![]() |
Keyloggery w rarach i zipach.
Key logger jest czesto pakowany do plikow rar lub zip ale w nie kazdym rarze lub zipie jest key.
Każdy spakoway plik mozecie sciagac bez strachu. Keyloger ma tylko rozszerzenie ***** innego nie ma wiec zobaczcie co jest spakowane w tym pliku nim nim go rozpakujecie jezeli nie wlaczycie tego pliku to na 100% nie bedziecie mieli keya z tego powodu ze sciagneliscie plik rar lub zip. |
...
Wiesz mi sie wydaje ze tu sie zamieszcza filmy. Wejdz sobie na www.forum.tibia.pl i pod FILMY pisze ci tak :Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy.
A gdzie film? ;) |
Tu chodzi o tematy zwiazne z filmami btw: Nie mam jzu sily do ludzi piszacych post gdy ktos daje filmik w rarze ze chce go skachkowac:\
|
hahah
Mutares ma racje ja tez juz nie mam sily, mam nadzieje ze to co napisales przeczyta duzo osob, zdecydowanej wiekszosci sie to przyda!!!!
|
Dobrze to rozumiem bo tez nienawidze ludzi którzy zamiast dawac recenzje pisza ze sie boja bo rar/zip.
Chodzi mi o to że bardzo możliwe że temat zostanie usuniety bo nie ma filmu :/ |
nie nie nie
Nie moga usunac tego bo to sie przyda nOObom <JAK JA> serio to powinno zostac :) :P
|
Usuniety, na bank nie zostanie. A to z tego powodu, że mody chyba widzą co czasami się dzieje. Koleśzamieszcza jakiś film spakowany rar/zip a jakiś(jak by to powiedzieć) hmm... koleś zaraz wyzywa faceta, że *****, *****, i inne, a sam nie ma pojęcia, że keylogger siesam nigdy nie uaktywni nawet jak go już rozpakuje. (sam niedawno takiego posta umieściłem)
|
Cytuj:
|
Proźba do modów : przyklejcie ten temat!
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@ Ten co wie Tak. Temat powinien być przyklejony i kolejne tego typu termaty kasowane. PS. Jeżeli masz firewalla możesz być spokojniejszy o swojego chara. |
Nie ma czego pisać, bo zamieszczanie ******/****** jest zakazane, i takie tematy są kasowane.
|
I to jest właśnie noobistyczne podejście do rzeczy :] . Na tibia.de też tak kiedyś było, ale oni są trochę bardziej doświadczeni w tych sprawach. Jeśli nie rozumiecie nic z tych głupot co pisze to powchodzcie na forum tibia.de i w kategorie filmy, po paru dniach zrozumiecie.
|
Rar tudzież zip zmniejsza wielkość pliku *.rec o jakieś ~35-40%, więc moim zdaniem warto to umożliwić. Większość serwisów z filmami umieszcza rar'y a nie rec'e. Jedyny warunek - nie można dawać archiwów samorozpakowujących (*exe), bo tylko pod coś takiego można podpiąć keyloggera.
A reguła zakazująca pakowania plików to moim zdaniem "ciemnota i zacofanie" - z takim podejściem do życia nigdy nie wyszlibyśmy z ery kamienia łupanego:P Pozdrawiam |
Cytuj:
|
Cytuj:
Jeśli takie bindery istnieją, to co najwyżej mogą podczepić keyloggera pod plik wykonywalny, bądź skrót do takowego (exe, pif, scr, com, bat, itp). Bo gdyby dało się podczepić wirusa pod np. plik tekstowy, zachwiałoby to pozycją windowsa na rynku. Poza tym wytłumacz mi jedno: jesli ktoś ma takiego bindera, to po cholere będzie podpinał keyloggera pod rar, jak może bezpośrednio pod rec? Pozdrawiam. |
głupoty gada a ty słuchasz :P
|
a jesli...
a jesli wogole zamiast pliku*.rec, da keya, ale zakonczenie bedze takie samo? czy jak ktos sie na to nabierze, sprobuje uruchomic filmik z tego, to dziala jak keylogger?
@DOWN dzieki juz myslalem ze bede mial hacka albo cos podobnego ;) |
Brava dla Stu gdyż on jest jednym z nielicznymch na tym forum który sie zna na rzeczy.
Afiks - (krótko i zwięźle) nie, nie da się czegoś takiego zrobić :P |
Sam mialem taki temat założyć ponieważ często zciągałem filmiki i spotykałem się z komentarzem rar=keylogger i tym podobne
To chore. A więc dla tych ludzi mam jedno do powiedzenia: No comment |
@Ten co wie
> Brava dla Stu gdyż on jest jednym z nielicznymch na tym forum który sie zna na rzeczy. > Afiks - (krótko i zwięźle) nie, nie da się czegoś takiego zrobić da sie zazwyczaj, gdy mamy plik skompresowany to klikamy na niego dwa razy i sie otwiera wystarczy odpowiednio go spreparowac i okazuje sie, ze uruchomiles keyloggera lub inne ustrojstwo pewnym ale nie 100% rozwiazaniem jest uruchamianie winzipa lub winrara lub innego programu kompresujacego i w nim otwieranie plikow spakowanych jednak jest to niewygodne najlepiej to nie sciagac niczego z podejrzanych stron a jesli jest to zaufana strona to nie powinniscie miec problemow z zadnym z plikow nawet spakowanych linki podawane przez uzytkownikow na tym forum NIE sa uwazane za bezpieczne nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie kabla, wiec nalezy miec sie na bacznosci oczywiscie, jesli jakis uzytkownik jest ogolnie znany na forum i jego poprzednie pliki nie zawieraly keyloggerow to nie ma powodu zeby mu nie ufac jadnak, z doswiadczenia wiem i kazdemu moze odbic palma poziom zaufania powinien wynosic 99% do bardziej doswiadczonych uzytkownikow i ok 50% dla malo znanych dla tych jednodniowych to max 10% aby zalozyc nowego uzytkownika wystarczy 5min klikania, aby meczyc sie na forum pol roku trzeba duzo zapalu i cierpliwosci, wiec rzadko kto z takim stazem chce hackowac (pamietac: zdarzaja sie wyjatki) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:12. |