![]() |
Najbardziej opłacalny loot
nie przypominam sobie aby ktoś już rozważał taki problem
ale mogę sie mylić ale w końcu po to są fora żeby o tym pisać podszedłem do tematu lootu pod względem zajętej wagi i cóż sie okazało 1. Praktycznie cały loot obecnie na rooku opłaca sie selować tylko w sklepach oczywiście można wyłączyc z tego katanę, copper shielda, w pewnym stopniu studded legsy (cena na placu jest zdecydowanie wyższa od ceny w sklepie) oraz carlin sword (niemożność sprzedaży w sklepie) 2. Jeśli więc wiekszość selować tylko w sklepach, sprawdziłem jaki zysk poszczególne itemy przynoszą w porównaniu z 1 uncją wagi oto wyniki 1. studded helmet - 0,8163 gp 2. brass helmet - 0,8148 gp 3. macka - 0,7895 gp 4. sword i hatchet - 0,7143 gp 5. legion helmet - 0,7 gp 6. viking helmet - 0,64 gp 7. plate shield - 0,6154 cała reszta wychodzi już poniżej 0,5 gp za 1 uncja wagi wniosek : ogólnie rzecz biorąc potwierdziło sie moje zdanie na temat macek, swordów i hatchetów, natomiast bardzo zdziwiła mnie pozycja studded helmów które notorycznie wyrzucałem i zostawiałem na ziemi mam nadzieje że pomoże to w jakichś sposób osobom na rooku które maja już w miarę dużo wolnego miejsca na itemy pozdrawiam Freckled Zebra P.S. ok zmieniłem kilogram na uncja, użyłem kilograma licząc na to że będzie to bardziej zrozumiałe, ale może rzeczywiście lepiej być bardziej szczegółowym |
to w tibii mamy kilogramy? 0o faajnie B)
nie wiedzialem ze mozna zbierac brass i studded helmety i lepiej na tym wychodzic niz przy hatchetach i mackach :D |
o.0 Bardzo dobra robota! Już od dawna mnie to ciekawiło, a teraz moge sobie policzyć ile dostane za mój loot :] Wielkie dzięki!
P.s. Też się zdziwiłem ze studetami |
Hehe a ja nie głupi i zawsze je sprzedawałem za 20gp u Obi :D
|
Hmm... dobrze zrobiony przelicznik ^^ Ja osobiście jak expiłem moim rookstaylerem ( oj daaawno to było ) to zawsze do bp zbierałem studded helmety i brass helmety. A jak miałem robić loot bag to zbierałem mace, viking helmety itp.
Ps. Szacun dla autora tematu że zrobił ten przelicznik ^^ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:05. |