Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Loot bag (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1804)

nightkin 28-11-2003 22:11

Loot bag

Dlugo nie "ciagalem" lootbagow i prawde mowiac jak ostatnio probowalem to nie wychodzi mi, jedynie przy pomocy drugiej osoby.

Chodzi o nastepujaca rzecz...
Wciagam loot baga na gore. Jak sa schody - bez problemu, ale co zrobic ja jest taka dziura, na ktorej trzeba uzyc liny (czy tez drabina). Wiem, ze trzeba wciagnac worek lina po wejsciu na gore, ale gdy klade go na tych "swiatelku" to nie moge uzyc liny czy tez skorzystac z drabiny. Dlatego musze prosic jakas osobe zeby mi podlozyla worek zaraz jak wejde na gore (wtedy ropuje).

Moglby mi ktos podpowiedziec, jak zrobic tak, zeby wejsc po drabinie (czy tez linie) i moc wciagnac na gore loot baga?

Z gory dziekuje.

nawigator 28-11-2003 22:17

jezeli chodzi ci o to swiatelko czyli np. dziura jak sie wychodzi z zamku kolo aB to musza byc 2 osoby inaczej sie nie da
a drabinka to tak kladziesz lootbaga pod drabinke wchodzsz na góre i ropujesz lootbaga i koniec jest na górze

nightkin 28-11-2003 22:24

Wlasnie o to chodzilo - nawet myslalem o Elvenbone, bo na chain armorach dobry biznes :)

Dzieki.

n3m3s!s 28-11-2003 22:26

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez nawigator
jezeli chodzi ci o to swiatelko czyli np. dziura jak sie wychodzi z zamku kolo aB to musza byc 2 osoby inaczej sie nie da
a drabinka to tak kladziesz lootbaga pod drabinke wchodzsz na góre i ropujesz lootbaga i koniec jest na górze
otoz nie. Da sie wyciagnac lootbaga samemu. Bez osoby wspomagajacej.Trzeba troszke pocwiczyc i nabrac wprawy:
Kladziesz lootbag 2 pola przed cieniem. Sam stajesz 1 pole za cieniem. Przeciagasz lootbag na cien i w odpowiednim momencie uzywasz liny na cieniu. Jesli zrobiles to w odpowiedniej chwili jestes na gorze a lootbag lezy pod toba na cieniu. Ropujesz go i juz....
Potrenuj. Nie zniechecaj sie odrazu bo to naprawde latwe. Moze nakrece filmik jak to zrobic dla newbie :P

nightkin 28-11-2003 22:31

Nemesis - przy lagu to ja nawet nauczylem sie stawac na beczkach (barrel) - to dopiero ciekawie wyglada :)
A jak chodze do zamku to raczej laga nie mam, wiec watpie zeby mi sie udalo z ta lina... chyba zeby polozyc line kolo dziury i szybko klikac... ale trzeba miec dwie liny ;)
dobra poprobuje dzieki :)

Bambuko 28-11-2003 23:10

Jak musisz mieć laga, to weź nawrzucaj tam dużo beczek, trupów, przedmiotów obok dziury to będzie trochę spowalniało zawsze.

EDIT

Lag jest rzadko potrzebny, a jak już musi być, to nigdy go nie ma:D

n3m3s!s 28-11-2003 23:47

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez nightkin
Nemesis - przy lagu to ja nawet nauczylem sie stawac na beczkach (barrel) - to dopiero ciekawie wyglada :)
A jak chodze do zamku to raczej laga nie mam, wiec watpie zeby mi sie udalo z ta lina... chyba zeby polozyc line kolo dziury i szybko klikac... ale trzeba miec dwie liny ;)
Wole wyciagac gdy nie mam lagow. Da sie i to naprawde latwo. Troszke wprawy i przyzwyczajenia.

nightkin 29-11-2003 00:00

Poprobuje :)
Przy okazji, wiecie moze co konkretnie jest na nizszych pietrach podziemi zamku? (ponizej tego z mino guardem)

I jaki powinienem miec level/skille paladynem zeby bez problemu uciec/zabic ds'a?

Kamis 29-11-2003 07:33

O kurcze wy naprawde nie wiecie jak sie samemu wciaga loota?????? ehh to robisz tak musisz miec czar magic rope dajesz loota pod siebie na to swiatelko i robisz czar magic rope jestes na gorze a twoj bag pod toba na swiatelku potem go wyciagasz.Ehh dalej sie dziwie czemu dalej niewiecie... :O

Watto 29-11-2003 10:13

Nie wszyscy mają premium account.

Wystarczy mieć cap na najcięższą rzecz w lootbagu.

Bierzesz coś z lootbaga do swojego idziesz na górę chowasz w ciele, wracasz się bierzesz 2 część rzeczy chowasz i tak w kółko

luki_000 07-12-2003 23:09

jeżeli chodzi o tego loot baga to ja umiem i łatwiej mi jest wyciągnąć go bez laga niz z lagiem :) filmik ja tez moge nakrecic ale mi sie nie chce ale mam fajny program co nagrywam wszystko co myszka robie :D i tam nagrywam to co tamten koles powiedzial ze 2 pola od cienia daje sie loota potem przeciagasz go i w odpowiednim momencie sam sie wciagasz dzisiaj mi sie 2 razy udalo na 4 ^^ bo lagi mialem

Mistrz Czarnego Miecza 07-12-2003 23:14

Cytuj:

Poprobuje :)
Przy okazji, wiecie moze co konkretnie jest na nizszych pietrach podziemi zamku? (ponizej tego z mino guardem)

I jaki powinienem miec level/skille paladynem zeby bez problemu uciec/zabic ds'a?
nic niema poniżej Mino guarda pod zamikiem
dsa możesz zabić nawet na 10 lvl (ja zabilem i uciekałem bez problemów !), ofcorse pallem lub druidem/magiem .

Hukeram 16-01-2004 21:47

Cytuj:

Eeee...potrzebna jest jedna lina...jedna bo lina sama sie chowa do bp :) A wyglada to mniej wiecej tak:
  • O
    *
    L
    (o)
Gdzie-
O-Lootbag
*-Puste miejsce/jakies smieci...obojetne...
L-Lina
(o)-Dziura...

A robi sie to tak...stajemy na dziurze...przeciagamy Lootbag na dziure...w czasie kiedy postac idzie do Lootbaga klikamy CTRL+LPM na Linie (Use ;p) i na pusta jeszcze dziure...przy odrobinie wprawy uda wam sie

PS. Jak juz mowilem lina sama sie wklada do BP :)

Bartix 16-01-2004 22:20

a jezeli wam cos nie wychodzi (robicie cos za wolno) to poprostu ustawcie lootbag tak jak bylo powiedziane tylko odsuncie sie troche dalej i wszystko wam sie uda prawie od razu

Bobercjusz 17-01-2004 15:05

Coś Mi się niewydaje żeby lina sama się do Bp chowała/
A może chodziło Ci o to ze jak masz ja w Bp to zostaje ona na swoim miejscu?

Tomek Wyjadacz 17-01-2004 15:22

nemesisa sposób jest najlepszy ja z niego kożystam jush od bardzo dawna i jest super :D

Polinik 17-01-2004 16:06

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez n3m3s!s
Kladziesz lootbag 2 pola przed cieniem. Sam stajesz 1 pole za cieniem. Przeciagasz lootbag na cien i w odpowiednim momencie uzywasz liny na cieniu. Jesli zrobiles to w odpowiedniej chwili jestes na gorze a lootbag lezy pod toba na cieniu. Ropujesz go i juz....
Ja tylko pozwole sobie zauwazyc, ze podpada to pod
"b) Intentional abuse of weaknesses in the gameplay (...)" z Zasad Tibii. :)

Bobercjusz 17-01-2004 17:25

Po 1:
Zakazy są po to żeby je łamać :D
Po 2:
Błędy są po to żeby je wykożystywać :P

pozdrawiam

Vodinesi 27-01-2004 16:15

Cytuj:

Hehe trick z liną jest banalny i myślałem, że wszyscy go znają .. Nie wiem jak inni ale w moim przypadku jak mam lagi to nigdy właśnie mi nie wychodzi .. No ale chyba wciągnięcie to najmniejszy problem .. największy to bezpiecznie go dostarczyć do depo
Hahha...otóz nie...Jeżeli doprowadzenie loota do depo sprawia wam problem to przeprowadzcie sie do ab'dendriel (nie wiem czy w innych miastach poczta jest przed depo) i zawsze wysylajcie loota parcelem.

No chyba,ze ktoś wam zabierze go przed dojściem na poczte...wtedy to kiepsko... :/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:13.