Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Sorcerer vs. knight - przekonaj! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=178932)

hzaq 15-06-2008 18:16

Sorcerer vs. knight - przekonaj!

Witam. W tym temacie proszę podać uzasadnione argumenty aby przekonać dlaczego lepiej grać sorcem/knightem. I proszę o konkretne wypowiedzi, nie takie jak "knight bez skilli to (...), graj tym kim Ci sie lepiej gra (...)"

/Down : mam zamiar grać na dłuższą metę, pacc od 1 lvla.

Ascaron 15-06-2008 18:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hzaq (Post 2116368)
Witam. W tym temacie proszę podać uzasadnione argumenty aby przekonać dlaczego lepiej grać sorcem/knightem. I proszę o konkretne wypowiedzi, nie takie jak "knight bez skilli to (...), graj tym kim Ci sie lepiej gra (...)"

Masz zamiar grać na paccu czy faccu?

Snick 15-06-2008 18:31

Kurwa w dupę zajebana mać. BYŁO

hzaq 15-06-2008 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snick (Post 2116387)
Kurwa w dupę zajebana mać. BYŁO

Twój post nie jest zbyt przekonujący, może jednak spróbował byś przekonać mnie tym swoim jednym postem, jaką profesje lepiej wybrać?

Ascaron 15-06-2008 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hzaq (Post 2116398)
Twój post nie jest zbyt przekonujący, może jednak spróbował byś przekonać mnie tym swoim jednym postem, jaką profesje lepiej wybrać?

Powiedz nam czy facc czy pacc?

Vil 15-06-2008 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hzaq (Post 2116398)
może jednak spróbował byś przekonać mnie tym swoim jednym postem, jaką profesje lepiej wybrać?

jaka lubisz bardziej ?

masz wybor pomiedzy waleniem z broni bliskiego zasiegu, waleniem z broni zasiegu dalekiego i czarami. Ciezko wybrac czym wolisz grac ? Czy moze wprost powiesz ze planujesz wybrac to, o czym ludzie powiedza ze najlepsze do grania, tylko po to zeby bylo latwo ?

hzaq 15-06-2008 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2116634)
Czy moze wprost powiesz ze planujesz wybrac to, o czym ludzie powiedza ze najlepsze do grania, tylko po to zeby bylo latwo ?

Hm, właśnie nie chodzi mi o to, miałem zamiar grać sorcem kiedy go "zepsuli", no ale niestety znów jest "popularny".
/Down : no właśnie, "nabiłem" posty a nie otrzymałem ŻADNEJ konkretnej odpowiedzi...

Soul's 15-06-2008 23:23

Już 3 posty sobie nabiłeś, jak na 1 stronę to dobrze, a fajt, pewnie, będzie trwał...

W letnich upach ulepszają Knightów i Palków, więc... :)

Kamliss 16-06-2008 01:20

KNIGHT

-spora ilość hp (+15)

-duża liczba caparcity

-wysokolvlowy knight, unosząc 60~ plecaków manafluidów, może zaszyć się na dobrym expowisku, nie wychodząc po uzupełnienie swoich zapasów

-knight zadaje "darmowe" damage

-wysokolvlowy knight jest w stanie blokować silne potwory (ze względu na ilość HP)

-knight zdobywając średnią liczbę punktów experince zarabia na tym sporo pieniędzy (gp)

-dobrze wytrenowany shielding sprawia iż potwory które walczą w zwarciu, zadają mu znacznie mniejsze obrażenia

-knight podczas zdobywania doświadczenia (experince) nie musi się zbytnio martiwć o drobne błędy które spowodują śmierć (spora ilość hit points)
__________________________________________________ _______________

SORCERER

-duża liczba mp (+30)

-dość wysoki, stały damage

-wysokolvlowy sorcerer jest w stanie uciec prawie przed każdym graczem

-sorcerer potrafi odebrać przeciwnikowi sporą liczbę hit points, niestety po update ciężko jest kogokolwiek zabić solo, jeżeli osoba ta jest przy komputerze i nie ma właśnie zawału, wyjątkiem jest opcja walki postaci magicznych, wystarczy drobny błąd jednego z graczy powoduje szybką śmierć

-sorcerer zadaje damage na odległość

-wysokolvlowy sorcerer jest w stanie osiągnąć niesamowicie dużo punktów doświadczenia w ciągu jednej godziny

Wybór nie jest prosty...

Jeżeli lubisz szybko biegać, zadawać dobre obrażenia (niestety dużym kosztem) i mieć urozmaiconą postać - sorcerer jest dla Ciebie.

Jeżeli wolisz mieć silną postać, której nie brakuje pieniędzy, oraz o którą nie musisz szczególnie martwić się podczas huntów - knight jest dla Ciebie.

hzaq 22-06-2008 21:28

Refrerz, kto przekona?

pc_piotrek 22-06-2008 22:00

odp ;]

Jeżeli ja bym miał pacca wziął bym od razu sorca ponieważ sorc na paccu to chyba najlepsza profesja otóż może chodzić na dragi i mocno walić np z frigo które zabiera tylko 20 many.Możesz używać UE na wyższym lvlu.Knight to nic takiego nad zwyczajnego.Jest to profesja monotonna i ciągle trzeba skilać i skilać do upadłego.Sam gram knightem bo nie mam pacca.Z mojego doświadczenia bo kiedyś grałem sorcem rośnie on w siłę.Na początku może nie jest ciekawy ale później jest on najbardziej chciany na hunty.Może robić sd co mu się opłaci jeżeli wykupi promocję.Najlepiej nim expić na larvach i scrabach bo dużo kasy wypada i w ogóle jest fajny.
Mam nadzieje że cię przekonałem
Pozdrawiam serdecznie Piotrek

hzaq 22-06-2008 23:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pc_piotrek (Post 2132020)
Jeżeli ja bym miał pacca wziął bym od razu sorca ponieważ sorc na paccu to chyba najlepsza profesja otóż może chodzić na dragi i mocno walić np z frigo które zabiera tylko 20 many

A dobry knight, bije czasem duzo lepsze hity niz sorc z frigo za darmo

Cytuj:

.Możesz używać UE na wyższym lvlu.Knight to nic takiego nad zwyczajnego.Jest to profesja monotonna i ciągle trzeba skilać i skilać do upadłego
No ale jak już wyskilam to nie jest tak zle?

Cytuj:

Z mojego doświadczenia bo kiedyś grałem sorcem rośnie on w siłę.Na początku może nie jest ciekawy ale później jest on najbardziej chciany na hunty.
Sorc już nie rośnie tak w sile jak kiedys a na hunty to raczej druidow biora.

Cytuj:

Może robić sd co mu się opłaci jeżeli wykupi promocję.
lepiej by było robic loota na mint wiecej sd bym kupil niz zrobil + exp

Cytuj:

Najlepiej nim expić na larvach i scrabach bo dużo kasy wypada i w ogóle jest fajny.
Na larvach i scrabach (no chyba ze na anicentach) az tak duzo kasy nie ma...

ripper 23-06-2008 08:44

W praktyce i jedną i drugą profesją można expić w podobnym tempie - kwestia tylko tego, jak już powiedział Vil, czy wolisz stać przy potworze czy uciekać przed nim, bo reszta wygląda prawie tak samo - zmieniają się tylko expowiska.

Więc pozostaje tylko kwestia osobistej sympatii do którejś z profesji. Jak masz z tym problemy, to już ci nikt nie pomoże.

Wilvendeus 23-06-2008 09:16

osobiście wolę knighta, wiecej hp czym lepsze skille tym lepiej hitasz i co najważniejsze małe waste :)

hzaq 23-06-2008 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 2132533)
W praktyce i jedną i drugą profesją można expić w podobnym tempie

No nie powiedziałbym. 200 ms jest w stanie robić nawet 1kk/h, przy czym sporo skacze mu magic lv, a 200 ek mialby problemy z 400k/h.

Cytuj:

Więc pozostaje tylko kwestia osobistej sympatii do którejś z profesji. Jak masz z tym problemy, to już ci nikt nie pomoże.
Właśnie mi chodzi o to żeby ktoś pomógł, nie zalezy mi czy bede robil 10kk/h czy wyciagal 100k na h w kasie, tylko chce aby ktoś potrafił tak przedstawic zalety knighta lub sorca abym ja bez wachania mogl stwierdzic ze to bedzie ta profesja!

Stanley6a 23-06-2008 21:43

Cytuj:

W praktyce i jedną i drugą profesją można expić w podobnym tempie - kwestia tylko tego, jak już powiedział Vil, czy wolisz stać przy potworze czy uciekać przed nim, bo reszta wygląda prawie tak samo - zmieniają się tylko expowiska.

Jak @up

Sorc na wysokim lvlu moze wyciągnąc 2x (albo i wiecej) exp/h niz knight...

ripper 23-06-2008 22:20

Oczywiście, ale na levelu, do którego autor tematu zbyt szybko nie dojdzie. Jak już dojdzie, to będzie umieć grać na tyle, by nie mieć durnych dylematów.

Argen 23-06-2008 22:27

Cytuj:

czy wolisz stać przy potworze czy uciekać przed nim, bo reszta wygląda prawie tak samo - zmieniają się tylko expowiska.

Eee, skoro różnią się expowiska i sposób walki, to co jest takie same? Gra? Może liczba pikseli w outficie? Dziwnie to zabrzmiało :S

@up

Ta, i wtedy będzie za późno na zmianę. ^^

Sir Sire 24-06-2008 01:53

to ja cie przekonam do sorka ;d

nie musisz skillowac
stosunkowo tańsze bronie niż knight
mozesz szybciej expic
po update dochodza nowe wandy wiec masz wiecej miejsc do expienia : )
no i oczywiscie czary ktorych knight zbyt duzo nie ma ; d

projekt89 24-06-2008 08:40

Knight jest duzo prostsza postacia niz Sorc.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:45.