Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Chcesz chodzic szybciej? Wejdz tu! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=18205)

Afinor 28-11-2004 17:42

Chcesz chodzic szybciej? Wejdz tu!

Jak kazdy doskonale wie szybkosc jest jednym z wazniejszych elementow gry.
Piszac ten temat mam nadzieje ze nie naginam zadnych slabosci Tibii.
Szybkosc rosnie proporcjonalnie do levelu. 80% graczy Tibijskich porusza sie za pomoca strzalek na klawiaturze. To cos dla nich. Teraz do rzeczy:
Wejdzcie w:

Start ---> Ustawienia ---> Panel sterowania ---> Klawiatura ---> Na gorze okna jest wlasciwosc "opoznienie powtarzania", przesun suwak najbardziej w prawo, po czym nacisnij OK.

Powinienes zauwazyc spora roznice w chodzeniu.
Powtarzam - zadziala jesli wczesniej uzywales strzalek. Testowalem to na Windows XP, nie wiem jak jest na innych wersjach.
Mam nadzieje ze pomoglem.

elite 28-11-2004 17:45

No nie pomyslalem o tym. Zobaczymy jak to dziala :D

gy_ver 28-11-2004 17:50

Tak samo może też Częstotliwość powtarzania warto ustawić na Full.
Ja te opcje zawsze ustawiam na max w prawo.

inter87 28-11-2004 23:00

hehe

Tibia jest spoko
Dka jest spoko
Ja nie jestem spoko
I jest fajnie.................

sesaj 28-11-2004 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez inter87
Tibia jest spoko
Dka jest spoko
Ja nie jestem spoko
I jest fajnie.................

A co ma piernik do wiatraka?

A co do tematu...to naprawde dziala! Zem sie zdziwil :P

Petersaber 28-11-2004 23:10

i to ma działać? zoabczymy..

Stu 28-11-2004 23:29

Używając strzałek chodzimy wolniej niż za pomocą myszy - patrz artykuł na tibianews.net (secrets of tibia - speed). xx% graczy porusza się strzałkami, ale zapomniałeś dodać że tylko podczas walki:) Bo iść pół mapy za pomocą klawiatury to troche frustrujące...

Pozdrawiam.

edit: zresztą, co bede pisał, zaraz walne polskie tłumaczenie to każdy sobie sam przeczyta. Ale w dziale "propozycje art."

PUPISEM 29-11-2004 11:18

Panowie ja mam problem mam windows milenium. A jak wlasnie to zrobic na windows milenium ?

rafal<vaviec> 29-11-2004 13:56

e beka:) albo mi sie wydaje albo serio chodzi szybciej

Afinor 29-11-2004 14:13

Jak to powiedzial moj zdolny kolega "me geniusz plx".
Ciesze sie ze dziala.

Ithelios 29-11-2004 14:42

Kiedy zobaczyłem ten temat,pierwsza myśl jaka mi przeszła przez głowę "kolejny lamus wciska pseudo cheaty z key logiem".Jednak wypróbowałem ten sposób i musze powiedzieć,że w samej szybkości nie zauważyłem różnicy.Jednak zazwyczaj po przekroczeniu jednej kratki postać wykonuje niewielki przestój.I rzeczywiście,po zmianie przestój ten jest praktycznie niezauważalny :)

Hengar 29-11-2004 14:45

Czyli jak to zrobilem to mam dalej chodzic strzalkami jak chodzilem tak?
Nie bardzo kapuje xD

Matfiej 29-11-2004 15:03

Ogólnie w systemie są dwa opóźnienia klawiatury przy wciśniętym klawiszu.
Pierwszy czas opóźnienia mówi, ile jest przerwy pomiędzy pierwszym a drugim wysłaniem naciśniecią klawisza. Drugi czas mówi ile jest przerwy pomiędzy kolejnymi przesłaniami naciśnięcia klawisza (Klawisz trzymamy cały czas wciśnięty).

Raul 29-11-2004 15:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ithelios
Kiedy zobaczyłem ten temat,pierwsza myśl jaka mi przeszła przez głowę "kolejny lamus wciska pseudo cheaty z key logiem".Jednak wypróbowałem ten sposób i musze powiedzieć,że w samej szybkości nie zauważyłem różnicy.Jednak zazwyczaj po przekroczeniu jednej kratki postać wykonuje niewielki przestój.I rzeczywiście,po zmianie przestój ten jest praktycznie niezauważalny :)

Dokładnie miałem taki sam problem i dlatego jak była krótka odległość to musiałem klikać strzałkę a nie trzymać bo był ten przestój i się nie opłacało. A teraz jest wszystko ok. Hehehe.
Thx dla założyciela tematu. :)

Cebix 29-11-2004 16:48

Super

To jest wlasnie to, czego szukalem. Zawsze sie dziwilem czemu chodzac strzalkami jestem wolniejszy, a o tym, ze to wina ustawien łindołsa to bym nigdy nie pomyslal :D. Gratz dla autora.

Dedemaniek The First 30-11-2004 21:36

No gratz dla tych co te informacje nam podaja ale mam pytanko tylko ty chodzisz szybciej czy po prostu gra ???Jak coś to prosze o odp.

Hez 01-12-2004 06:57

Tylko gra. Zebys ty szybcieech chodzil sprobuj szybciej poruszac nogami albo robic wieksze kroki.

Skraps 01-12-2004 08:28

Wow !

Dzieki, to działa ! Nie ma takich przestojów pomiędzy kratkami :D

elmo_us 01-12-2004 10:13

Heh, nie ma to jak zbierac laury za kogos innego podal bys przynajmniej prawdziwego autora.
Z checia ja bym to zrobil ale na forum tibi akurat nie moge znalezc tego posta.I troche poprzekrecales text nie jest to sposob na "przyspieszenie tibi",tylko na unikniecie zacinek przez chodzenie na klawiaturze

Grunt to ukrasc pochwalic sie i powiedziec ze sie samemu zarobilo right ?

Afinor 01-12-2004 16:26

@Up
LoL nie wiem o co ci chodzi.
Po 1. Nie zbieram laurow.
Po 2. Prawie nigdy na zagladam na forum tibia.com.
Po 3. Chodzilo mi o to ze unikajac zacinek jestesmy szybsi od kogos kto ma zacinki.
Right?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:41.