Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   [Inne] Wirus w TibiCam? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=181220)

Capality 26-06-2008 20:32

Wirus w TibiCam?

http://img111.imageshack.us/img111/3...ztytuu1sh8.jpg

?! co jest

qq2 26-06-2008 20:37

Avast i wszystko jasne ; d

Etoric 26-06-2008 20:39

hex znowu mieszau;p

Sesef 26-06-2008 21:04

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=176845 temat już poruszany pod tym linkiem.

Vadimq 26-06-2008 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez qq2 (Post 2141748)
Avast i wszystko jasne ; d

Daruj sobie co? Jakis idiota puscil plotke ze Avast jest zly a juz dzieciaki sie tym jaraja. Avast z ustawieniami domyslnymi jest bardzo czuly i dobrze. Sam mam kupionego Kasperskiego i NODa32 a i tak wole uzywac darmowego Avasta...

@Topic
W tym pliku zostal podlozony najprawdopodobniej keylogger...

xoz 26-06-2008 22:00

dobrze by było zeby ktos to zamknal.
dokladajac swoje 3 ojro, nie mozna stwierdzic ze cos jest zainfekowane na podstawie analizy 1-2 antywirusow. do tego trzeba kogos kto recznie zdeasembluje kod i przeprowadzi rekonstrukcje

Kruul 26-06-2008 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vadimq (Post 2141911)
Daruj sobie co? Jakis idiota puscil plotke ze Avast jest zly a juz dzieciaki sie tym jaraja. Avast z ustawieniami domyslnymi jest bardzo czuly i dobrze. Sam mam kupionego Kasperskiego i NODa32 a i tak wole uzywac darmowego Avasta...

@Topic

http://img80.imageshack.us/img80/4265/45qm6.jpg

plik ten sam, dopiero avast dodał do bazy danych tego keyopodobnego... pasowałoby do nich w końcu wysłać żeby sprawdzili czy ten plik to rzeczywiście keylogger...

zauważyłem że h3x już nie jest w statystykach hahahaha

Likode 26-06-2008 22:44

Cytuj:

@Topic

Racja, Avast jest dobry. Ale tego już nie wytłumaczysz dzieciom które wbiły sobie do głowy to po usłyszeniu plotki kolejnego dzieciaka który zna sie na tym najlepiej. Pozdrawia. ;]

Kruul 26-06-2008 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Likode (Post 2142130)
Racja, Avast jest dobry. Ale tego już nie wytłumaczysz dzieciom które wbiły sobie do głowy to po usłyszeniu plotki kolejnego dzieciaka który zna sie na tym najlepiej. Pozdrawia. ;]

Powiem Ci coś odnośnie avasta mimo, że sam go używam i nie narzekam ale jak kiedyś nortonem przeskanowałem kompa to coś znalazł i usunął - poszukałem na google i wiesz co to było? keyloger który siedział w zmodyfikowanym pliku rundll32. exe, a wiesz co robił? wysyłał adresy odwiedzanych stron i wysyłał sobie różne statystyki (jakie procesy były aktualnie uruchomione). Zmierzam do tego, że żaden program nie jest w 100% pewny, to że komputer Ci się uruchamia, nic nie widać podejrzanego nie znaczy, że system masz czysty - teraz nie jest jak dawniej, że wirusy utrudniały pracę na komputerze, one siedzą cicho i coś robią (często sobie ściągają sobie dodatkowe keyloggery skonstruowane dla pewnej części osób). Być może masz coś w systemie ale o tym nawet nie wiesz.

Ja czekam aż wreszcie powstanie taka inicjatywa podobna do skanerów online które skanują większością dostępnych antywirusów na rynku. Pomyśl sobie jakbyś przeskanował komputer wszystkimi programami w trochę dłuższym czasie niż jednym, a wyniki były by bardziej efektywne niż tak jak teraz skanując jednym dowolnym programem.

witmac44 26-06-2008 23:39

mam ten sam problem....

..::QRAS::.. 27-06-2008 09:30

Cytuj:

z calym szacunkiem do ciebie lecz teraz pieprzysz glupoty ze glowa mala ... i jesli uwazasz ze lepiej uzywac Afasta od kasperskiego to naprawde jestes specem

Likode 27-06-2008 09:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kruul (Post 2142164)
Powiem Ci coś odnośnie avasta mimo, że sam go używam i nie narzekam ale jak kiedyś nortonem przeskanowałem kompa to coś znalazł i usunął - poszukałem na google i wiesz co to było? keyloger który siedział w zmodyfikowanym pliku rundll32. exe, a wiesz co robił? wysyłał adresy odwiedzanych stron i wysyłał sobie różne statystyki (jakie procesy były aktualnie uruchomione). Zmierzam do tego, że żaden program nie jest w 100% pewny, to że komputer Ci się uruchamia, nic nie widać podejrzanego nie znaczy, że system masz czysty - teraz nie jest jak dawniej, że wirusy utrudniały pracę na komputerze, one siedzą cicho i coś robią (często sobie ściągają sobie dodatkowe keyloggery skonstruowane dla pewnej części osób). Być może masz coś w systemie ale o tym nawet nie wiesz.

Ja czekam aż wreszcie powstanie taka inicjatywa podobna do skanerów online które skanują większością dostępnych antywirusów na rynku. Pomyśl sobie jakbyś przeskanował komputer wszystkimi programami w trochę dłuższym czasie niż jednym, a wyniki były by bardziej efektywne niż tak jak teraz skanując jednym dowolnym programem.

Rozumiem, mi także chodzi o to że żaden program nie jest w 100% dokładny i wynajdzie wszystko, być może mam jakiegoś robaka w systemie nie zaprzeczam, ale nie mowie też że Avast jest złym antyvirem. Jak dla mnie jest dobry i wystarczający bo każdy program ma swoje wady i zalety (Avast także).

qq2 27-06-2008 11:00

@Vadimq
Avast we wszystkim widzi wirusy, to nie żadna plotka. Kiedyś sam go używałem, myślałem, że to najlepszy antywir, ale co 2 plik, który chciałem pobrać był rzekomo zainfekowany... Pobierając ten sam plik przez kaspersky'ego, akurat dziwnym trafem nie miałem wirusa... Nie reklamuję i nie uważam "rzue kasperski jest najlebszy a awast nje"... Stwierdzam fakty.

Etoric 27-06-2008 11:19

Szczerze mówiąc to jedynie mam pande, żebym wiedział co chce się podłączyć do internetu, używam mozilli i powiem wam, że nie potrzebuje żadnego antywira, no i na dobitke ściągam dużo plików. Ani razu nie miałem żadnego włama. Mając łeb a nie fiuta na karku można dać rade bez avastów czy kasperskyych, po prostu trzeba myśleć[;

@down
nie ściągam niczego poza recami, których jeżeli są zbindowanymi keylogerami nie da się odpalić przez tibicam, wtf?////////

Leon_Asto 27-06-2008 11:37

@up

Dla niektórych Panda jest może i dobrym antywirusem, ale dla mnie jej jedyną zaletą jest to, że nie spowalnia systemu. Wejdź sobie w co drugi film na tibia.pl- są to oczywiście keyloggery i ściągnij sobie, a następnie wejdź na www.virusscan.jotti.org i przeskanuj pliczek. Powodzenia! :D

Lechista 27-06-2008 15:27

Cytuj:

@Topic

Nie został podłożony żadek keylogger. Avast tak wrzszczy na normalne pliki. Avast jest świetnym antywirem, ale pod tym względem jest beznadziejny

Kamliss 27-06-2008 16:29

/up : No to faktycznie avast jest świetny, ale to co powinien robić robi źle...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Likode (Post 2142712)
Rozumiem, mi także chodzi o to że żaden program nie jest w 100% dokładny i wynajdzie wszystko

Program jest programem, jeżeli człowiek myśli - nie ma powodu do obaw, w tym drugim przypadku avasta możesz wyrzucić w pierwszej kolejności.

Cytuj:

być może mam jakiegoś robaka w systemie nie zaprzeczam, ale nie mowie też że Avast jest złym antyvirem.
Czyli twierdzisz że jest dobry, bo wyskakuje fajne powiadomienie kiedy już znajdzie coś podejrzanego?

Cytuj:

Jak dla mnie jest dobry i wystarczający bo każdy program ma swoje wady i zalety (Avast także).
No tak, jak fajnie wygląda i ma fajny alarm to znaczy że jest super!

Frapper 28-06-2008 00:19

nod32 z 40.000 dniowa licencja > all nawet nie krzyczy, ze cos znajduje. ostatni format 8 miesiecy temu, zero wirusow jak do tej pory. puszcze skana co jakis czas i NIC. nic smiesznego mi sie z netem nie laczy, wpieprza mi 10mb ramu.

Michael Rzotkiewka 28-06-2008 00:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Etoric (Post 2142944)
Szczerze mówiąc to jedynie mam pande, żebym wiedział co chce się podłączyć do internetu, używam mozilli i powiem wam, że nie potrzebuje żadnego antywira, no i na dobitke ściągam dużo plików. Ani razu nie miałem żadnego włama. Mając łeb a nie fiuta na karku można dać rade bez avastów czy kasperskyych, po prostu trzeba myśleć[;

Tez myslalem, ze nie mam wlaman az do czasu kiedy zainstalowalem firewalla. Mam zew ip i co sie okazalo? Ze co +/- 2h jakis atak ;]

@Do all co mysla ze nie maja zadnych infekcji
Sciagnijcie sobie Spyware Doctor, zaktualizujcie i przeskanujcie ;]

Etoric 28-06-2008 00:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michael Rzotkiewka (Post 2145139)
Tez myslalem, ze nie mam wlaman az do czasu kiedy zainstalowalem firewalla. Mam zew ip i co sie okazalo? Ze co +/- 2h jakis atak ;]

@Do all co mysla ze nie maja zadnych infekcji
Sciagnijcie sobie Spyware Doctor, zaktualizujcie i przeskanujcie ;]

atak...ale atak na co? w jakim celu mieliby atakować gościa z kraju gdzie średnia krajowa to 3 pary dobrych butów na zachodzie;d?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:04.