![]() |
[KLIMAT] Nieumarli
Zapewne wielu z was, podróżnicy, spotkaliście nieumarłych. Te plugawe istoty nie mają za grosz honoru... Wielu podróżników poległo podczas starcia z takowymi istotami. Postanowiłem, iże zrobię wam mały wykład o tych istotach...
Nieumarli. Stwory te są ciałami niegdyś zmarłych istot, u których proces śmierci został zakłócony lub które zostały ożywione za pomocą czarów, rytuałów lub magicznych mikstur. Istoty te powracają do życia w różnej postaci, zależnej od sposobu ich ożywienia. Można wyróżnić kilka typów nieumarłych.
/Pomoc: Wikipedia <3 |
A co z banszi, mumią itp.?:{
|
Za niedługo dalsza część, śmiertelniku... hahaha... Wyszczególniłem główne grupy...
|
Czytaj... znaki
Cytuj:
|
Cytuj:
|
W ten sposob troszke sie wyglupiles.
|
Z jednej strony wspomniałem o Banshee, z drugiej strony nie napisałem nic o pochodzeniu tych upiorów... Kurczę, a tu chcę klimacić ; /
|
Popraw interpunkcje notabene ; ).
|
Cytuj:
|
Banshee - zjawa w kobiecej postaci. Banshee zwiastowały czyjąś śmierć.
Banshee jest swego rodzaju pośredniczką między zaświatami, a ludźmi. Banshee ponadto przeraźliwie płaczą, krzyczą i zawodzą, przepowiadając w ten sposób czyjąś śmierć. Ujrzenie banshee jest równe z rychłą śmiercią osoby, która ją zauważyła. Tylko potężni wojownicy i magowie potrafią zgładzić wściekłą, agresywną banshee. Zazwyczaj przyodziane są na biało i mają długie, jasne włosy. Najczęściej kręcą się koło jednego miejsca, jęcząc i zawodząc przy tym. Niektórzy sprzeczają się, czy banshee są piękne, czy szkaradne. Najprawdopodobniej przybierają różne postacie. Lecz trzeba to zauważyć, że jest w nich coś niepokojącego. Śpiew banshee jest uroczy, a jednocześnie intrygujący. Lecz nie dajmy się zwieść - należy powstrzymać banshee przed jej śpiewem, który może zniszczyć nasz umysł. Niestety, drodzy podróżnicy, nie opowiem wam o zwiastowaniu śmierci przez banshee, wciąż nad tym pracuję... EDIT: Wytykajcie mi konkretne błędy na gg. |
to czekamy jeszcze na opisy Smoków,Harpi etc :D...[tylko tym razem nie edytuj mi postu]
|
Jeszcze dzisiaj przeprowadzę wykłady na temat harpii, podróżniku, jeszcze dziś, nim słonce zajdzie...
|
to zostało ci max.2h ;D[edytuj mi posta,i napis jakie]
|
Niestety, dzisiaj się nie wyrobie z harpiami, badam inne stwory...
|
A gdzie są gargulce? Przecież to też nieumarłe. Gargoin się jeszcze obrazi!
|
- Mówisz - masz. Jednakże męczy mnie ciągłe bieganie między pierwszą, a drugą salą wykładową. - Odpowiedział Paladyn uśmiechając się. - Gargulce... Te... stworzenia przypominają skrzydlatego diabła. Podobizny tych plugawców zdobią różne katedry, zamki czy cmentarze. Jego skóra wygląda, jakoby z kamienia, jednakże nie jest z kamienia. Spotkać je można z reguły w grupach 2 do 6 osobników, polują głownie na... ludzi. Są strasznie cierpliwe - mogą parę tygodni stać w bezruchu czekając na swoją ofiarę, aby wyciągnąć do niej swoje pazury i zaatakować! Rodzaj swoistego kamuflażu...
|
A czym możemy liczyć na charakterystyke diabłów? Tak by nam się tu przydała.
|
Diabłami zajmę się w osobnym wykładzie, wykładając o demonach. - Odpowiedział Paladyn uśmiechając się.
|
Mógłbym liczyć na charakterystykę strażnika krypty?
|
- Oczywiście, Synu. Za niedługo ją przygotuję.
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:15. |