Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Jak to jest z traceniem itemow po dedzie? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=177245)

Gawroon7 02-06-2008 14:48

Jak to jest z traceniem itemow po dedzie?

Od razu mowie ze chodzi mi o BP. Po kazdym dzedzie tracie sie ZAWSZE bp ( chyba ze sie ma aola ale mniejsza ). Ale czy traci sie BP czy item ktory znajduje sie na miejscu BP ? Przykladowo: Mam 1 bp ale trzymam go tam gdie jest miejsce na strzaly. Czy tez go bede zawsze tracil ? i 2. mam 2 Bp: jeden w m9ijescu na bp drugi w mijescu na strzaly. Czy strace obydwa czy ktory ? Losowo?

Pr0'N 02-06-2008 14:49

Tak, zawsze tracisz BP lub inny container który masz przy sobie.

thelolmaker 02-06-2008 15:11

Ja chodze z boxem w łapie, jeśli masz dodatkowo ten kamień co waży 410 oz i trzymasz go w tym miejscu na strzały to nie wypadnie bo kamień działa jak aol ale jest ciężki dlatego mało osób go nosi... Można też nosić rzeczy np w wolfie ale strach że zgnije :P

Sesef 02-06-2008 18:58

Spadają z ciebie wszystkie kontenery nie ważne gdzie je założysz jak masz bp w slocie bp i w slocie na strzały spadną obydwa.

Szefoo 02-06-2008 20:10

@2x up

Skad ten kamien mozna wziasc ?

Enif 02-06-2008 20:17

Uwierzyles?

Szefoo 02-06-2008 20:19

Pierwszy raz o tym slysze wiec chciale sie dopytac bo jak by to byla prawda to co? ;p

UNholy90's 02-06-2008 20:42

O rl:[y] >?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sesef (Post 2091919)
Spadają z ciebie wszystkie kontenery nie ważne gdzie je założysz jak masz bp w slocie bp i w slocie na strzały spadną obydwa.

W sumię tak, ale jeżeli włożysz plecak do ręki ( przynajmniej w Tibia 8.0, nie wiem czy nie zienili ;s) to jest szansa, że on przy dedzie nie wypadnie.
I mam dowód : [CHAR]Czipsu[/CHAR] zaliczył glebę (dość dawno) na pierwszym POI na Furorze (z racji, że był bez AOL'a i wziął nagrody do BP of Holding i włożył go w rękę razem z Shield'em, a następnie wszedł w z TP i przeszedł do komnaty z TP do danych tronów, oczywiscie zaliczając przy tym glebę gdyż wszystkie potwory się zrespiły. Faktem jest jednak to że wyleciał mu jedynie BP włożony w miejsce przeznaczone na BP, a BP of holding umieszczony w ręce został widocznie potraktowany jako zwykły przedmiot.)

Lechista 02-06-2008 23:00

huh, może ten bp of holding ma specjalne wlasciwosci, ale normalny bp na pewno wypadnie

thelolmaker 03-06-2008 13:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez UNholy90's (Post 2092204)
W sumię tak, ale jeżeli włożysz plecak do ręki ( przynajmniej w Tibia 8.0, nie wiem czy nie zienili ;s) to jest szansa, że on przy dedzie nie wypadnie.
I mam dowód : [CHAR]Czipsu[/CHAR] zaliczył glebę (dość dawno) na pierwszym POI na Furorze (z racji, że był bez AOL'a i wziął nagrody do BP of Holding i włożył go w rękę razem z Shield'em, a następnie wszedł w z TP i przeszedł do komnaty z TP do danych tronów, oczywiscie zaliczając przy tym glebę gdyż wszystkie potwory się zrespiły. Faktem jest jednak to że wyleciał mu jedynie BP włożony w miejsce przeznaczone na BP, a BP of holding umieszczony w ręce został widocznie potraktowany jako zwykły przedmiot.)

może mało kto uwierzy ale jak kiedyś padłem to pojawiłem się w świątyni z red hp i swoim plecakiem - nie miałem aola, być może to bug (miałem 60 hp drag mi przyjebał, padłem i pojawiłem się znowu z 60 hp w temple, lvl spadł)

z tym bp of holding to może przy pierwszym poi był jeszcze bug którzy nie zaliczał tego plecaka do plecaków tylko do rzeczy :D ciekawe czy bug dalej istnieje jeśli w ogóle istniał...

Lechista 03-06-2008 13:25

@Up
Takie bugi się zdarzały, zdarzają się i będą się zdarzac, i nie zdziwcie się jak kiedyś z trolla wypadnie wam golden helmet :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:39.