![]() |
Co jest powodem?
Wiem, że temat nie do końca związany z tibią, ale cóż na ostatnim PACC zmarnowało mi się około 60 dni (2 miesiące) przez neta bądź kompa;(. Problem mój polega na tym, że co jakiś czas (załóżmy 10 minut) mam freez czyli przerwę, tylko w czym.:( W każdej grze nie mogę nic robić przez jakieś 10 sekund.(Taki lag). Net nie najlepszy bo 512 kb/s + router(LAN). Komp 1,7 GHz, 512 Ram itp. Czy jest to wina neta czy kompa. Wspomnę, że komp nie był formatowany ani nic w tym stylu od około 3-4 lat.
Z góry dzięki za wszelką pomoc i przepraszam za jakiekolwiek błędy gramatyczne czy też ortograficzne. |
Zrób format moze pomoze B)
|
Cytuj:
|
1. Jest przyklejony temat -> Problem z komputerem, pisz tutaj
2. Sądzę, że masz zasyfiony komputer, zaśmiecone dyski. Zrób formata. Oczyść skrzynkę w środku z kurzu i pajęczyn. Po wszystkim zrób defragmentację i powinno być cacy (chociaż ekspertem nie jestem). Możesz też najpierw zrobić defragmentację przed tym wszystkim i sprawdzić jak będzie działał system. Cytuj:
|
Cytuj:
@down To sobie albo kup przenośny dysk twardy albo pokupuj pelno plyt dvd i sobie zgraj wazne pliki @Edit2 Defragmentacja przeczyszcza kompa, tzn, segreguje pliki. Jak zrobisz defragmentacje po 3latach to będzie to wyglądało tak, że plik np. od cs'a jest gdzie w moich obrazach xD Aha i żeby zrobi defragmenta musisz mie 30% wolnego miejsca na dysku |
W moim przypadku może przynieść szkody, bo mam tam pliki które trzymałem przez te lata. Zapomniałem dodać, że dzieje się tak tylko z grami MMORPG bądź innymi internetowymi(np. CS).Dlatego sadzę, że nie jest to wina kompa(choć są z nim małe problemy, patrz: stary) Też miałem podejrzenia co do routera, ale kumpel ma taki sam i nic mu się nie dzieje. Format może pomóc, ale jeśli nie to szkoda tych plików. Another Question : Czy powodem może być sieć LAN i czy na 512kb/s jest wogóle sens grać?:baby:
P.S. Sorki, ale nie wiedziałem o istnieniu takiego tematu. W czym pomaga defragmentacja? Kiedyś to robiłem ale już nie pamiętam. A co do kompa to był ostatnio czyszczony(patrz: skrzynka) |
Jeżeli masz LANa to może poprostu ktos masowo coś ściąga i przez to masz problemy?
|
Wyliż kurz z środka kompa i będzie gitara :cup:
|
@ up
Jak już mówiłem skrzynka była niedawno czyszczona. Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to było by mi miło. Jeśli nie to temat do zamknięcia. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Możesz spróbować sobie "odśmiecić" trochę kompa programem ccleaner (www.ccleaner.com) czyszczenie dysku + naprawianie rejestru (3 zakładka po prawej) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:57. |