![]() |
skill=obrona
Mam pytanie???
Czy skill ma wpływ na obronę jak mam bron dwuręczna.??? np. mam 65sword to rzadziej i mniej tracę życia niż miał bym np. 35sword. Bo inaczej po co nam def. w broniach |
Tak, shilding wplywa na obrazenia. Im wiecej bron ma def (dwureczna) tym mniejsze obrazenia. Bron + tarcza sie nie sumuja.
|
gdy nie uzywasz tarczy do szansy na blok wlicza sie skill walki bronia ktorej uzywasz.
|
UP
czyli mając skille 100/90~ (a często takie sie ma) lejąc z ave będę obrywał mniej niż lejąc z sov + mms?? bo wtedy sword byłby większy niż shielding a ave ma 38 defa . |
nie koniecznie, nie wiemy jak skil przeklada sie na defa
|
Cytuj:
Mozna sie zastanawiac, czy uzywanie tarczy nie wplywa czasem na redukcje sily ciosow ( na zasadzie: ave i mms blokuje tak samo, ale jesli cos sie juz przebije to przy ave zada wieksze obrazenia ), niestety cholernie ciezko to sprawdzic. |
Cytuj:
Co do tematu, bylo wiele teorii. Niedawo nawt bylo update poprawiajacy cos tam zwiazanego z broniami, ale dokladnie nie wiem co. Z drugiej strony, jezeli born ma defa, mniejszy attack niz axe, to musi do czegos slurzyc, na ozdobe by cipsoft tego nie robil. Moze kiedys nam to wszystko wyjasnia. |
Cytuj:
Sov+mms=40 shielda bo sov ma +3 do tarczy a ave ma 38~ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:38. |