![]() |
Granie na Wi-Fi
Takie moje pytanie - granie na sieci wi-fi jest "bezpieczne" pod względem lagów(mój router jest piętro niżej, internet mam bezlagowy)? Proszę o wypowiedzi osób które grają/grały przez taką sieć.
/Down : Czyli lagi pojawiają sie wtedy kiedy router traci sygnał, czy ogólnie internet laguje? Siłę sygnału mam b.dobrą, ale postaram się umieścić router w innym pokoju, z którego sygnał mam znakomity. |
Grając przez wi-fi zawsze masz szanse, że router po prostu straci sygnał. Wydaje mi się, że grając piętro wyżej będziesz miał lepszy sygnał, niż jakbyś grał w drugim pokoju (mam router i sygnał idzie mi dodatkowo przez kuchnię. Niestety czasem siłę sygnału mam 50%, czasem 8% i nie wiem od czego to zależy...).
EDIT: No zapomniałem napisać o tych lagach :PP Jeżeli nie masz lagów normalnie, to przez router też nie powinieneś mieć. |
Lagi pojawiają się w obu przypadkach, trudno, by ich nie było, gdy stracisz połączenie z routerem, również gdy transfer jest zapchany to sam net będzie też lagował. Nawet kabel jest "niebezpieczny" pod względem lagów... nie ma 1oo% ochrony :P
|
Cytuj:
|
Nie lepiej puścić sobie ping do onetu na jakiś czas i monitorować? Każde wi-fi może być inaczej umiejscowione, inaczej zbudowane itp, siła sygnału to kwestia indywidualna. Sprawdź sobie ping i będziesz wiedział ;)
Jakby co; Start > uruchom Kod:
ping www.onet.pl -t |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
p.s. dojście do tego wniosku wymaga odrobiny inteligencji i logicznego myślenia, have fun dude... |
Cytuj:
Cytuj:
|
Mówisz, że chcesz znać opinię ludzi korzystających z "takiego wi-fi" a gówno napisałeś jaki masz router, kto dostarcza neta... wybacz, kryształowe kule czasem zawodzą, a kawa rozpuszczalna nie zostawia fusów więc trudno z niej wróżyć...
A skoro wiesz, że net jest bezlagowy a router nie traci sygnału to po kiego kija ten temat?!! :baby: |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Co do szukania ludzi, cytuję: Cytuj:
@down: again, maturę z polskiego mam za sobą, nie mam zamiaru bawić się w analizę i interpretację postów i dociekać co tak naprawdę miał autor na myśli... |
/@UP : to po co się wypowiadasz? Jak to napisałeś "patrząc logicznie" to normalne że autor nie pyta jak będzie mu działać sieć na XX sprzęcie, bo przecież nie wywróżymy mu jak będzie działać ta sieć...
Cytuj:
Cytuj:
|
kurde jakie problemy stwarzacie.
Masz internet bezlagowy - przez WiFi tez bedziesz mial bezlagowy jak bedziesz mial dobry zasieg. Koniec tematu. |
Cytuj:
|
Cytuj:
EDIT: Cytuj:
Cytuj:
@down,again: dobra, widzę, że nadal nie ogarniasz, kończę rozmowę prośbą o opanowanie umiejętności czytania ze zrozumieniem... |
/up - zaprzeczasz sam sobie, pisałeś ze nie będzie równie komfortowo, później co innego więc się zdecyduj (apropo to mówiłem że router nie traci sygnału a połączenie jest bezlagowe, więc gówno mnie obchodzi czy bede miał laga czy router sie zesra jak strace z nim połączenie). A tak wogóle w*****ają mnie ludzie którzy nie mają o czymś pojęcia a swoje zdanie zawsze muszą wcisnąć...
Cytuj:
|
kup sobie antenkę dodatkową na allegro i wkręć zamiast tej standardowej w kartę sieciową i ze stratą sygnału też nie będzie większych problemów oczywiście nie rozwiązuje to problemu w 100%
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ryba zbanowany ?? LOL xD
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:21. |