![]() |
Solidarność z Ukrainą.
Nasi wschodni bracia z Ukrainy obecnie marzną i stoją na mrozie.
Ociepla ich tylko chart ducha i zapał, zapał dążenia do wolnej niepodległej Ukrainy. Kiedy my polacy walczyliśmy o niepodległość, inne narody solidaryzowały się z nami dodając nam otuchy i woli walki. Teraz nasi Ukraińscy bracia potrzebują naszego wsparcia, nie siłowego lecz duchowego. Kolor Juszczenki kochanego przywódcy ludzi z wschodniej Ukrainy to jaskrawy pomarańcz. Chciałbym zorganizować akcję solidaryzacji z narodem Ukraińskim! Każdy kto chce wspomóc Ukraińską wspólnotę może zrobić mało ale w sercach milionów to będzie dużo. Wystarczy że umieścimy znaczek wolności ukrainy na avatarach, czy też malutką flagę Ukrainy z pomarańczowym znaczkiem. Wtedy Ukrainiec walczący o niepodległość swego narodu, gdy wejdzie przykładowo na takie forum, zobaczy ludzi którzy mu współczują, którzy go wspierają i którzy są z nim nie ciałem lecz duszą, doda sobie otuchy, zapału i woli walki na kolejne dni i noce na mrozie w walce z terrorem chcącym opanować Urainę będzie wiedział on, że w owej walce nie jest sam... Ja umieściłem znaczek Juszczenki na swoim avatarze. Mam nadzieję że większość z was uczyni to samo. A wtedy będzie miło popatrzeć jak na forum tibia.pl mieni się kolor pomarańczowy... Kolor wolnej Ukrainy. To jest moja oficjalna prośba. Ktoś kto się z moimi odczuciami i poglądami nie zgadza niech nie robi nic,tylko siedzi przed telewizorem czy komputerem z założonymi rękoma patrząc na cierpienie i ból oszukanych Ukraińców. Dziękuję. |
Rotfl... :d
|
"Mądre stary, nie ma co"...Eh, dużo Ci da takie wsparcie, przecierz każdy ukrainiec zagląda na polskie strony, noi czasy się zmieniły, wtwdy kiedy Polska walczyła o niepodległość było inaczej'-.-
|
@Gewof:
Jeśli Cię to śmieszy to twój problem. @Dr.Unknown: Masz rację ale to jest jak powiedziałem tylko symbol. |
Ja jestem za. Umiescilem flage Ukrainy na moim avatku. (jak bedzie wiecej takich akcji typu czapeczki, flagi, to mi braknie miejsca na avatarze.. :P)
|
Dzięki Kajulec pierwsze oficjalne poparcie!!
|
Rozumiem, ze chcesz wesprzec Ukraincow...no, ale to nie ma sensu:baby: Zaden z nich tutaj nie wejdzie i tego nie zobaczy.
Jezeli tak bardzo chcesz ich wesprzec to pojedz na Ukraine i tam ich wspieraj, albo wyjdz na ulice swojego miasta i manifestuj. |
@sesaj:
nie lubię się powtarzać ale znów muszę to powiedzieć : To jest tylko symbol solidarności z Ukrainą a nie ich wspieranie. Masz rację jakbym naaaaaprawde chciałbym ich wspierac użądził bym manifest w olsztynie i pojechałbym do warszawy pod ambasade Ukraińską. Ale to jest tylko symbol... |
Taki symbol nic nie da... Co z tego, że chcesz dobrze skoro i tak nic konkretnego nie robisz... ładny gest solidarności, ale ja sie nie dołącze...
|
@up:
No to nara jeśli ci trudno "chociaż tyle" zrobićto nara. |
Jakoś nie widze sensu....
|
To tylko ja dalem sie wciagnac ? Wiem, ze to nie ma sensu, bo im nie pomoze, ale tutaj chodzi o taki SYMBOL, ze jestesmy za Ukraincami..
|
Trochę mi głupio... Akcja okazała się nie wypałem...
Tylko jedna osoba. Ale co tam liczy się Przesłanie. |
Popatrzcie sobie ludziki na www.wp.pl albo na www.google.pl. Na logu WP jest pomaranczowa wstazeczka, a na Google jest czerwona wstazeczka.. ;P
EDIT: To ten dzien AIDS to ktory juz raz w tym roku ? Bo juz cos takiego bylo niedawno.. ;P |
na google chodzi o narodowy dzień AIDS! :]
|
dobry pomysł takie coś przydało by się na głównej stronie wg mnie:)
|
Cytuj:
Ja jestem za Ukraińską opozycją, widać to po moim avatarze... |
dziękuję narazie paru tym osobom.
Widzę że powoli się akcja rozkręca! Dzięki za poparcie Gufat. |
Heh, tez popieram Opozycje ukrainska, nawet moja sasiadka jest ukrainka, ale nie mysle sie z tego powodu oflagowywac.
|
To proszę bardzo to jest tylko twoja decyzja.
A tak na marginesie : Taki mały znaczek a cieszy :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:34. |