Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Mam palka, kupiłem pacc i kicha - co dalej? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=182418)

Palladyneczka 01-07-2008 19:19

Mam palka, kupiłem pacc i kicha - co dalej?

Mam Royal Paladin'a, 67lvl skile 82/66...
i przyznam sie szczerze ze kupiłem pacc, poleciałem sobie na edron i kicha...
nie wiem gdzie expic?

Nie chce dragonów, nie interesuje mnie loot, chcialbym tylko aby wyjsc na 0 czyli okolo 2k/h (czyli prawie nic) chodzi mi o blyskawiczny exp
cos kolo 100k/h

Prosze o odpowiedz, dodam tylko ze przeczytalem wszystko co da sie przeczytac i nie znalazlem nic procz wywernami w edron.

Prosze o odpowiedz, bo pacc mi leci ;)

Spaghetti 01-07-2008 19:46

trzeba bylo sie pierw pytac a nie kupowac pacc... idz na cyklopolis -2 jak bedzie duzo ludzi to -3 ale uwazaj na fire elementale (zaopatrz sie w dwarven ringi...) niby czemu wybrales edron? mialem pacc i najlepiej mi palladynem bylo na tombach idz sobie na przyklad tarpit tomb -3 tam masz 50k/h jak jestes sam a jak zejdziesz w miejsce gdzie jest duzo ds i vamp moze dojsc do 70-80k/h 100k nie wiem gdzie wyciagniesz... moze sproboj na BB isle ale z gsem sie nie proboj bo moze byc waste (jak cie bb sparalizuja i gs dopadnie do mozesz jeszcze dednac xD) ... jedz na port hope lizardy albo malpy na -2 expa bardzo dobrego nie bedzie ale kasa dobra chociaz pisales ze wolisz dobry exp to mozesz sprobowac:cup:
mozesz tez zrobic questa i piraciki albo zolwie jak masz dobre skille bedziesz je szybko bil a tam malo ludzi jest i tego tyle lazi ze na 48 lv omalo nie dedlem xD
tyle odemnie pozdro:cup:

Palladyneczka 01-07-2008 20:08

Fajnie sie expi na guardach mi osobiscie, ale to strasznie monotonne, albo na gsach w kopalni kazo, tylko tam duzo nobów. szukam wlasnie takiego miejsca jak te wyzej wymienione musi byc fajny exp loot nie wazny...co do piratów to fajnie, ale ja czesto gram pozno w nocy albo wczesnie rano a wtedy moze byc full resp :/

Verezo 01-07-2008 20:14

Polecam ci bb isle [ Bone Beast Isle ] bardzo fajny exp ( 80-120 k\h ) moze loot nie jest zbyt cudowny ale na 0 wyjdziesz zawsze . Oprocz tego stone tomb -2 za tp ale tutaj czasem masz + a czasem -

Pozdro...

Brandle 01-07-2008 21:10

Ja ze swojej strony polecam Duży barbarian camp, loot doskonały, a przy braku ludzi exp dochodził nawet do 80k/h (przy praktycznie zerowym waste).

matmaster2 02-07-2008 03:09

nigdy nie gralem palkiem lecz z tego co sie orientuje dobrze mu sie expi na nieumarlych wiec polecam tomby w ankrahmun i moze jeszcze drefie (ale tam slaby exp wiec raczej nie) jeszcze moze banuta i chor

Asunul 02-07-2008 05:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Palladyneczka (Post 2153544)
Fajnie sie expi na guardach mi osobiscie, ale to strasznie monotonne, albo na gsach w kopalni kazo, tylko tam duzo nobów. szukam wlasnie takiego miejsca jak te wyzej wymienione musi byc fajny exp loot nie wazny...co do piratów to fajnie, ale ja czesto gram pozno w nocy albo wczesnie rano a wtedy moze byc full resp :/

to chyba lepiej nie? wiekszy resp=wiecej k/h, a o deda sie nie boj... tak jak ktos tam wyzej rowniez polecam barbarian camp[duzy], tomby! dziwie sie ze nie chcesz dragow ;/ moze culty?

Ivy 02-07-2008 06:09

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=182232
Tu masz piękny poradnik napisany przez neopostman'a ;-)

bemo 02-07-2008 08:06

barbariany dochodzą do 60k/h, a z lootem zawsze wychodziłem conajmniej 6-20k na + (po 2-3 godzinnym huncie), ale polecam ice witche ( tylko trzeba mieć dużą ilość spearów:))

Hovvner 02-07-2008 10:18

Szybki exp na tym lvlu? Polecam Gs Island, wyciągałem tam charem kolegi (103 ed) nawet 90k/h na świecie z najwolniejszym spawnem (Premia ofc). A zwracało się z silków które chodzą po 8k u mnie.

I spróbuj jakiegoś tomba za tp albo po prostu vamp hella (znakomity exp dla palka). Chociaż vamp hell może się okazać lekkim hardcorem.

A tak naprawdę najszybciej exp palkiem leci na frostach, nightmarach i warlockach. Ale to dopiero od 80 lvla, gdyż assassin stary przyspieszają expa. Często się jednak nie zwracają hunty w tamtych miejscach.

LuckyLuck 02-07-2008 14:50

jak mówisz ze grasz w godzinach kiedy bedzie pewnie full spawn to lec na piraty na tym poziomie spokojnie wytniesz cały resp i do tego tam jest super kaska^^

Palladyneczka 02-07-2008 16:36

no wlasnie mam zamiar tam isc...
ostatnio ktos polecil mi malpy i bez urady ale dupiaaaste miejsce, niby jakas kasa leci, ale nic wspanialego, to samo jest na guardach ;)

no ale szczerze powiedziawszy wbilem sie tam o 4 rano no i normalnie full resp i waste bardzo duzy przez te merkliny i malpy blokujace droge a exp/h do dupki :/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:23.