![]() |
[BEZ KLIMATU] Jakie gry typu RPG polecasz?
Witam!
Założyłem ten temat, aby podyskutować nad polecanymi grami typu "RPG". Jakie gry wam się spodobały, jakie są godne polecenia? Enjoy! ;) |
Ważka zrobił czystkę ;o
D&D jest troche zbyt bajkowe, chociaż i tak zależy od mistrza. Warmłotek jest świetny, jak ktoś lubi postapokaliptyczne klimaty to Vampir: Maskarada się nawet nada, przy dobrym mistrzu ofc. |
Nieboracy
www.nieboracy.prv.pl "A niech mnie dunder świśnie jeżeli nieboracy nie są wspaniali!" -ObiBok Kebabek rycerz Niedaj |
D&D jest najlepsze jako pierwszy system.
Potem Warhammer, Neroshima, D20 no i Wampir rzecz jasna ^^ |
Johnny, wyjaśnisz mi Neuroshimę? Dotychczas grałem tylko w planszówkę :). Żetony, kostki, te sprawy.
|
D&D, Wampir, ale tez polecam systemy zrobione przez kumpli, dobra zabawa jest.
|
Wiedzmin, Warhammer. Lubie też te mniej popularne co się na forum gra B) jak ktoś zna jakiś fajny to pisać PW (najlepiej żeby nie było dość znane, max 15-20 osób) kiedyś grałem na Białym Mieście ale ten portal od 2-3 lat nie istnieje ;( potem grałem na www.lotrpg.yoyo.pl/forum też spoko było super klimat itp ale forum upadło rok temu.
|
A Burning Wheela ktoś zna? Pewnie nie, bo w Polsce tylko po angielsku dostępny. Trudny do opanowania, ale ciekawy sam w sobie. Nie ma konkretnego świata, sami jakiś dopasowujemy, a gracze mają prawo kłócić się z MG. Ciekawy system tworzenia postaci ma.
|
Discworld, wiedźmin.
|
Uau!
O rly? |
Neuroshima, Wampir, Call of the Chtulu, Monastyr, zupełnie zgodze się z Liadonem, że Nieboraki xD D&D mi się przejadł... A w Warmłotka dawno nie miałem okazji grać. ; <
|
Jeszcze tu nie napisałem?
D&D ofc - bo jedyne w które grałem... |
Neuroshima ftw, ale staremu, dobrego Warhammerowi tez wiele zarzucic nie mozna.
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:09. |