![]() |
Mount Sternum
Czy ktoś może mi wytłumaczyć gdzie tam się znajdują nieumarli? Ja jak szukałem na Tibian Earth to widziałem tylko Skeleton i Ghoule i chyba 2 DS i to wszystko, a na TibiaWiki pisze że są jeszcze Crypt Shamblery, Dragony i GS, ale gdzie to wszystko jest?
|
Jezeli wiesz gdzie sa ghoule i skele to zaraz pod nimi sa crypty mumie ghosty i beho. A jeszcze nizej pod pickiem jest pare dragow.
Poszukaj uwazniej;] |
mozliwe ze na tibian earth nie ma nowej mapki, tylko ta stara gdzie jeszcze pod mount sterum nie bylo tomby ;]
|
Na tibian earth jest stara mapa :(
Jak dojść : Schodzisz schodami oznaczonymi na tej mapce numerem 1 http://images.tibia.pl/images/maps/sternum.gif Jak zejdziesz w dół to idziesz w lewo do momentu aż zobaczysz drogę w góre . Zaczynasz iść w góre a na samym końcu jak skończy sie droga w góre bedzie wejście w podziemia. Na poziomie -1 sa skeletony i ghoule. Na -2 tez , nie jestem pewny czy jest cos jeszcze. Na -3 sa juz ghoule crypt shamblere beholdery i chyba 1 ghost. Dalej nie wiem bo nie schodze. Chyba są jeszcze beho crypt shamblere i ghosty ale nie jestem pewien. A na samym dole sa dragony i Gs ale nie wiem gdzie. To już sam musisz poszukać :) |
a czy to prawda że w Mount Sternum są pułapki że np. jak jest dziura i się w nią wejdzie to potem nie ma rope place, a jak bd rope place to potem nie ma dziury?
I czy tak samo jest w MOLTS? proszę, abyście się odnieśli do obydwu miejsc :) |
@Dybel
Mount Sternum Ja nie natrawiłem jeszcze na coś takiego. Jest jedno takie miejsce że wejdziesz do góry i nie możesz zejść na dół tylko musisz zabić skeletony obejść około 30 kratek i wejść w drugą dziurę. Ale na końcu i tak będziesz tam gdzie byłeś na początku. :) |
Tam na cryptach najlepiej expic od 26 poziomu co i tak jest trudne bo nie raz mialem sytuacje beho+ mumia albo 2 mumie i crypt shambler;)
Jest inne bezpieczniejsze wejscie do cryptow niz przez cyclopsy. Spotkamy wtedy tylko carrion worma xD ale to szukajcie sami |
ja pułapek nie spotkałem ale expowisko jest spoko szczególnie dla pallka co do gsa to sam nie wiem czy jest
|
Taka pułapka jest na ghostlandzie wpadasz do dziury tam nie ma rope place wyjście jest z drugiej strony za gs-em.:wiking:
|
A czy to prawda że tego typu pułapki występują w MOLTS?
|
Cytuj:
|
Ciekawe miejsce.. zwiedzę je sobie moim knightem. Dużo tam jest mumii, shamblerów?
|
@up
Owszem, sporo. Jest też dojście do guardów, a na najniższym piętrze są również Dragony. |
@up
Guardy to chodzi ci o te 2 co są z geomancerem przy quescie, czy są jeszcze gdzieś indziej w tych okolicach? |
sorry za duble posta, coś się pochrzaniło :)
|
Z poziomu bodajże -2 jest zejście do kopalni z dwarf guardami i soldkami :)
|
wczoraj tam bylem na 56 lev knightem byly szamblery, mumie, beholdery ghoule oraz ghosty na ktore trzeba hmmy albo rozdzke. bylem na poziomie do -5. wiem ze jeszcze sa tam dragi i gsy chyba bez odkopwywania. natomiast gdy odkopiemy odpowiednie dziury to sa vampy a nawet grorlam
|
Cytuj:
sa tylko 2 vampy na terenie FACC z czego jednego sie nie da zabic (nie jest npc) |
sorki nie ma rzeczywiscie vampow ale jest grorlam;]
|
@up
grorlam to boss respi sie co jakis czas... @malyjanek chodzi Ci o tego vampa na ghostlandzie kolo respawnu slima? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:14. |