Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight By Holihelper (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=178856)

Holihelper 15-06-2008 02:07

Knight By Holihelper

Witam chce wam ozłocić profesje jaką jest knight :)
1) Kim jest Knight?
1.1 Knight (polski rycerz/wojownik) to osoba która głónie zajmuje sie blokowaniem potworów, lecz po najnowszym update jest to postać która efektywnie potrafi expic solując potwory.
1.2 Knight jest profesją o sporym ograniczeniu w walce czarami i runami, czyli po prostu jest osobą która walczy tylko i wyłącznie dzieki swojej sile fizycznej.
1.3 Knight bez problemu na wyższych lv potrafi solować naprawde monce potwory z minimalnym wkładem finansowym.
1.4 Na światach PVP Knight z dobrym refleksem, skillem i eq jest nie do zabicia.
2) Dla kogo knight?
2.1 Dla ludzi cierpliwych, ponieważ skillowanie zabiera dużo czasu
2.2 Dla osób które naprawde chcą mieć duży lv
2.3 Osoby które mało czasu spędzają przy PC są skazane na porażke, knight jest bardzo czasochłonny
3) Najważniejsze czyli? SKILLOWANIE !!
3.1 Moja rada skillujcie na maxa ! wg mnie preferowane skille ( odrazu mówie można trenić jak sie chce i do ilu ale to moja rada, i wypróbowany sposób)
8-15 lv (65/65) (roty,mino)
20-25 lv (70/70) (mino, monk(na pvp), cyc+1 rat, slime)
30-40lv (75-75) (to samo co Up ;))
50lv (80/80)
Późniejsze skillowanie według uznania, ja po 80 skillu już nie trace czasu na to ponieważ siła dochodzi z lv, a 80 skill naprawde już można ładnie śmigać.
4) EQ (inaczej ubranko ;))
10-20lv (plate-knight set, guardian-dragon-medusa shield, leather-furry boots, dark-crown-crus helmet)
20-30lv (crown armor, knight legs, boh-furry boots, medusa-vampire shield, crus helmet, plate amulet)
30-40lv (dsm-golden armor, knight/crown legs, vampire-demon shield, royal-crus helmet, boh-steel boots, plate amulet)
40-50lv (dsm,crown legs,demon shield, royal helmet, boh and steel boots, plate amulet albo aol)
Późniejsze dodatki typu MMS, Demon Helmet, w zależności od potrzeby, pieniędzy, i chęci.
5) Broń?
5.1 Knight ma do wybory Axe(topór)/Sword(miecz)/Club(obuch)
5.2 Axe ! mój faworyt, łatwość w dostępie do ringów, broń ma duży atak i taka samą obrone, nie jest drogi, w dodatku fire axe zadaje obrażenia od ognia a ten axe bd waszą główna bronią na średnim lv
5.3 Sword ! też dobry ale dostępność ringów najgorsza, duży atak i obrona, jest dość drogi, a bs nie da sie enchentować (a bedzie to także głóna broń)
5.4 Club ! (odradzam) łatwa dostępność ringow, ale niestety atak słaby a obrona znikoma, baaardzo tani, lecz żadko który da sie enchentować
5.5 Nie bede wam doradzać jaką bronią bić na jakim lv ponieważ to zależy od pieniędzy a wiecej informacji znajdziecie na www.tibia.pl ;)
6) Magia
6.1 Kupcie każdy czar ponieważ czasem sie przydaje nawet Magic Rope ;)
6.2 Już nie ma potrzeby wbijania 4mlvl ponieważ UH daje mało Hp :P wiec MLVL nie jest już aż tak ważny
6.3 Runy : Fire field, destroy field, UH, Explo nic wiecej nie bedzie wam potrzebne ;)
7 Expowiska
7.1 Facc
10-20lv (fibula, kazo/bez guard/)
20-30lv (kazo/małe ilości guard/ ,Mount sterm/cyc i tomba pod/)
30-40lv (kazo,Mount sterm/cyc i tomba pod/ Elf Fortnes)
40-50lv (kazo,Mount sterm/cyc i tomba pod/ Elf Fortnes, Minwallin,Dragi)
50-60lv (kazo,Mount sterm/cyc i tomba pod/ Elf Fortnes, Minwallin, Orc Fortec,Dragi)
60-70lv (kazo,Mount sterm/cyc i tomba pod/ Elf Fortnes, Minwallin, Orc Fortec, D-lair)
Potem to już jest konieczność kupna pacc ;)
7.2 Pacc
10-20lv (Darashia /roty i mino/ ,Ankh /larvy/)
20-30lv (Ankh /tomba i Scaraby/ Liberty Bay /małpy/ Edron /cyce/)
30-40lv (Ankh /tomba i Scaraby/ Liberty Bay /małpy/ Edron /cyce, dragi, wyverny, Port Hope /lizardy/)
40-50lv(Ankh /tomba i Scaraby/ Liberty Bay /małpy/ Edron /cyce, dragi, wyverny, Port Hope /lizardy/ Liberty Bay /piraty/)
50-60lv (Ankh /tomba i Scaraby/ Liberty Bay /małpy/ Edron /cyce, dragi, wyverny, Port Hope /lizardy/ Liberty Bay /piraty/, Svarground /barbariany/)
70lv+ Praktycznie wszędzie ;) czasem solo czasem Team

Dziekuje za przeczytanie mojich wypocin ;) za błędy przepraszam, prosze o powiedzenie co i jak źle poprawie ;) w razie pytań PM me:cup:

.hobnail 15-06-2008 05:46

Kilka ortów, kilka językowych. Poradników było takich tysiące, ale dam ci 8/10. Aa, i nie ten dział - do działu "Poradniki" zapraszam.

Cyrusion 15-06-2008 09:52

Dobry poradnik tylko jak bys zrobil na wszystkie profesje to bylo by fajnie:) jak mam oceniac to 9/10:)

Vil 15-06-2008 11:20

0.1/10, o tyle gorszy od innych beznadziejnych ze konczy sie na 50-60 levelu, inni probowali cos zmyslac o grze pozniej ale przynajmniej probowali.

+0.2 pktu za zauwazenie ze 4 mlvl sie juz nie przydaje.

-0.1 pktu za to ze zalozyles konto tylko po to zeby sypnac mierny "poradnik".

Wylansowany 15-06-2008 13:49

Po co piszesz poradnik, skoro wiesz, że są lepsze, a i tak ten jest do d...?
No chyba, że to prowokacja, ale...

Holihelper 15-06-2008 17:10

nie uważam ze jest do d*** to poradnik a w sumie droga dla knighta który chce zacząc grac, inne poradniki opisuja skille i eq nie do zdobycia grając samemu po raz pierwszy dzieki mojej podpowiedzi ludzie moga fajnie i ciekawie grac

Dragon-Fly 15-06-2008 17:29

O, jaki skromny!
1/10 ?

Helodin 17-06-2008 20:17

fajnie pisany ale jest duzo rzeczy ktore pominoles

Avallach 17-06-2008 21:44

11/10 teraz o sorcu

cipek13 17-06-2008 22:34

jak @up2 . mało !!!!

Hadugg 18-06-2008 09:22

Wg mnie poradnik mierny. Wiele bledow(nie chodzi o orty). Kto grajac po raz pierwszy zdobedzie "twoje" eq bez allegro? Co do czarow to magic rope jest akurat bardzo przydatnym czarem ktory radze kupic na samym poczatku gry(jezeli masz pacc). Wiele innych bledow, ktorych nie wymienilem.

Holihelper 18-06-2008 21:35

Vil... hmm czepiac sie umisz a ty co napisales? to ze jestes modkiem nie upowaznia cie do ciaglej krytyki... aha moge dostac IP do tego ots na którym grasz? pzdro B)

Vil 18-06-2008 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Holihelper (Post 2122965)
a ty co napisales? to ze jestes modkiem nie upowaznia cie do ciaglej krytyki...

Jestem jak najbardziej uprawniony do krytyki wszystkiego co na krytyke zasluguje i takie prawo ma kazdy uzytkownik forum.

Poradnik ocenilem tak jak ocenilem, skasowalem osobiscie okolo 40 podobnych wiec nie oczekuj ze po raz 41 napisze ci 2 strony takiego samego komentarza z wypunktowaniem wszystkich bzdur jakie napisales.

a co do drugiej czesci pytania to o google chyba slyszales.

Holihelper 18-06-2008 22:29

rozmawialem z kilkoma osobami z tego forum i dowiedzialem sie jednego :) kasujesz wszsytko czego sam bys nie napisal :) a jak grasz na ots to forum dla ots dla ciebie nie rl tibia n/c

neopostman 18-06-2008 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .hobnail (Post 2115296)
Kilka ortów, kilka językowych. Poradników było takich tysiące, ale dam ci 8/10. Aa, i nie ten dział - do działu "Poradniki" zapraszam.

@ Up.
Fakt, tego to on by nie napisał by by się wstydził pisać takie badziewie = |
Matko. 8/10 :I ? Z krzesła spadłem. Czemu wystawiacie oceny jak na fotka.pl ? Byle pasztet i już 11/10 @

mezowski86 19-06-2008 00:22

Holihelper nie bój się życia tylko walcz!!!!!!! WALCZ BYKU!!!!!! (mój idol;p)

Slg 20-06-2008 10:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Holihelper (Post 2123118)
rozmawialem z kilkoma osobami z tego forum i dowiedzialem sie jednego :) kasujesz wszsytko czego sam bys nie napisal :) a jak grasz na ots to forum dla ots dla ciebie nie rl tibia n/c

z Vilem gramy tu logon.wowscape.net =/ ale lipa po maks level to 70 =/// ;(;(;(X(X(:evul::evul:

Didek 03-08-2008 20:02

Dobry poradnik ale na facc 8-20 mozna expic na rotach kolo veno albo na mummy qwest tam tez duzo rotow i amlo ludzi;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:08.