![]() |
Wirus w TibiCam?
|
Avast i wszystko jasne ; d
|
hex znowu mieszau;p
|
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=176845 temat już poruszany pod tym linkiem.
|
Cytuj:
@Topic W tym pliku zostal podlozony najprawdopodobniej keylogger... |
dobrze by było zeby ktos to zamknal.
dokladajac swoje 3 ojro, nie mozna stwierdzic ze cos jest zainfekowane na podstawie analizy 1-2 antywirusow. do tego trzeba kogos kto recznie zdeasembluje kod i przeprowadzi rekonstrukcje |
Cytuj:
plik ten sam, dopiero avast dodał do bazy danych tego keyopodobnego... pasowałoby do nich w końcu wysłać żeby sprawdzili czy ten plik to rzeczywiście keylogger... zauważyłem że h3x już nie jest w statystykach hahahaha |
Cytuj:
|
Cytuj:
Ja czekam aż wreszcie powstanie taka inicjatywa podobna do skanerów online które skanują większością dostępnych antywirusów na rynku. Pomyśl sobie jakbyś przeskanował komputer wszystkimi programami w trochę dłuższym czasie niż jednym, a wyniki były by bardziej efektywne niż tak jak teraz skanując jednym dowolnym programem. |
mam ten sam problem....
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@Vadimq
Avast we wszystkim widzi wirusy, to nie żadna plotka. Kiedyś sam go używałem, myślałem, że to najlepszy antywir, ale co 2 plik, który chciałem pobrać był rzekomo zainfekowany... Pobierając ten sam plik przez kaspersky'ego, akurat dziwnym trafem nie miałem wirusa... Nie reklamuję i nie uważam "rzue kasperski jest najlebszy a awast nje"... Stwierdzam fakty. |
Szczerze mówiąc to jedynie mam pande, żebym wiedział co chce się podłączyć do internetu, używam mozilli i powiem wam, że nie potrzebuje żadnego antywira, no i na dobitke ściągam dużo plików. Ani razu nie miałem żadnego włama. Mając łeb a nie fiuta na karku można dać rade bez avastów czy kasperskyych, po prostu trzeba myśleć[;
@down nie ściągam niczego poza recami, których jeżeli są zbindowanymi keylogerami nie da się odpalić przez tibicam, wtf?//////// |
@up
Dla niektórych Panda jest może i dobrym antywirusem, ale dla mnie jej jedyną zaletą jest to, że nie spowalnia systemu. Wejdź sobie w co drugi film na tibia.pl- są to oczywiście keyloggery i ściągnij sobie, a następnie wejdź na www.virusscan.jotti.org i przeskanuj pliczek. Powodzenia! :D
|
Cytuj:
|
/up : No to faktycznie avast jest świetny, ale to co powinien robić robi źle...
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
nod32 z 40.000 dniowa licencja > all nawet nie krzyczy, ze cos znajduje. ostatni format 8 miesiecy temu, zero wirusow jak do tej pory. puszcze skana co jakis czas i NIC. nic smiesznego mi sie z netem nie laczy, wpieprza mi 10mb ramu.
|
Cytuj:
@Do all co mysla ze nie maja zadnych infekcji Sciagnijcie sobie Spyware Doctor, zaktualizujcie i przeskanujcie ;] |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:04. |