Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   ~~~help!!! Pomocy Mam Dylemat!!~~^&$ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=181035)

Szaman007 26-06-2008 00:47

~~~help!!! Pomocy Mam Dylemat!!~~^&$

Elo. Jestem nie doświadczonym graczem w tibie.. :baby:
Chłopaki mam taki problem będę Knightem.Jak narazie mam 1 lvl (Gram druidem lvl 13). Pisze z prośbą o doradzenie mi co mam wybrać?? W co skillować??
Do wyboru mam: AXE, SWORD, CLUBE??? (może o którymś zapomniałem).
Proszę o szczere DORADZENIE DOŚWIADCZONYCH GRACZY!!! B)
Proszę jakieś argumenty za i przeciw..

Ps. Sora że znowu otwieram taki temat, ale jak czytałem inne to nie można sie skapnąć, co jest LEPSZE!!!:confused:

PROSZĘ POMÓŻCIE!!!

Dragon-Fly 26-06-2008 00:52

Ja wiem! JA WIEM! RZUĆ KOSTKĄ!

@Down: Jak ja się nie znam to Ty jesteś MDW : /

"Ps. Sora że znowu otwieram taki temat, ale jak czytałem inne to nie można sie skapnąć, co jest LEPSZE!!!:confused:"
Rozumiesz, że NIC nie jest lepsze?

Szaman007 26-06-2008 00:58

Dragon Jak się nie znasz to nie pisz proste xD :p

LordKunieczkoOfCalmera 26-06-2008 01:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szaman007 (Post 2139830)
Elo. Jestem nie doświadczonym graczem w tibie.. :baby:
Chłopaki mam taki problem będę Knightem.Jak narazie mam 1 lvl (Gram druidem lvl 13). Pisze z prośbą o doradzenie mi co mam wybrać?? W co skillować??
Do wyboru mam: AXE, SWORD, CLUBE??? (może o którymś zapomniałem).
Proszę o szczere DORADZENIE DOŚWIADCZONYCH GRACZY!!! B)
Proszę jakieś argumenty za i przeciw..

Ps. Sora że znowu otwieram taki temat, ale jak czytałem inne to nie można sie skapnąć, co jest LEPSZE!!!:confused:

PROSZĘ POMÓŻCIE!!!

Cluby odradzam są trudno dostępne i drogi wybierz axe albo sword

Serious Sam 26-06-2008 02:43

@Szaman007
Polecam Ci swordy, lub axy.Na forum są poradniki dla knightów, było gdzieś porównywanie swordów, axów i clubów - wystarczy poszukać -.^

Dinebel 26-06-2008 08:14

"Wal z Axa".

<>ddamiann<> 26-06-2008 08:19

No właśnie. Polecam Ci swordy albo axe'y. Ja sam używam swordów i jestem zadowolony.

tarind 26-06-2008 08:22

To twoj wybor na dzien dzisiejszy wszystko jest dobre... B)

xenon12 26-06-2008 08:53

A ja radze poczekac do update i wtedy wybierz :P

Edy 26-06-2008 09:52

Axe--duzo ataku malo obrony(obrona jest malo wazna jak nosisz dobra tarcze)
Sword---sredni atak dobra obrona
Club---(niewiem co tu napisac:p ale mimo wszystko odradzam)

Jak to kumpel muwi nieliczy sie atak ani obrona liczy sie wyglad broni;)

Szaman007 26-06-2008 09:55

Chłopaki no ale proszę dlaczego mam wybrać AXE czy SWORDY?? (argumenty bo nie jestem zdecydowany);)

Paruv 26-06-2008 10:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly (Post 2139839)
Ja wiem! JA WIEM! RZUĆ KOSTKĄ!

@Down: Jak ja się nie znam to Ty jesteś MDW : /

"Ps. Sora że znowu otwieram taki temat, ale jak czytałem inne to nie można sie skapnąć, co jest LEPSZE!!!:confused:"
Rozumiesz, że NIC nie jest lepsze?

hah i to mowi osoba:
Profesja: Paladin
Świat: Nebula
Poziom: 36
Skille: 66/51

jak ty masz 35 lvl i takie skille to wychodzi, ze nie skillowales praktycznie wcale. I ty uważasz się za osobę, ktora świetnie zna sie na skillowaniu ?

Czimeq 26-06-2008 10:55

..........

Offspringer 26-06-2008 11:14

xD

Cytuj:

Karate pisze:

3. Wybór broni

Sword – W wyobrażeniu większości ludzi, rycerze używają mieczy. Ja też tak kiedyś sobie wyobrażałem rycerza, i jako pierwszą broń wybrałem właśnie sword’a. Stosunkowo lekkie z dużą ilością punktów ataku i obrony*. Bardzo duża liczba swordów urozmaica grę, zawsze można pomarzyć o legendarnym Warlord swordzie, czy też Magic long swordzie (a potem zejść na ziemię i dalej używać swoich podstawowych broni) Miecze są w miarę tanie (BS dostępny z dość prostego questa, GS wypada z demonów, behemotów i quara predators). Sword ringi są najdroższe z ringów wspomagających (wypadają tylko z Orc Leaderów). Zaletą swordów są jeszcze Ice rapiery, które mogą się przydać na wojnach, player killingu etc. Wadą może być to, iż po wyjściu na main’a mamy do dyspozycji jedynie słabiutkiego longsworda, lub two-handed sworda.

* Moim zdaniem def broni jednoręcznych nie wpływa znacząco na obrażenia zadawane nam przez potwory, że nie powinienem tego uwzględniać. Zauważalna różnica będzie jedynie przy użyciu broni dwuręcznej. Wiele ludzi jednak myśli inaczej i chcę to uszanować. Jednakże, wspominać o defie broni już nie będę.

Axe – Widok poucinanych wokół głów jest piękny. To właśnie cechuje topory. Charakteryzuje je największa liczba punktów ataku. Doskonałe do power gameingu. Jedna z częściej wybieranych broni. Są dosyć ciężkie. Cena jest różna w zależności od świata. Wadą tych broni na nowych serwerach jest fakt, że Fire Axe jest dostępny z questa na 60 lv. Można go również wylootować z demonów, ale na to też trzeba przecież poczekać. Ogólnie dostępne są axe ringi które wypadają z krasnali. Po wyjściu na maina możemy kupić barbarian axe który wcale taki słaby nie jest.

Club – Moja ulubiony typ broni. W zasadzie nie wiem czemu. Może z przekory. Większość ludzi uważa ten typ broni za coś gorszego z powodu małej liczby punktów ataku. Moim zdaniem jedynym mankamentem jest to, że po 100lv musimy dalej biegać z warhammerem/skullstaffem. Jednak można tak grać. Najlepszym przykładem może być Pskonejott, najlepszy user clubów w całej Tibii. Jak już wspomniałem obuchy mają najmniejszą liczbę punktów ataku i obrony. Jednak są bardzo tanie. War hammera możemy mieć już na samym początku gry. Club ringi wypadają z Cyklopów, Gargoyle’ów i z Kongry więc są dość łatwo dostępne. Po wyjściu na maina możemy kupić Clerical Mace. (O ile nie kupimy War Hammera – na nowych światach może być problem). Po update, gdy wprowadzono nowego obucha zamiast warhammera możemy używać własnie Arcane Staff na pozniejszych lv. Tylko trzeba wykonać tego questa, a to wcale takie proste nie jest, i zanim ludzie nie beda zdobywali masowo tej broni, nic o zbalansowaniu mówić nie możemy. No i Arcane staff jest dwuręczną więc i tak
SCA>Arcane Staff.
I wszystko jasne..

@Paruv
Nie wiem jak można być takim idiotą/tempakiem, żeby nie domyślić się że ten ktoś może mieć/miał 2 chara? Rotfl..

Piranezi 26-06-2008 11:56

Wal Z Pjonchy ZiĄ

Klosorox 26-06-2008 11:57

Powiem tak:
-Sword = Ciężke,drogie,ale za to mają dużo defa ale sword ringi drogie...-.-"
-Axe = Lekkie,tanie,mają troche mniej defa niz swordy a axe ringi tanie :]
-Club = Najlżejsze,nie są drogie,w h*j maly def :/ ale club ringi leżą na ziemi :D

Proponuje axe :p jezeli nie chcesz dużo wydawac to je wybierz :] o clubie nawet nie myśl :p przy malym shieldingu będziesz mial mały defens ;s a jeżeli wolisz wydawac więcej to weź sworda :p

to tyle xP

Dragon-Fly 26-06-2008 12:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paruv (Post 2140151)
hah i to mowi osoba:
Profesja: Paladin
Świat: Nebula
Poziom: 36
Skille: 66/51

jak ty masz 35 lvl i takie skille to wychodzi, ze nie skillowales praktycznie wcale. I ty uważasz się za osobę, ktora świetnie zna sie na skillowaniu ?

A Ty jesteś na tyle mało inteligentną osobą, że nie pomyślałeś, że to może jest inna postać z nieaktualizowanymi skillami? Po prostu rotflnąłem... Żeś po mnie pojechał, zią...
O, tu macie ostatnią sondę: http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=176535

Muskaletka 26-06-2008 15:25

PRAUV czy tu musisz sie kłucić? Może masz jakieś kompleksy? Troche kultury. Chłopak zapytał jaką broń wybrał.. Odpowiedz na pytanie wnieś coś do tematu. Ale prosze cie... Nie warcz na innych. Poprostu odpowiedz na pytanie a nie prowadzisz bezsensowną kłutnie:]

@ DO TEMATU
Polecam ci stanowczo swordy

Argumenty
- duża dostępność (sword jest najbardziej popularną drogą ataku wybieraną przez knightów)
-cena (swordy w porównaniu do axe i clubów są dosyć tanie)

Pozdrawiam

Michoss 26-06-2008 15:31

Podsumujmy: Axe, axe, jeszcze raz AXE.

Dinebel 26-06-2008 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Klosorox (Post 2140386)
Powiem tak:
-Sword = Ciężke,drogie,ale za to mają dużo defa ale sword ringi drogie...-.-"
-Axe = Lekkie,tanie,mają troche mniej defa niz swordy a axe ringi tanie :]
-Club = Najlżejsze,nie są drogie,w h*j maly def :/ ale club ringi leżą na ziemi :D

Chyba coś Ci się pomieszało kolego.
- Axe są Ciężkie.
- Sword są Srednio ciężkie.
- Club są Lekkie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:29.