![]() |
Tibia - komputer się zawiesza
Zacznijmy od tego - mój stary komputer się zepsuł, był stary jak świat ale tibia chodzila na nim świetnie. Nadszedł czas na nowy komputer, niczego sobie : procesor 2.1 Ghz, 896 Mb ram. Instaluje na nim tibie, gram 2 dni bez zadnego laga, a tu nagle komputer sie zawiesil. Od tej pory dzieje sie tak regularnie. Co mam zrobić ?? doradzic plx.
ps. Stary komp był 2 razy gorszy od nowego, a nowy komputer jest z Anglii |
Tibia zużywa 100% procesora. Wyłącz gg,skype itd.
|
Ja mam kompa : Procek Pentium III 1GHz 512 ramu i 32 gradika... komp ma 7 latek :( ale tibia smiega na nim jak nalezy nawet gdy gg jest wlaczone. Czasem gdy mam juz ie otwarte wtedy troche sie wiesza.
A czemu ci sie komp wiesza? Moze masz jakis anty vir wymagajacy? Jak ja an swoim zainstalowalem MKs anty vir 2007 to folder moj komputer uruchamial sie 3 min a przegladarka 5-7 min odrazu odinstalowalem.... Albo zformatuj kompa na wszystko dobre -.- :evul: |
Zwiesza mi sie tylko tibia. A avasta mam antyvira.
|
Moim zdaniem coś z prockiem. Sprawdź temp. procesora. Wiem, że nowe, ale nowe nie znaczy dobre.
|
1. Najnowsze stery do graficznej
2. Ogranicz liczbę FPS tym suwakiem w opcjach o połowę (zmiesza zużycie procka) 3. Przedmuchaj sloty od ramu |
Cytuj:
Ad.2 - Mam na 10 Ad.3 - Jak to zrobić ?? |
Cytuj:
Jeszcze podopychaj kable które są w środku kompa. |
Otworzyć obudowę, wyładować napięcie elektryczne z palców (starczy dotknąc obudowę). Następnie delikatnie wyjąc RAM ze slotów i poprostu na niego delikatnie podmuchać. Tylko go czasem nie myj ani na niego nie pluj.
|
Jeszcze tego nie robilem, ale zaniedlugo to zrobie. Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie: dlaczego zawiesza mi sie tylko i wylacznie tibia??, sa gry, lub programy ktore sa o wiele bardziej wymagajace od tibii i przy nich komputer wrecz mi sie 'pali'. Wiec dlaczego dzieje sie tak tylko z tibia ??
|
Cytuj:
np normalnie jak nic nie robie to procek ma zuzycie jakies 4 % a jak gram w tibie jakies 90-100 % O-o a takie male wymaganie no ale nic ja tez mam ze mi sie tak zetnie gram w tibie wyjde do okienka gg a tu zonk lag tak sie komp tnie ze o zaaal.... i musze wylaczyc aplikacje explorer . e x e jak wylacze to sie juz nie tnie normal chodzi :| tez sproboj wylaczyc jakby ci sie scinalo |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:47. |