![]() |
Znowu te lagi
Mam lagi w tibi. Czytalem artykul o lagach. Admin uprioretytowal mi port tibi i ip serva maxymalnie ale wciaz lagi ze sie grac nie da.. W dodatku trace dni z pacc :( :( Zastanawiam sie nad zmiana internetu. Myslalem o neti- Net24 Komfort (128 kbit/s) czy ktos wie jak na tym chodzi tibia? Dodatkowa sprawa to to ze mam 2 kompy w domu...
|
a masz router czy LANem(kabelkiem)kompy połączone??? Masz pewnie jakieś niechciane programy działające w tle(trojany?), których niewyłączysz przez pasek skrótów, ani przez "ctrl+alt+del"
Zmiana internetu niepomoże. Jak już coś ma na 99% pomóc to format. Zależy to jeszcze od serwera, jak masz serwer z brazylii lub ameryki to pewnie przez to masz lagi. Najmniej lagów(dla polaków) maja serwery z Niemiec, chociaż czasem też lagóją. :) |
Hmmm, moze sie powstarzam ale BYLO. W dziale artykuly jest post Gonza von Krenzel, opisujacy co robic zeby ich nie miec. U gory tego dzialo jest przyklejony post z linkami, moze tam znajdziesz bezposrednio.
|
@gangrel666
jestes smieszny naucz sie czytac.. albo nie naucz sie czytac uwaznie i przeczytaj moj post jeszcze raz... postaraj sie dopatrzec zdania "Czytalem artykul o lagach." ok? @Shinjix nie wiem czym mam podpiete :/ szczeze nie interesowalo mnie mam kabla i switch`a :P tyle wiem.. trojanow raczej nie mam... zamykam prawie wszystko..... nawet jak antyvira wylacze. na niemieckim servie mam wieksze lagi bo cos tam jest zwalone z net providerem (admin cos sapał ale nie wiem o co mu chodzilo, skumalem tyle ze na niemieckich jest gorzej) pozatym admin mowi ze duzo osob gra w tibie i on na to nic nie poradzi.. przpuszczam ze zmiana neta bedzie lepsza bo: wyjdzie mnie taniej (oplata miesieczna) i ineternet z neti i tak jest chyba lepszy od obecnego. mogl by ktos napisac jak chodzi Tibia pod serverem neti? (sor ze nie ma duzych liter po kropkach ale jest puzno, jestem spiacy, robie bledy i mi sie nie chce poprawiac) nara :P |
Jeszcze może być tak:
Jak masz sieć osiedlową(LAN) to admin mógł źle zrobić serwer i jak sa przeciążenia(zbyt dużo osób naraz ma włączony net, kazze, itp.) to mały transfer i lagi. To także zależy od parametrów kompa- Słaby komp=lagi |
mam siec osiedlowa i server chyba dobrze chodzi.. siec dziala na calym osiedlu.. i jest spora.. kaza i inne takie sprawy maja ogarniczony transfer (czy cos takiego) w dzien, kompa nie mam najlepszego ale nie cienkiego:
Procesor 1.6gh (albo 1.7) ram 1xx (nie pamietam ale 100iles, troche malo :/) Grafika 64mb |
To ja już niewiem. Zrób defragmentacje. Sprawdź, czy masz przynajmnieju 1 gigabyte wolnego miejsca na dysku, przeskanuj dysk antywirusem i antyspyem(np. ad-aware, SpyBot Serarch & Destroy", jak chcesz to zrób formata, a jak nie pomoże to zmień dostawce internetu.
(oczywiście możliwe też jest, że lagi same od siebie sobie znikną po jakimś czasie) |
dobra zrobie wszystko ale watpie zeby pomoglo...
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:21. |