Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   zaawansowane szukanie postaci (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=18061)

Chopkers 27-11-2004 15:13

zaawansowane szukanie postaci

tak se ostatnio myslalem, i wymyslilem aby sprawdzic jaki lvl ma moj kumpel.
niestety zapomnialo mi sie nicka. :/.

w ten sposob wpadlem na pomysl aby wprowadzic na tibii.com zaawansowane wyszukiwanie postaci.
mialo by to na celu znalezienie postaci ktorych nieznamy nickow.
np. tak jak ja probowalem znalesc nick mojego kumpla, wiedzac tylko ze gra na julerze, jest druidem, ma 20 lvl i na 25 mlvl.

co wy sadzicie o wprowadzeniu wyszukiwarki postaci, oraz jakie kryteria mozna by bylo w niej umiescic??

Knight Simon Dark lord 27-11-2004 15:27

wg. mnie to było by głupie piszeż że druid 20lvl i 25 mlvl i że na np:pacerze i co znajdzie ci takich dużo ludzi i z kąd bendziesz wiedział ktury to twój kumpel

Vanessa 27-11-2004 15:50

A ja uważam ten pomysł za dobry.

Można by było wprowadzić rubryki profesja, lvl, mlvl, świat, miasto, nick (dokładny bądź "ze słowami" albo na przykład Masteron* - jak nie pamiętasz, czy kumpel ma nicka Masteronius czy Masteronion ;) ).

Ale to raczej trzeba naisac na forum tibia.com, a nie tu ;)

Pozdrawiam

Dr. Omader 27-11-2004 16:02

Co do tematu to nie bede pisal bo Vanessa napisala cos co mi sie bardzo podoba i raczej nie mam co dodawac :P
No moze pozatym ze przydalby sie wyszukiwacz kogo dana osoba zabila, to by bylo przydatne zapewne ;)
Pomysl jest dobry, teraz tylko CipSoft pogonic zeby to zrobili.

Jesli chodzi o Antica to jest fajna strona Anticy z opcja wyszukiwania w ktorej jak nie znasz dokladnego nicka, mozesz kombinowac z * tak jak to Vanessa wyjasnila, adres tutaj

kuboal 27-11-2004 16:40

skille?

Wydaje mi sie ze wysukiwarka oparta na skilach jest zbytnia pomoca dla pka. przeciez pk skopiuje twoje imie, szybko sprawdzi mlvl i w przypadku postaci magicznych moze byc pewnien ze SD po 200 obrazen mu nie grozi...

Vanessa 27-11-2004 16:50

No wiesz.... skille nie są żadną tajemnicą. Przecież na tibia.com są wymienione postacie z najlepszymi skillami... więc każdy może sobie sprawdzić ;)

A tylko najlepsze, bo byłoby tego za dużo (poza tym jest to zbędne) ;)

Elle 12-12-2004 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vanessa
na tibia.com są wymienione postacie z najlepszymi skillami

Właśnie. Najlepszymi. O reszcie nic nie wiadomo.

Moim zdaniem pomysł o zaawansowanym szukaniu jest dobry, ale ma dwie wady:
1. PK, którzy mogą szukać danych.
2. Skille ulegają zmianom. Jeśli ktoś przykładowo 2 dni temu podał nam swoje umiejętności, ale nicka nie, to skąd można wiedzieć, czy dana osoba ma ciągle te same skille?

colin 12-12-2004 14:21

zyje sobie w ab i tam expie a oficjalnie mieszkam w carlin wiec jak mnie znajdziesz :evul:
wystarczy tak jak jest :cup:

Vanessa 12-12-2004 20:00

Ludzie, czytajcie....
Przecież nikt nie wspomniał o skillach takich jak sword fighting czy shielding. Mówione było tylko o magic lvlu, a kuboal pisząc w swoim poście o skillach miał mlvl na myśli.

@Elle
To, że o reszcie nic nie wiadomo wynika jedynie z tego, że umieszczenie Cię na liście najlepszych jest wyróżnieniem i dlatego nie umieszcza się tam wszystkich... zresztą chodziło tylko o mlvl.

@topic
Możliwe, że mlvl to za dużo, ale skoro lvl jest, to czemu nie...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez colin
zyje sobie w ab i tam expie a oficjalnie mieszkam w carlin wiec jak mnie znajdziesz :evul:
wystarczy tak jak jest

W tym pomyśle chodziło, żeby ułatwić znalezienie postaci na tibia.com (np. gdy nie pamiętasz dokładnego nicka).
Nie rozumiem więc, co ma Twój post do tego...
Jeśli chodzi Ci o to, że na stronie będzie, że mieszkasz w Carlin, a w ogóle tam nie przebywasz, to nie ma nic do rzeczy. Znając nicka szuka się exivą, bo mało kto przebywa ciągle w miejscu zamieszkania.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:19.