![]() |
Novice pyta o wybór światu
Witam wszystkich :), wiem że takich pytań o wybór świata było bez liku bardzo wiele ale informacje w nich zawarte są czasem dość sprzeczne, dlatego pozwoliłem sobie na założenie odzielnego tematu otóż chciałbym spytać doświadczonych graczy jaki świat najlepiej wybrać tak by przeżyć bez różnych znajomości i tzw. "pleców", preferowałbym serwer PvP ale taki w którym nie ma kolejek do zalogowania i jest mało PK, bo teraz gram na Azurze knightem i już ze 20 razy zostałem bez powodu zabity przez innych szanownych graczy, jaką postać polecacie dla początkującego czy knight to dobry wybór :], serdecznie proszę o rady :).Pozdrawiam
ps. w Tibię gram od tygodnia :baby: |
Hmmm, nie ma takich światów gdzie nie ma PA :/ A, jest jeden, Premia, ale tam możesz grać tylko wtedy, gdy posiadasz pacca. A może tyle padasz, bo wchodzisz komuś na exp? Czy masz totalnego pecha i zawsze natrafisz na PK team. Nie wiem który masz lvl, ale dołącz do jakiejś gildi, to mniej ludzi będzie Ciebie bić z obawy przed gildią.
|
|
Dziękuje za szybką odpowiedź:), level na razie 15 ;), nikomu nie wchodzę na exp nie atakuje innnych gracy nie kradne loota i nie chetuje ;) jak widzę że ktoś poluje to tam nie wchodzę ;) i jest spoko, ale np wczoraj miałem dwa deady raz wracam sobie z kopalni dwarfów podchodzi trzech typów lev 20 i bez zadnej gadki zaczynaja bic, albo ide w strone Carlin z Ghostland a tam podchodzi dwóch 30 lev i dead i tak już parę razy, to jest naprawde wnerwiające i znięchęcające do gry dlatego szukam jakiegoś spokojniejszego świata 8o
|
Proponuje któryś z serwerów, gdzie rządzą Br-e, tam jest z reguły spokojniej, gdyż Polacy czy Szwedzi maja większe powołanie do robienia Pa niż Brazole
|
Cytuj:
@Up Balera - Serwer, na którym zaatakował mnie 9 paladyn za pytanie : pl? Ukryty tekst:
|
Będąc niskopoziomowym graczem jesteś łatwym łupem dla PK. Jest to normalne, moi koledzy tak robią (ja też), dla nich to po prostu rozrywka i dla takich co cię zabiją jestes po prostu kolejnym "noobem proszącym o free itan". Dlatego, żeby przeżyć unikaj miejsc gdzie można łatwo wpaść w pułapkę oraz zawsze idź do najbliższego protection zone. Jeżeli chcesz więcej informacji to po prostu napisz tutaj lub skontaktuj się ze mną na GG (sprawdź w profilu), pomogę nowicjuszowi z wielką chęcią.
|
Cytuj:
Cytuj:
Kolejne pytanie do doświadczonych graczy : czy jeżeli dożyje powiedzmy do 50 levelu to ilość popełnianych na mnie PK ma szanse zmaleć, bo jak ma być na odwrót to ja sobie daje spkój z tym :o. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:44. |