Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   skilowanie przez knighta ! help! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=179785)

olus 20-06-2008 20:13

skilowanie przez knighta ! help!

Więc tak mam : plate set , steel helmet , dwarven shield i leather boots.
Jest to 9 lvl (knight) skille - 39/35 ... Swiat - Candia (non-pvp) wiec trenuje moje skille na Foldzie na rotach. I skille ida strasznie wolno na jakie potwory moge sie przerzucic? dwarfy , minosy tak? nie wiem jakkie skille nabijac na rotach? od kiedy zaczac od minosow a od kiedy od dwarfow (od jakich skili) !

Jakie wogole skille nabic? help... czekam na speed odp. bede thx i wdzieczny

Erkasu 21-06-2008 14:56

...

Trenuj na rotach tak wchodza skille knightowi nic nie zrobisz... a tak na 50/50 przenies sie na minoski, a tak 65/65 i tak 20 lvl i spokojnie mozesz isc na slim ale zmieniaj matke tak co 2 godz i bedzie dobrze.... a i nie zapomnij wziasc jedzonka jak pojdziesz na slimy trenic... Mysle ze ci pomoglem! Pozdro!

Hardbic 21-06-2008 18:22

Doskiluj do 45 - 50 i idz expić, olewając już skilowanie, tylko expij z bronią jednoręczną + tarczą.
Czemu dalej nie skilować ? zapraszam tutaj:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=178997

Mateusz_Fire_knight 22-06-2008 21:08

Ostro napalony....:D to tak
65/65 - rotworm, dwarf
65/65+ - Slime
80/80 - monk, cyclops!

pc_piotrek 22-06-2008 22:07

gowno prawda

Wiesz czemu ci tak wolno idą skille bo nie zadajesz rotom hitów.Nie skilaj sobie teraz na knife i full def bo zawsze ci będą tak wolno szły weź albo skilaj na balance albo zmień broń na combat knife albo dagger wtedy skillaj na full def.Tak od 45 skili weź knife i zobacz jak będzie jak będziesz zadawał hity do skilaj tak a jak nie to to samo co up.

Snejk 23-06-2008 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez olus (Post 2127623)
Więc tak mam : plate set , steel helmet , dwarven shield i leather boots.
Jest to 9 lvl (knight) skille - 39/35 ... Swiat - Candia (non-pvp) wiec trenuje moje skille na Foldzie na rotach. I skille ida strasznie wolno na jakie potwory moge sie przerzucic? dwarfy , minosy tak? nie wiem jakkie skille nabijac na rotach? od kiedy zaczac od minosow a od kiedy od dwarfow (od jakich skili) !

Jakie wogole skille nabic? help... czekam na speed odp. bede thx i wdzieczny

HAUShaushaushau Stary knight nie jest dla ciebie, jak ty masz juz *****ceposkillowa (nudzi ci sie skill), gdy wbijasz go 45min (mniej wiecej tyle potrzebujesz), to ty nigdzie nie zajdziesz, bo zeby knightem pograc trzeba miec minimum 70/70, a zeby to wbic musisz poswiecic tibi ponad miesiac-dwa miesiace codziennego skillowania po kilka godzin (3-4) :)
Zrob sobie sorca lepiej :P

Hardbic 23-06-2008 22:59

nie no ta niech skile 100/100 zrobi bo wcześniej się knightem wogóle grać nie opłaca 8o

Nie słuchaj tych co ci każą skilować po parę miesięcy, zrób skile 45-50 i exp przez te parę miesięcy i sam zobaczysz że wyjdziesz na tym 100 x lepiej.

Vil 23-06-2008 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hardbic (Post 2134501)
Nie słuchaj tych co ci każą skilować po parę miesięcy

200 godzin treningu to wcale nie jest duzo, a po 3-4 godziny dziennie to wypada w sam raz 2 miechy.

Dodatkowo bardziej od broni jednorecznej i tarczy oplaca sie uzywac dwurecznej, bedziemy szybciej zabijac potworki a chyba o to w uzywaniu broni chodzi.

Xenhil 23-06-2008 23:22

Słuchaj.To jest najlepsza metoda na knighta powiedziana przez mojego znajomego(80 któryś drut).
"Po wyjściu z rooka skiluj do 65.Następnie wbij 20lvl.Zrób deserta i skiluj do 75.
Potem olej skilowanie,tylko exp exp exp"

Hardbic 24-06-2008 10:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2134531)
200 godzin treningu to wcale nie jest duzo, a po 3-4 godziny dziennie to wypada w sam raz 2 miechy.

nie no 200 godzin to rzeczywiście nie dużo , wbijając skile 45-50 zajmie mi to 2-3 dni. Zostanie jeszcze ze 190 h , wiesz jaki lvl można zrobić w ten czas ciągle expiąc , a na pacu to już porażka.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Dodatkowo bardziej od broni jednorecznej i tarczy oplaca sie uzywac dwurecznej, bedziemy szybciej zabijac potworki a chyba o to w uzywaniu broni chodzi.

na wyższym lvlu owszem , ale na mniejszym jak mamy mało hp i słabe eq zdecydowanie odradzam, to samo przy expieniu na słabych potworkach , one i tak padają na 1-2 hity.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:28.