![]() |
Prawa autorskie.
Cytuj:
Zapraszam do lektury: http://ks.sejm.gov.pl:8009/proc2/ustawy/86_u.htm (nie chce Ci się czytać?): Cytuj:
Cytowanie moich myśli (wyjątkiem jest cytowanie będące odwołaniem do tematu i będące częścią dyskusji tego samego tematu), umieszczania, zmieniania lub kopiowania w całości lub części moich tekstów bez mojej zgody jest zabronione. Klon. A chciałem pomóc. ;] |
Czyli wg. ustawy opcja cytuj powinna zniknąć z forum? ;(
|
Z tego co zrozumiałem z tematu, którego wiadomość zacytowałeś, ktoś usunął Twojego posta. W deklaracji mowa o cytowaniu i kopiowaniu, więc być może cały ten spór dotyczy czegoś innego. Proszę wtedy albo zignorować tę wiadomość albo przybliżyć dokładniej sprawę.
Rejestrując się na forum, jednocześnie zaakceptowałeś regulamin forum (czyli wyraziłeś zgodę), w którym jasno stoi, że moderatorzy mogą usunąć każdy Twój post jeśli tylko uznają go za nieodpowiedni. Nie akceptując regulaminu, nie wolno Ci korzystać z konta. Nie masz zatem prawa rościć żadnych pretensji w związku z zaistniałą sytuacją. Nie wspominając o tym, że nijak mi zacytowana definicja utworu objętego prawem autorskim pasuje do posta. |
Forum.tibia.pl to nie Polska.
Forum.tibia.pl to nie demokracja. Forum.tibia.pl to forum.tibia.pl ze swoim własnym regulaminem. Jak pisał Rothes akceptujesz regulamin i zobowiązujesz się tym samym do jego przestrzegania. |
No właśnie, you fail.
Napisałem Cytuj:
Wyjątkiem mogą być Twoje artykuły lub wywiady np, które tu umieścisz, możesz zastrzec sobie prawo do umieszczania tego gdzieś przez osoby trzecie, ale jeśli moderator będzie uważał, że łamie regulamin to może sobie skasować, nie prosząc sądu o zgodę! (ya, rly) Ogólnie coś mi się wydaje, że nie potrafisz interpretować polskiego prawa ;<. |
Nie chodzi mi o usuwanie postów. Chodzi mi o wykorzystanie mojego tłumaczenia, które umieściłem na hunted.pl potem znikło i raptem pojawiło się na Tibia.pl autorstwa Wolf.
Cytuj:
Here nie znalazłem nic o usuwaniu posta bez mojej zgody, jedynie w punkcje Kary 8.2 lecz to się liczy pkt. karnych. A tak w ogóle ja nikogo nie straszę sądem, jedynie pokazuje ze nie jest tu tak pięknie i ze prace innych są wykorzystywane. |
Cytuj:
Tłumaczenia mają to do siebie, że są podobne (zwłaszcza tak krótkiego tekstu). Mogło ci się wydawać, że to było akurat twoje. Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Więc wybacz ale "O CO KAMAN??" ... Co więcej txt może być przetłumaczony dokładnie tak jak twój - bo inaczej się nie da ...a może to ty go skopiowałeś skądś ?? Nie ma się nad czym roztrząsać ... bo jest to tłumaczenie i już a dowodów na swą tezę nie masz ... |
Ja się kłócić nie chce ;) Jesteście tacy i pozostaniecie, Wyjebane mam na was ;]
|
Jak cos, kontaktuj sie z administratorem serwisu, ktorym jest Bosal. Pozdrawiam.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:48. |