Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Czerwiec, miesiąc pełen kwiatów. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=177238)

Rybzor 02-06-2008 13:58

Czerwiec, miesiąc pełen kwiatów.

Czy podczas swoich przygód nie zdarzało Ci się natknąć na ziarenka? (seed). Nadszedł czas, kiedy mogą stać się przydatne! Tego miesiąca, driada Rosemarie czeka na Ciebie w chatce na południu Port Hope. Jak większość driad, poświęciła swoje życie ochronie roślin. Z tego powodu, zawsze wyczekuje na jakieś nowe nasiona, bądź niezbadane gatunki ziół, czy kwiatów. Ma ona dla Was specjalną ofertę. Jeśli podarujecie jej swe nasionka znalezione podczas polowań, otrzymacie w zamian doniczkę wraz z sadzonką. Jeżeli zadbasz o swoją roślinkę, podlewając ją od czasu do czasu przy pomocy konewki, dostępnej w wielu ogrodowych sklepach, po pewnym czasie wyrośnie z niej cudowny kwiat.

Jednakże, Rosemarie nie jest jedyną driadą, która zawita do tibijskiego świata tego miesiąca. Niestety nie wszystkie z nich są tak pomocne i przyjazne jak ona. Niektóre są bardzo agresywne, podczas pełnienia misji ochrony życia roślin. Miej się więc na baczności, gdy będziesz znajdował się w ich pobliżu :)

Przy okazji chciałbym poruszyć sprawę strony bash.tibia.pl. Zgłaszane tam cytaty muszą zostać sprawdzone i zaakceptowane przez odpowiednią osobę. Prosimy nie nadsyłać kilku-kilkunastu tych samych, ze względu na to że "dałem i się nie wyświetlił, to nie działa".

Iwanek18 02-06-2008 22:09

super urozmaicenie ;]

Kusnier 02-06-2008 22:11

No fajnie, ale o co chodzi z tymi agresywnymi driadami?:)

Chemi 02-06-2008 22:14

Driady? kumpel sie natknął :) Tylko za te kicki i lagi to ndst sie należy...

Rybzor 02-06-2008 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kusnier (Post 2092552)
No fajnie, ale o co chodzi z tymi agresywnymi driadami?:)

Osobiście sprawdzić nie mogę, bo nie loguje się do gry, ale z tekstu wynika, że są to bądź jakieś potworki, bądź npc który może wyrządzić nam szkodę :P. To drugie mniej prawdopodobne.

@edit; faktycznie, potworki tutaj film (tibiacamTV)

Tak przy okazji, mam nadzieje, że nikt nie będzie mieć do mnie żali, że nius dopiero o tej godzinie. Ja napisałem (jak widać), już przed 14stą.

szymcio 02-06-2008 22:20

Agresywne driady pewnie kolejne ataki na miasta=kolejne kicki:(
Ale pomysł z kwiatami jak najbardziej udany, coś dla florystów xD.
Ryba spokojnie, ważne że jest;)

bros 02-06-2008 22:20

tu trzeba zebrać 5 seeds'ów i isć do tej dryad na południu port hope, a ona wzamian daje Ci doniczke, którą trzeba co jakiś czas podlewać...następnie z tego ma wyrosnąć kwiatek...cała filozofia

Chemi 02-06-2008 22:27

i wszystko byłoby fajne gdyby szlag nie trafiał człowieka od kicków...

Mattheweczek 02-06-2008 22:33

Ale z hodowania kwiatkow beda jakies zyski, czy tylko tak dla "szpanu"?

Gostex 02-06-2008 22:41

a ja sie zastanawialem o co chodzilo z napisem 'dryads are comming back..' (czy jakos tak ;p) gdy sie dzisiaj do gry zalogowalem xd

Xenhil 02-06-2008 22:42

to sie nazywa szybkie tlumaczenie?czemu tak wolno?X(
Wiem ze tu nie chodzi o "sekunde"szybciej od tibia.###.pl;)
Ale parę godzin robi różnice:(

litt 02-06-2008 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xenhil (Post 2092656)
to sie nazywa szybkie tlumaczenie?czemu tak wolno?X(
Wiem ze tu nie chodzi o "sekunde"szybciej od tibia.###.pl;)
Ale parę godzin robi różnice:(

No i co z tego, ze Tibia.pl spoznila sie te pare godzin? Przeciez mogles sobie wczesniej przeczytac newsa na Tibia.com...

Morfeuz 03-06-2008 06:48

No fajnie tego jeszcze nie było będą nam rosnąc kwiatki wprost idealne dla domków z ogródkami ;p
A co do kicków to po co sie logowaliście nie możesz wytrzymać aż skoczyli robotę przecież widać było że na większości serwerach było niespełna po 120 osób ja po prostu się nie logowałem :D

Frytasek 03-06-2008 07:29

Ciekawe :)

Radzio95 03-06-2008 08:00

Ciekawe z jakich potworów bedą spadały te nasionka ??

Versa 03-06-2008 08:42

xD!

@Radzio95

Wiki się kłania...
Wypada z: Dryad, Dworc Venomsniper, Carniphila, Marid, Efreet, Terror Bird, Spit Nettle, Tiquandas Revenge.

Ło, jakie to fajowe xD!

http://img155.imageshack.us/img155/7534/fgfjs0.png

bajerfull 03-06-2008 10:34

no i po co komu te driady? nic praktycznie z nich nie leci

Charin 03-06-2008 13:36

Hmmm pomysł super. Tibia jest coraz bardziej nowatorska.... Bo widzicie to tibia przeciera szlaki gier MMO!!!! To pewnie niedługo wejdzie opcja pracy\wstąpienia do wojska albo robienia mebli:p

Wylansowany 03-06-2008 13:51

Z jednej strony fajnie, bo może wpłynie to jakoś na PG-erów..
Ale z drugiej strony...
Co za idiota robi z Tibii Simsy ?
Wnosek: Mam mieszane uczucia...

Mlecziii 03-06-2008 14:20

Ten pomysł z driadami to coś w rodzaju "miesiąca psikusów" co z tego dalej wyniknie oprócz kicków zobaczymy :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:34.