujesz bułki w sklepie to masz prawo przez rok czasu zwrócić je sprzedawcy? Niech mi ktos wyjasni jakim prawe mozna wycofywac te wpłaty po ZAAKCEPTOWANIU pacca przez tak długi okres czasu? Przeciez to na kilometr smierdzi przekrętem.

Etal 16-05-2008 08:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qaziqs (Post 2058685)
nooby akceptuja od nieznajomych. Ja tak zaakceptowalem dobilem to 95 levela i mnie zbanowali po 5 miesiacach. Cip traktuje graczy jak kupe gnoju z ktorej wyciska sie co tylko mozńa. W ogole co to za kurewskie tłumaczenie??? ZApłaciłem za pcca. Dostałem pacca. ZAakceptowałem pacca. Grałem na Paccu przez ponad 5 miechow i co - teraz mam bana? Cip oft to banda nieudaczników leni i smierdzieli. Czy to moja wina ze Cip ma chory i zidiociały system płacenia ??? 5 miesiecy grałem na paccu którego nie było a te chuje nawet mejla nie wysłały ze ktos cofnał payment. Zwykła banda s*****ałych nieudaczników od gierki o hipkach lego bez dzwieku.

Co Ty gadasz....
Premium Time można anulować maximum po 2 tygodniach. Więc takie bajeczki to wiesz... Do Disneya

Qaziqs 16-05-2008 10:08

niewiem jak długo mozna wycofywac wpłate wiec sie pytam.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:05.