Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   [Inne] TibiCam (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=177840)

Xany'Loth 07-06-2008 17:25

TibiCam

Witam mam maly problem sciagnelem tibiecam do tego plik mda
Wszystko pozamienialem i zrobilem daje aby mi wlaczyl sie film i nie pojawia sie tylko mam "connect to the game...."
I tak moze czekac i czekac
probowalem z innym filmem i to samo
Mam Viste
Co poradzicie??X(:baby:

Budy_Maximus 07-06-2008 17:31

Na vista'cie miałem tak, że mogłem odtworzyć 1 film obejrzeć cały, ale jak już kolejny chciałem obejrzeć to było tak jak ty masz :]
Zmień system

Xany'Loth 07-06-2008 17:40

Nie bede dla jakiegos byle czego zmieniac systemu , jakies inne sugestie?B)

Duke Dran 07-06-2008 17:47

Zassałeś tibicams z jej oficjalnej strony? Może coś źle wciskasz aby odpalić filmik? Activate > Play? Może filmik ma za długą nazwę? (pamiętam, że przez takie coś też się nie odpalały ale mogę się mylić).

bajerfull 07-06-2008 17:47

nie dla byle czego tylko ja to bym z samego faktu ze jest to vista zmienil na xp. vista sux. wolne i nielogiczne. o ile to komp prywatny

Xany'Loth 07-06-2008 17:51

Systemu zmienic nie moge , cam mam z oficjalnej strony i powinno byc ok8o

Moze jakis admin albo ktos by wiedzial?:) XD

Even 07-06-2008 18:14

Też mam tak, nic nie poradzisz Vista rulez^^
jak chcesz obejrzeć kolejny filmik to musisz reseta walnąć, albo wylogować użytkowanika i zalogować się ponownie (szybsze rozwiązanie) =p

=eQQ= 07-06-2008 18:24

Wystarczy ctrl+alt+del > procesy > usuwasz proces explorer.e><e (nie przestrasz sie ze Ci pouciekaja okienka, pasek itd), potem > 'uruchom nowy proces' (czy jakos tak, nie pamietam jak to w windzie jest) > wpisujesz explorer.e><e i restart -cama (niektorym to pomaga).

Ad. >< = x (cenz0r)

thelolmaker 07-06-2008 18:42

vista jest fajna z wyglądu, nic więcej - sam badziew w systemie nie wspominając o drm i innych zabezpieczeniach którę zżerają tyle zasobów... ja mam xp i slackware, nie zamierzam płacić narazie za vistę bo box trochę kosztuje, a w pracy już miałem z 2 kontrole oprogramowania :| oem to śmiech. - zmienisz płytę główną i system do śmieci, coś co kupujesz za ~250 złotych nie jest twoje. Piraci mają fajnie - ściągasz, instalujesz i masz - a legalne wersje: aktywacje itp.

rasialdo1 08-06-2008 12:05

Bardzo Dobry Filmik!!

Pinio777 09-06-2008 00:32

Nie wiem o czym Wy mówicie, sam mam Viste i wszystko jest ok.
To ze dziala wolno to wina waszych procesorków, a ten błąd ma raczej jakis zwiazek z połączeniem.

@Topic
Wiem ze nie pomogłem.

Etoric 09-06-2008 00:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pinio777 (Post 2104124)
Nie wiem o czym Wy mówicie, sam mam Viste i wszystko jest ok.

@Topic
Wiem ze nie pomogłem.

ja jak mój sąsiad jeżdze toyotą yaris i mi się nie psuje, a mu tak-.- wtf przecież to ta sama firma wtf wtf toyota to ten sam koncern samochodowy i robi te same samochody, identyczne to czemu mu sie psuje a mi nie? WTF3xLoLrofl$nubz

Człowieku, jest miliard rzeczy która się u kogoś pieprzy a u ciebie nie musi i działa poprawnie[; że on ma taki błąd to nie znaczy że ty go koniecznie musisz miec, i że ty masz jakis wspaniały windows, bo praktycznie kazdy tutaj ma ten sam shit;]

Ok'rzes 09-06-2008 02:09

@@

Ty zdurniałeś czy mi sie wydaje ? :P Etoric na Euro@!@

@Vista sux. :|

Pinio777 09-06-2008 14:38

Cytuj:

że on ma taki błąd to nie znaczy że ty go koniecznie musisz miec, i że ty masz jakis wspaniały windows, bo praktycznie kazdy tutaj ma ten sam shit
Dla sprostowania... nie napiałem ze mój Windows jest wspanialy, tylko ze wszystko dziala jak nalezy, a co do Twojej Toyotki to proponuje zakup nowszej jesli sąsiad ma wszystko ok to musi miec nową co ? :D

Vein 09-06-2008 14:49

Sam mam Viste i radze sobie z tym. Mianowicie, jezeli uruchomisz tibicam wiecej niz raz to nie ebdzie dzialac. Wtedy CTRL+DEL+ALT -> procesy i usuwasz wpis tibicam*****, po czym ponownie wlaczasz tibicam i dziala. Mozna tez resetowac kompa ale to zbyt uciazliwe :) Ja tak robie i ogladam filmy reguralnie, wiec nie wydaje mi sie zeby ktokolwiek mial z tym wieksze problemy.

Sqrwysyn 09-06-2008 21:16

Jak masz viste to znaczy, że masz dość dobrego kompa, może zainstaluj Microsoft Virtual PC, i na nim xp albo 2000 bo ma mniejsze wymagania niż xp, na wirtualnym systemie możesz odtwarzać filmy, ściągać wirusy uruchamiać je a i tak nic się nie stanie

tu masz poradnik jak coś znaleziony w necie

http://rapidshare.com/files/12127051...acja3.pdf.html

a tu sam program

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...al+PC+2007+SP1

Jest to najbezpieczniejsze rozwiązanie, bo nawet jak będziesz miał tam keyloggery to nigdy nie przenikną do twojego normalnego systemu, i nigdy nie loguj się do tibii (dla bezpieczeństwa) na wirtualnym systemie.

Jedyny minus, że dodatkowo uruchomiony system ciągnie ram, i jakąś część procesora i jak masz wolnego kompa to będzie tak chodził, że dramat. Jakbyś instalował xp to kliknij prawym przyciskiem na komputer, wejdź w zakładkę zaawansowane, kliknij ustawienia w wydajności i wybierz opcję "Dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności".

I jeszcze mała rada jak chcesz się przełączyć do wirtualnego systemu to kilkasz na okienko, a jak chcesz wyjsć kursorem poza obszar to wciśnij prawy alt.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:14.