Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Pacc - co z nim zrobić!!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=176761)

Pallek_Maks 29-05-2008 17:50

Pacc - co z nim zrobić!!!

Dostałem pacc!!!:dance::dance::dance:
Tylko teraz jak pomyślę, to nie wiem co z nim zrobić:baby::baby::baby:!!!!
Mam 15 palla, 45/25 skill, p set, steel helm, bow (ew. kusza lub speary i crown shield),l boots( :] ).
Miem, że mogę mieć nowe czary .itd ale nie wiem co z nim zrobić;(;(;(
Dajcie rady plx : dzie się wybrać ( myślę o mino na Darshi, lub roty w Liberty Bay lub o dworcach przy Port Hope) <-- jeśli macie lepsze pomysły to napiszcie;);
jakie questy wpierw wykonać; może jakie EQ kupić (wiem, że to głupie, ale kupiłem z tej okazji 5cc z allegro, więc mam już ok 7cc (2cc własnoręcznie[SERIO:]:]:]]); ew. gdzie i o ile podskillować; ..... inne dobre pomysły mile widziane;).
To już chyba prawie uzależnienie, bo sie chce waste'ować PACCa. Po prostu "boję" się go odpalić 8o8o8o (tak, mnie też to dziwi).
To zahacza o kilka tematów więc założyłem nowy.
A potem zrobi się z tego poradnik "Co zrobić z PACC".

Daro91 29-05-2008 17:52

Jak sie boisz to mogles nie kupywac najlepiej popatrz sie na stronce na tego pacc'a ...

Szokata 29-05-2008 17:54

Jak jesteś palem i chcesz mieć dobre skille zapraszam do edron na gobliny ;)
a tak to najlepiej do ankrahmun na tombach pobiegać.
Ładny exp dla palla :)

Pallek_Maks 29-05-2008 18:13

@up DZIĘX tylko zrób edit, i powiedz mniej więcej gdzie.
Ps. co do EQ myślałem o b robe, i c legsach i lepszym helmie( nie za dobre na ten lvl?)
@ 2 up czytałem, i wiele nie nie dowiedziałem (rymnęło mi się:D)

DzymekofFurora 29-05-2008 18:32

Wez oddech, oddychaj spokojnie xD Radzę doskillic jakies 70/55 i dopiero aktywowac pacc... gra bez dobrych skilli nie ma sensu.

M@th 29-05-2008 19:07

@up
O rly?o.O
Ja na 20 lv skillowalem do 55 dista i pozniej 0 skillowania.Teraz mam 103lv i 89dista.Gra wogole mi nie sprawiala problemu ze slabymi skillami

sork 29-05-2008 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M@th (Post 2084084)
@up
O rly?o.O
Ja na 20 lv skillowalem do 55 dista i pozniej 0 skillowania.Teraz mam 103lv i 89dista.Gra wogole mi nie sprawiala problemu ze slabymi skillami

Racja ja mam palla 23 lvl skile 54/30 a hitam z royal spear po 100

ErAgOg 29-05-2008 19:34

Usuń trochę tych emotów z 1 posta... plx?

Co zrobić z PACC? Ja tam bym go aktywował.
Cytuj:

To zahacza o kilka tematów więc założyłem nowy.
To nie jest uzasadnienie założenia nowego tematu x.X" Jak nie wiedziałeś, w którym z już istniejących napisać, to mogłeś napisać w każdym.
Cytuj:

A potem zrobi się z tego porzdnik "Co zrobić z PACC".
<spadłem z krzesła (rly)>
Cytuj:

Jak sie boisz to mogles nie kupywac najlepiej popatrz sie na stronce na tego pacc'a ...
Rotfl :D
Cytuj:

Ps. co do EQ myślałem o b robe, i c legsach i lepszym helmie( nie za dobre na ten lvl?)
No tu się za bardzo nie uczepię, ale zamiast c legów radziłbym blue legi. Lżejsze i bodajże tańsze. Albo najlepiej biegaj sobie do 40 lv w p legach, a na 40 zrobisz B Legs Questa (ja tak robiłem). No i jeszcze boszki by się przydały.
Cytuj:

No, a ja dość podobnie (na 15 lv wbiłem 60 dist i dalej nie skillowałem) i kiedy się z qmplami na jakiegoś hunta wybieram, to mimo iż mają skille 15+ lepsze, a lv ten sam to specjalnej różnicy nie widzę w zadawanych hitach i otrzymywanym doświadczeniu. Ba! Ja nawet dostaję większość expa (rski + exori san/con).

Pallek_Maks 29-05-2008 20:15

@UP stokrotne dzięx:cup::cup::cup:
przy "porzdnik" pobiegłem do WC:D:D
(nie czepiaj się dysortgrafika [dobże naPISałem?]
I jeszcze coś: czy na arenie dam se rade na greenhorn?
Jeśli tak to ile potionów, itd. i jaką nagrodę wybrać
(dopisek. jestem głupi? patrz
Chcesz sie z noobow powysmiewac? Pisz Tu! str.139)

Mati_Paurel 29-05-2008 20:34

@up
twój podpis mnie rozjebal :D
widze ze jestes newbie, wiec nie spiesz sie z aktywowaniem pacca. Dobij sobie skile do 60+ wbij chociaz z 20lvl (promo), poczytaj o dobrych miejscówkach i dopiero wtedy "aktywój" Pacca ;)

Pallek_Maks 29-05-2008 22:04

aktywowałem... ([SPELL]haste[/SPELL] wymiata)
gobliny na edron zaphane przez.... high lvle8o łażą goście z 60lvl i red skulami niektórzy.....;(
Jutro sprawdze mino na darshi

czy dam se radę z [MONSTER]fire devil[/MONSTER]em na tym lvl? :evul: :elf:

Ps. @up dzięx za kąplement (dobże napisałem?) jokeB)

Arcan 29-05-2008 22:11

@edit
No tak... jakoś wpadło mi do głowy, że 5cc to 5kk ;p

Żeby całkowitego offtopa nie było, to radziłbym ci dosikllować do tego 60 dista.

Dodo360 29-05-2008 22:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 2084538)
Za dużo emotikon...
Nie mogę się od offtopa powstrzymać, licząc 3 zł za 10k, to wydałeś 1500zł na kase w Tibii?! :o

Żeby całkowitego offtopa nie było, to radziłbym ci dosikllować do tego 60 dista.

To ty chyba liczyc nie umiesz ;P
A nie dalo:cup::DX( sie B)B):]:]:] wstawic wiecej;(:cup::evul:X(:( emotikon (musialem to napisac, sorry)??

sork 30-05-2008 07:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pallek_Maks (Post 2084518)
aktywowałem... ([SPELL]haste[/SPELL] wymiata)
gobliny na edron zaphane przez.... high lvle8o łażą goście z 60lvl i red skulami niektórzy.....;(
Jutro sprawdze mino na darshi

czy dam se radę z [MONSTER]fire devil[/MONSTER]em na tym lvl? :evul: :elf:

Ps. @up dzięx za kąplement (dobże napisałem?) jokeB)

Idz i zobacz co za problem ?

sork 30-05-2008 15:09

Tobie w ogóle radze narazie zagrac na non-pvp ;)

Pallek_Maks 30-05-2008 16:22

@Up WHY?

W ogóle to doskillam 50 i będzie git
czy eq b robe, p legs , c helm, c shield jest dobre?

Wietek 30-05-2008 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pallek_Maks (Post 2085362)
@Up WHY?

W ogóle to doskillam 50 i będzie git
czy eq b robe, p legs , c helm, c shield jest dobre?

skille 50?
zlekka zamalo...:/ minimum 70 zrob.... bo tak to nie ma sensu... i teraz sobie niepotrzebnie juz aktywowales pacca mogles wbic z 20 lvl na facc i dobic skille... wbij skille 70 i bedzie dobrze...

a co do eq po co ci juz teraz takie dobre?
nos b robe p legs guardian shield czy tam dragon
bo zginiesz poleci z ciebie i szkoda bedzie:/

Lechista 30-05-2008 16:41

Pallek_Maks
O co ci chodzi z tym cytatem w twoim podpisie?!
Teraz uhy dają 40-60hp, a lifefluidy/potiony daja ponad 100, a strong zawsze 300... a więc, kto tu się popisal wiekrza inteligencja
@Up
Po co skille do 70. Za duzo czasu zajmuje. 60 wystarczy spokojnie, i idz epxic, podczas expienia skille same wleca, a jak sie skonczy pacc to dobij 70skilla..

Wietek 30-05-2008 18:24

@up
za duzo?
no nie wiem czy za duzo
ale lepiej by bylo
60 to troche przymale... kazdy ci to powie...
70 to tez maly
ja ma 38 lvl mam 79 dista i to i tak maly a pewnie i tak doskilluje
przy expieniu malo wleci...

teraz to niech expi jak ma juz pacca... dobije 20 lvl
i dobije 60-70 skille jakos tak lepiej bedzie... niz jak teraz

Lechista 31-05-2008 00:16

Wiesz czym się różni dist od sworda/ axe/cluba?? Dużo szybciej leci. Moim zdaniem jak na ten lvl wystarczy. Zreszta juz aktywowal pacc, więc niech szybko zrobi po 60 i leci expic. Jak sie pacc skonczy to sobie dorobi

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:06.