Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Update a rookgaard. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=175250)

Eugeniusz Siekiera 17-05-2008 12:18

Update a rookgaard.

Dzisiaj zapowiedziano teasery. Pojawił się przeciek, że duża ilość zmian dotknie wyspy nowych. Jak myślicie, jakie one będą?

Pozdrowienia
Sven

Nunnezz 17-05-2008 12:42

Wypuszczą Mino Mage do miasta !11!11 :cup: :cup:oneoneoneone
Myślę, że rozszerzą tereny dla PACC ; <

Mega_RobalXXL 17-05-2008 12:59

Według mnie tym razem doczepią sie do zwykłej liny (rope) tzn. lina już nie bedzie potrzebna na Rookgaardzie bo każdy kto przestał grać w Tibie tylko dlatego że utkną w dziurze to potencjalny klient (pacc). Dalej skasuja zapewne pola trucizny bo każdy kto zgnie i wylaczy gre mógł by zostać potencjalnym klientem (pacc). Dalej kto wie może każdy pierwszy level bedzie zaczynał z jakaś bronią by było łatwiej i dzieki temu Cipsoft wiecej zarobi bo każdy nowy gracz = KLIENT

Wniosek:

Tibia stała sie 100% komercyjną gra

Pozdrawiam

Eugeniusz Siekiera 17-05-2008 13:06

Re: Robal

Heh, czekam tylko, aż za zmianę outfitu będzie trzeba zabulić 2 euro...

Prezydent_czuwa 17-05-2008 13:09

albo minos spadnie z tamtej skały

MasterTusk 17-05-2008 13:27

#Mega_RobalXXL

Nie wydaje mi się, by posunęli się tak daleko...
Myślę, że raczej zmienią wygląd elementów typu: dziury, jaskinie, drzewka etc(bardziej nadające klimat - oczywiście wg Cipsoftu)
Moim zdaniem mają powody do obniżenia częstotliwości i ilości wypadania GP z trolli.
Wątpię też, żeby umożliwili zdobycie Spike Sworda poprzez dodanie nowego questa)
Tokiem myślenia Cipsoftu, może warto byłoby spróbować dodać jakieś rzadkie najazdy na Rookgaardzie?

EDIT:
No i oczywiście z każdym update'm trzeba liczyć się ze zmianą rope place na Wasp Tower, oraz lekką zmianą Minotaur Hell.

EDIT2:
Idą na komercję czy nie - to nie ma znaczenia skoro tak czy siak gracze sobie ponarzekają WCIĄŻ grając.

Vadem 17-05-2008 13:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mega_RobalXXL (Post 2061199)
Według mnie tym razem doczepią sie do zwykłej liny (rope) tzn. lina już nie bedzie potrzebna na Rookgaardzie bo każdy kto przestał grać w Tibie tylko dlatego że utkną w dziurze to potencjalny klient (pacc). Dalej skasuja zapewne pola trucizny bo każdy kto zgnie i wylaczy gre mógł by zostać potencjalnym klientem (pacc). Dalej kto wie może każdy pierwszy level bedzie zaczynał z jakaś bronią by było łatwiej i dzieki temu Cipsoft wiecej zarobi bo każdy nowy gracz = KLIENT

Wniosek:

Tibia stała sie 100% komercyjną gra

Pozdrawiam

Zgadzam się...

Mega_RobalXXL 17-05-2008 14:40

@MasterTusk

A czy Cipsoft zarobi cokolwiek na "dziury, jaskinie, drzewka etc" :-) Wątpie.

Komercja, komercja, komercja :)

Z drugiej strony im sie nie dziwie bo w koncu to sa "normalni" ludzie którzy maja swoje prywatne życie i musza za coś żyć a Cipsoft to normalna firma która ma swoje wydatki.

Robal

Szymi_11 19-05-2008 15:25

No to po co zakładali ten głupi Cip Soft w 2001 roku?
Żeby mieć nowe wydatki i zmuszać ludzi do PACC`a?

Szlaja 19-05-2008 16:05

A ja sobie czytalem ciekawostki o Rooku... I... Mysle ze zmienia Amber w zwyklego potworka... Czemu?

Amber (z Rookgaardu)

Według niektórych źródeł Amber jest płatną zabójczynią.

:>

Albo wypuszcza MMa:

Dnia 03.09.2007 r. o godzinie 17:58 na świecie Askara wielu graczy zauważyło biały komunikat. Dotyczył on właśnie tego potwora.

Treść komunikatu:

17:58: Faithfully minotaur mage has escaped from secret room!

O.O

A tak czy inaczej, Bug bedzie niepokonany i bedzie dawac 400 expa!

Plotka głosi, że w wyjątkowym przypadku Bug nagle potrafi odjąć 300 HP na turę.

Lol.
Albo spuszcza z kaganca pieska...

Ponoć w jednym miejscu na Rookgaardzie można zobaczyć na battle wampira!

Wyobrazam se Vampira w miescie... Lolz...
"Ponoć ktoś niedawno znalazł przedmiot o nazwie Enchanted Rose... Bla, bla, bla... otworzył nią przejście w ścianie oddzielającej Ghoula od reszty świata!"
Muahahsuahaha.
http://wiki.hunted.pl/wiki/Plotki#Pl...a_Rookgaardzie
Dla zaciekawionych :<

Garaa 19-05-2008 16:24

Pewnie wyje**ą potionki, bo w koncu to jest wyspa bez magii .... ;/

TaTaskers 19-05-2008 18:04

Heh ja bym postawił na powiększenie wyspy (terenów, więkrzości dla pacc) ale małe i nikłe (troche podziemi dodadzą). Na 100% zmienią wygląd niektórych itamzów... Możliwe, że dodadzą 1 nowy queścik (moja cicha nadzieja), lub DOKONCZA quest z spike swordem czy jakoś tak (patrz artykuł z Lesiem Oblesiem [HAIL!]) Tak czy inaczej wątpie żeby coś strasznie nowego dodali :/

Moje ciche marzenia:

Fajnie jakby dodali 5 domków i jedną guildhalle :], powiększyli tereny i expowiska, dodali z 5 nowych potworków i kilka questów (1 z bramką levelową), a także CERTYFIKAT ROOKGARDU dzięki któremu będziemy mieć dowód rookstayerstwa (30lvl) i który z wyjściem na main znika. XD ale To juz tyle z moich cichych marzen XD

HeppiChinol 19-05-2008 19:11

Ale potiony to nie magia...

Milan ognia 19-05-2008 20:30

Oby dodali, że każdą postać powyżej 8 lvl zerują/zniżają do stanu 8 lvl (skille, eq, etc).

Jarus_noobek 19-05-2008 20:49

@up: Nie bądź taki brutalny

Fajnie by było jak by jakiś Quest dodali! Najlepiej to jakiś z naszego forum!

Undeadzik 19-05-2008 22:03

Ej wjecje com??!/?

najlepjej jakpy dotali ekspowisko demonuf i orszabaluf aby karzdy rokstejer mukł szypko fbic pjentnasty i pul lewel :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:

:D:D:D >>> DŻOŁK <<< :D:D:D

A na serio, my sie cos wydaje, mam zle przeczucia ze cos zrabia ;/

Tocallo 19-05-2008 23:33

Czuje, ze zmienia tylko i wylacznie wyglad i może dodadza nowe quest'y :]

Duch Guardi 20-05-2008 07:02

Moim zdaniem rookgaard będzie rozbudowany w stronę ułatwienia i zachęcenia nowych graczy do dalszej gry. A CipSoftowi nie zależy na graczach ,którzy zostali i graja nadal na rooku tylko na dużej liczbie nowych graczy ,a także na kasie.

Depeszowiec92 20-05-2008 12:18

Myslę że zmodyfikują samą osadę , rozszerzą raty :D, no i coś tam pozdobią.

Ujo 20-05-2008 13:26

Pewnie zrobią nowy teren dla pacc i questa no i pewnie dadzą większy resp
potworów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:46.