![]() |
enchanted spear
mam takie pytanie co do tych spirow, sa bodajze o 7 atk lepsze od rs, na kilku filmikach widzialem ,ze przy uzyciu tych spirow czesta mamy missy i o to moje pytanie : Czy enchanted i royal maja taka sama mozliwosc missow czy enchanty wieksza ? z gory dzieki .
|
Nawet jeśli różnica jest, to wg mnie niezauważalna, zresztą przed chwilą spytałem się paru RP i też różnicy nie widzą.
|
moze jest ale niezauważalna, za to różnica w hitach zauważalna ;)
|
Enche i royale missają tak samo ale z enchów trochę większe hity. Jednak największym plusem enchów jest ich mała waga i rzadziej się rozwalają niż rsy. Wynikiem są o wiele dłuższe hunty.
|
dzieki za rozwiazanie dylematu .
|
Moje uwagi są inne. Używam głównie RS i Enchanty prawda jest taka że enchanty mają większy miss niż rs, a żeby było tego mało to rzadziej dają porządne hity niż rs, mimo to noszę zawsze i rsy i enchanty. Poza tym wszystko zależy jeszcze w co bijesz. W potwory ze skorupą lepiej rs używać a na potwory z miękką skórą lepsze Enchanty. Mój max hit z Enchanta to 400+ w Hydre, ale skilla nie podam :)
|
Ta 400... z enchanta, podaj ip serwera...
|
kaver a jakie jest twoje zdanie ?
|
Cytuj:
Kaver - to ze Tobie się nie udało z Enchanta tak pociągnąć to nie znaczy że innym się nie udało. Widocznie masz mało szczęścia. Mnie się udało na dużym respie Hydr (na innych potworach max to 300+) i nie byłem sam, więc świadków mam, bo sami się zdziwili zresztą mi też szczęka opadła. Poza tym to było tylko raz, bo na ogół średnia w hydry z Enchanta to około 200-300 w moim przypadku. Z Assasina miałem jeszcze mocniejszy max hit ale wiadomo dlaczego. Jak kogoś interesuje to niech se wejdzie na mój profil na tibia.com. Poza tym trzeba wiedzieć jak strzelać z tych Enchantów :) Nie zawsze wyższy poziom gracza świadczy o jego doświadczeniu w grze. |
Tak ogólnie to ja często używałem enchanted spear na dragi i dle i trzeba przyznać, że miałem o wiele większych profit niż z Rs. Według mnie częstotliwość trafień jest taka sama, jednak zadawane obrażenia zdecydowanie różne. Jak np. z Rs bije tak średnio 150 (z małymi wyjątkami w górę lub w dół) to z enchanted średnia wynosi tak 200, może troche więcej, co na długi hunt daje ogromną różnicę.
Podsumowując, Enchanted speary o niebo lepsze od royalek i polecam je każdemu paladynowi 50+ lvlowi :) |
Cytuj:
ja walnalem 330 w draga przy skilu 85, on ma 90 minimum wiec 400 to zaden problem |
Ja jednak zauważyłem różnicę w celności i wydaje mi się że RSy trafiają częściej, ale i tak biegam z enchantami bo 1 kratka więcej zasięgu i dużo mniejsza waga oraz podatność na złamanie robi swoje.
@offtop best hit z enchanta na skilu 79 to 288 w barbariana bloodwalkera |
400 z Enchanta to nie jest hit nieosiągalny...:) Enchanty lepiej nadają się na mocniejsze potworki poprostu :P na słabszych jest mała różnica hitów. Wolniej się łamią dzięki czemu możemy dłużej huncić. W missach różnicy nie widze:P
I to chyab tyle |
Zgadza się Madalioni. Enchanty są super jeśli chodzi o dragi, DLe, Hydry - wchodzą jak w masło. Ale zauważyłem też (może to przypadek), że po poprzednim update do wersji 8.1 teraz lepiej Enchantami bije się DSy. Na 8.0 miałem wrażenie, że dobre trafienie z enchanta w DSa graniczyło z wielkim szczęściem. Nie pamiętam też na których mniejszych potworach, enchanty łamią się jednak szybciej niż na dragach.
|
Zainspirowany tym tematem z chęcią sprawdzę dmg enchanted spear.
|
Zaraz napiszecie kalkulator o częstotliwości łamaniu się spearów (No possible)i ich damage w danego potwora ; o
@Brandle Ja rili (podpis :S) |
Cytuj:
Sory, ale to temat dla Paladynów więc niepotrzebnie zaśmiecasz takimi uwagami. Chyba że masz paladyna na innym koncie, to przynajmniej się wypowiedz z sensem. |
Rzeczywiście e-spears częściej mają missy (przynajmniej u mnie). Osobiście używam royalków, a tylko jak idę na hunt z potworkami trzymającymi dystans, to biorę enchanted, które mają większy zasięg (żeby nie latać za nimi [potworkami] po całym respie). No i tyle ;)
|
Co do hita 400 z enchanted: pewnie hity ci sie złączyły z kimś innym. Jesli jednocześnie z kimś zranisz moba wyświetla się suma tych hitów. Też kiedyś przez chwilę byłem pewny, że na 77 skillu walnąłem z rsa około 350 w draga.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:07. |