Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tibia vs rodzice (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=18121)

japa21 27-11-2004 21:51

Tibia vs rodzice

Jak wasi rodzice reagują na Tibie? Czy uważają to za nieszkodliwą rozrywkę, wpadają w szał jak widzą Tibie lub wogóle nie mają pojęcia o Tibi ? Zapraszam do glosowania!

Knight-Julera-8lvl-1mlvl-34/31

kidler 27-11-2004 21:56

Jak gram od pon-pia to zawsze jak zobacza to jest "idz sie ucz a nie ciagle przy tym komputzerze", a jak gram w weekend to nic nie mowia.:D

Dwarf 27-11-2004 21:59

Nomc ja sie wahalem miedzy 2 i 3 :P ale wybralem 2 xD bo jeszcze sie nie denrwuja. Raczej rzadko zagladaja do mojego pokoju :P no tylko stary troche taki nadpobudliwy ^^

japa21 27-11-2004 22:04

Rodzice vs Tibia

Niestety moi lekko się denerwują, więc staram się raczej nie grać w ich obecności.

Knight Simon Dark lord 28-11-2004 00:58

moi nic nie mówiom tylko texty w stylu "może byś się pouczył" mówie wtedy tak i gram dalej

Szmelc 28-11-2004 12:54

Moi rodzice wiedzą że gram w tibie ale nic a nic się tym nie przejmują (wiedzą nawet co to PK :D )

Wubeso 28-11-2004 12:57

Gdy ja duzo siedze dziennie przy tibi moi starzy mowia:
Miales siedziec mniej przy komputerze. jesli caly czas tak bedziesz siedzial wiecej ci tego premium nie kupimy. wiec zaczne odrywac sie od tibi lecz jest to bardzo trudne :P

Bambuko 28-11-2004 13:11

W moim przypadku nie chodzi o Tibię, ale w ogóle o komputer. Nie ważne co robię, byle nie za długo.

TheNatoorat 28-11-2004 13:14

Moi mówią tak: "Znowu grasz w to badziewie?"...
Wydaje mi się, że nie wiedzą co to Tibia. Mówią, że istotą gry jest durne chodzenie i to wszystko. Tłumaczę, że żeby zoś zrobić, trzeba gdzieś dojść (ciekawe, dlaczego zawsze wchodzą kiedy jestem poza huntem?).

Sir Prymas 28-11-2004 13:15

Niektórzy z was mają po 13, 14,15 lat wiek nei zawsze ma znaczenie, zależy dużo od rodziców, jak narazie w waszym wieku rodzice zawsze się czepiają jak robis coś innego oprócz grania no chyba ze grasz w gry edukacyjne 8o . Za jakiś czas to im przejdzie musicie tylko ich przyzwyczajić do tego że siedzicie na kompie nie po 30 minut zeby odrobić prace domową ale nawet po 5-6 h aby pograć. Rodzice z czasem wam odpuszczą a jak jeszcze bedziecie przynosić dobre oceny :D to może sie zainteresuja w co tam gracie :p . Ja osobiście nie mam problemów z rodzicami i mam nadzieje że tak pozostanie ;)

sesaj 28-11-2004 13:21

U mnie rowniez chodzi o czas. Czy to bym gral w pasjansa czy tez w Tibie, ale nie za dlugo:)
Natomiast brat kiedys przyuwazyl jak hmmy robilem, i teraz jak mowi, ze teraz on wlazi to mowi "dobra, skoncz adori gari (jako adori gran) i wyjazd" :baby:

Averus 28-11-2004 13:23

Mama!

Usuniete. Usuniete. Usuniete.

Dwimenor 28-11-2004 13:26

Zaznaczyłem 4. Niestety moi rodzice nie są wyrozumiali pod tym względem.http://forum.tibia.pl/images/smilies/frown.gif
Człowiek chce sobie spokojnie potrenić, a tu każą brać się do nauki. I nie dociera do nich, że ja nawet nie patrze co się dzieje na monitorku, tylko się uczę. Uważają, ze kiedy komp jest włączony to nie można się uczyć.
Od początku roku dostałem 1 gałę i jakoś to do nich nie dociera. Mam całkiem niezłe oceny, ale jakoś zawsze uważają ze mogą być leprze(nawet jakbym miał średnią 6.0).
Co gorsza, jak widzą że mam otwartą stronę forum, też nie są zachwycenihttp://forum.tibia.pl/images/smilies/frown.gif. Czasami nawet nie mogę dokończyć pisać posta, a już mi wiszą nad głową.

By$iu 28-11-2004 13:28

Matke do szafy, starego zamkne w garazui po problemie( żartuję).

Nie mam problemów z rodzica, z nauką też ich niemam, więc jest luuz. Czasem sie wpieniają, ale wiecie jak to jest.

zwiastun ciemnosci 28-11-2004 13:34

moji sie maxymalnie wkurzaja a moja siostra mi wziela exit jak mialem skulla!!!
X( X( X( X( nie nawidze mojej rodziny jedyna osoba ktora daje mi w to grac to ojciec a matka i siostra mi nie daja :( własnie mi siostra grozi ze tibia ma denna grafike i ja zaraz usunie :P tak to jest jak :( X( ;( chyba sie powiesze albo pojde na 50 godzin do kafejki i nie bede w domu przez 2 dni

@up by$iu masz czadowy pomysł z ta szafa :D

Rikimaru 28-11-2004 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zwiastun ciemnosci
moji sie maxymalnie wkurzaja a moja siostra mi wziela exit jak mialem skulla!!!
X( X( X( X( nie nawidze mojej rodziny jedyna osoba ktora daje mi w to grac to ojciec a matka i siostra mi nie daja :( własnie mi siostra grozi ze tibia ma denna grafike i ja zaraz usunie :P tak to jest jak :( X( ;( chyba sie powiesze albo pojde na 50 godzin do kafejki i nie bede w domu przez 2 dni

@up by$iu masz czadowy pomysł z ta szafa :D

Strzel siostrze w pysk to się nauczy:P

Ja tam problemów nie mam, ciągle jakoś zdaje do następnej klasy:P

Pare razy się zbuntowałem, posprzeczałęm, pokrzyczałem i spokój jest, już się stara tak nie wozi;)

Petersaber 28-11-2004 14:09

ja mam małe problemy z rodzicami, nie wiedzą co to jest Tibia, myślą że to jest beznadziejne, żądają abym poszedł się uczyć, i nie pojmują, że biorę lekcje portugalskiego od jednego BR :P warto wiedzieć, co mówi nieprzyjaciel :P

Dobromiła 28-11-2004 15:57

Brakuje jednej możliwości w tej sondzie:
"Moim rodzice też grają w tibię"
U mnie tak jest - tata się ode mnie zaraził

Gumski 28-11-2004 16:21

Jak nie wiezmiesz sie zaraz za sprzatanie i lekcje, to cie zpekuje!! :D lol

PiXik 28-11-2004 16:33

tata mi mówi znowu grasz w te pieczki?pograj se w turnamenta albo wolfenszteina(ut i rtcw):P
a mama :jakbyś ty się uczył tyle ile grasz to by było dobrze<<nie chodzi o tibie ale o siedzenia na kompie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:13.