Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Axe,Sword,Club (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=176294)

MikeRoyal 25-05-2008 16:26

Axe,Sword,Club

Chciałem odświeżyć dość stary temat, który został założony w 2004 roku czyli dawno przed wieloma update'ami więc do tej pory się wiele pozmieniało. Mianowicie chodzi mi oto co według was jest lepsze axe,sword czy club, proszę tu o wasze opinie.

Axe
+ Od zawsze były moimi faworytami, chociaż wachałem się miedzy swordami i sam nadal nie wiem.
+ SCA czyli najwięcej ataku.
+ Tanie Axe Ringi.
+ Ładny wygląd.

- Trochę ciężkie
- Axe dla średnich leveli czyli od 35 trochę kosztuje 20-30k chodzi mi o Noble Axe.
- Mało obrony.
- Do samych toporów pasuje tylko jeden outfit.
- Drogie

Sword
+Wiele legendarnych broni
+ Dużo obrony jeśli chce się blokować jest to przydatne.
+ Avenger i SoV można używać na zmianę.
+ Najlepsi gracze używają swordów.
+ Ogólnie są dość tanie wyjątek to GS.
+ Outfity przystosowane do Swordów.

- Sword Ringi są dość drogie.
- SoV w porównaniu z SCA lub Arcane Staff wygląda dość przeciętnie.
- Jeśli ma się SoVa to używa się na zmiane z Avengerem zamiast nosić tylko 1
broń.

Club
+ Tanie
+ Club Ringi są bardzo tanie.
+ Można łatwo dostać się do TOP 10 na serverze w skilach.

- Mało ataku i mało obrony.
- Brak dobrej broni porównywalnej do SCA, SoV
- Mało użytkowników, więc coś w tym jest.
- Aracane Staff jest 2 ręczne i to jest tak naprawdę jedyny dobry club.
- Thunder Hammer jest bardzo rzadki.
- Brak outfitu z Clubem.

To wszystko z mojej strony, czekam na wasze opinie.

Makasto 25-05-2008 16:27

axe rulez

;d

Segalczuk 25-05-2008 16:33

cluby the best dla drutow i sorcow . Ale jakbym mial fajnego knighta to bym poszedl nim w cluby ;)

Miłosz 25-05-2008 16:53

Do axe pasuje też brotherhood i nightmare knight outfit ale co to ma do wyboru broni?
"Wali się na zmiane z sova i ave" nikt ci nie każe możesz tylko 1 używać jak chcesz ^_-"
Słabo wyznaczone cechy, można by to było bardziej opisać ale komu się chce...
Korzystam ze swordów ale i tak cluby rlz xd

Azkabanczyk 25-05-2008 17:07

Osobiscie uzywam Swordow (1 postac - Knight. 1 bron - Sword i tak pozostalo :D). Czasem zaluje, ze nie wybralem Axow, gdyz maja wiecej ataku, ale patrzac na ceny na Neranie (Ave 100-150k - przynajmniej 6-7 dni temu, jak bana nie mialem SHuashua xD) to jednak wraca mysl, ze dobrze sie zrobilo wybierajac ZNOWU Sworda.

Z reszta, Axa mialem raz bo ktos mi poradzil... Wbilem jakos 35 skill i wrocilem do Swordow <3

Co do Cluba. Arcane Staff (czy jakos tak) drogi w porownaniu do Ave~ (ceny nie znam dokladnej ale patrzac na to jak "czesto" jest spotykany i jak rzadko go kupuja (+ slaby atak...) to zniecheca mnie do tej broni).

Zostaje tez Fist ;) Ale to z oczywistych wzgledow nie przepadam ^^

DiterBraveFighter 25-05-2008 17:08

=)

Axe, bo się atak liczy

Maxis'Secura 25-05-2008 17:17

Dlamnie sword rox :p sworda używam zawsze jak gram knightem bo jak dlamnei najlepszy wygląd i dużo obrony

Dragon-Fly 25-05-2008 18:16

Axe - punkty ataku, cena, SCA, axe ringi. Cluby raczej dla boterów, swordów nie lubię. Wielu mówi, że Swordy są najlepsze? To ja nie lubię mieć z górki...
@DOWN: O tym kurczę też myślałem ;f.

ripper 25-05-2008 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly (Post 2077053)
Axe - punkty ataku, cena, SCA, axe ringi. Cluby raczej dla boterów, swordów nie lubię. Wielu mówi, że Swordy są najlepsze? To ja nie lubię mieć z górki...

Z fista bij.

@topic
Teraz dylemat sword/axe/club już jest praktycznie nieaktualny. Bronie różnią się na tyle mało, że można przeboleć ten 1 defa mniej, 50k za broń więcej itd, jeśli jest to cena za komfort gry.

Quatio 25-05-2008 19:46

Oczywiście AXE !!!
- wygląd wręcz powalający w porównaniu do sworda czy cluba,
- tanie axe ringi,
- SCA (dla mnie najładniejsza broń w tibi),

Zhukova 25-05-2008 21:18

AXE ! ! !

SCA najlepsze z dostępnych broni dla high lvli: ataku tyle ile avenger i jeszcze masz +3 do shielda ^.^

Dwarven axe - rewelacyjne,tanie i ladne dla 20 lvla

Naginata - najlepsza 2 reczna bron dla knighta na 25 lvlu

Noble axe - powoli przestaje byc drogie a ma duzo ataku

Axe ringi - tanie i łatwo dostępne bo lecą z hunconych massowo przez low lvli dwarfow

Wiadomo, że wielu się ze mną nie zgodzi, ale swordy ani to ladniejsze od axow ani lepsze ani lzejsze. O clubach już lepiej nie gadać...Wiec dla mnie decyzja jest prosta: wybierz axe! :cup:

Mattheweczek 25-05-2008 21:32

Kiedys bilem ze sworda, ale teraz axe i z tym zostane ;)
A Noble Axe u mnie kosztuje ~18k, wiec przeboleje ;]

Zhukova 25-05-2008 21:42

Na iridii ceny noblaka między 12 a 20k, ale narazie dopiero 12 lvl i skille 56/56 (skillcze do 70 ;p), więc jeszcze zdążę to na loocie z mino uzbierać.

TaTaskers 26-05-2008 09:39

Club

Na około 95 skila i z tunderem będziesz walil za około 150-450 w smoka :]

Hmmm, mówicie, że mało dobrych broni na club? Nieprawda, ja stosuje na przemian arcane i broń z 3 areny. A kiedyś nawet kolega mi dał na zastaw Tundera i lalo się świetnie. Tak więc mówie: Club Rox!

(Nie pytajcie się jaki name postaci którą gram itp. Takie pytania są zbędne w tym temacie...)

Tony_Gdansk 26-05-2008 12:26

Axe rox!

I tyle. :)

Donatan 26-05-2008 13:19

Sword = "cywilizowani rycerze".
Axe = barbarzyńcy.
Cluby = prymitywy.

Bez urazy :D

Moim faworytem zawsze był, jest i będzie sword, ponieważ taki wizerunek rycerza (z mieczem) pozostał mi z dzieciństwa. :)

Wylansowany 26-05-2008 13:23

Głosuje na axe, bo...są najgorsze :p
Od 8lvl orchish axe, od 20 dwarven axe, od 35 dopiero fire/noble axe, wiadomo można wcześniej używać, ale..., od 60lvl(!) dopiero porządna broń jednoręczna (Heroic axe), od 75 royal i potem SCA.

Dla porównania w swordach masz, longsowrda/scimitara, potem spike/serpent/crimson, 25 wywern fang, następnie od 30 fire/bright sword, coraz bardziej dostępny Relic od 50, od 60 mystyc blade, 70 justice seeker, no i Magic sword.

W obuchach masz od 8lvl battle hammera/moroning star, od 20 furry club, potem dragon hammer, od 30 dragonbone staff, potem zaczynają się schodki jak u axe, ale i tak jest lepiej.

Wniosek: axe są najgorsze, ale ludzie będa głosowali na nie, bo pytanie jest: "Co wolicie" :p

Leira 26-05-2008 19:38

SWORD! co to za knight z siekierą(axe) albo młotkiem(club)

P.S. cluby dzieki update z arenami (letni 2007?) jest tez dobrym wybo
rtem (carnial basher, blessed sceptre)

Montee_Pall 26-05-2008 19:56

Sword- Rulezz :D

Zeriel 26-05-2008 20:10

kiedys Sword a tak jakos ten def przydatny i ceny nei porownywalne xD
a teraz zecydowanie Axe ano bo Sca atk=Ave atk a do tego mozna tarcze xD wiec samo sie kalkuluje to samo royal axe itd itd dluugo by wiemiiac XD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:04.