![]() |
Serpent sword
Witam.
Może mi ktoś to wytłumaczyc? Grałem przed upem knightem skilowalem do skili 70/70 ktore wbilem 3 dni przed upem. Zaczalem expic tam gdzie sie respi the horned fox, wiekszosc mino brałem na 1 hita nawet archery... Po update nie zabilem ani 1 minosa na 1 hita, mysle "czemu?", a tu: 17:12 You see a serpent sword (Atk:18 physical + 8 earth, Def:15 +1). It weighs 41.00 oz. Więc powie mi ktoś po cholere obniżyli siłe atk az o 8 (!!!!) ? |
Musiałeś długo nie grać, system żywiołów został wprowadzony w zimowym update (2007), teraz niektóre bronie zostały nasycone energią żywiołów i jej atak został podzielony na obrażenia zadawane przez sam miecz (fizyczne) i obrażenia zadawane od żywiołu (w przypadku serpent sworda trucizny).
|
Cytuj:
|
Wczesniej mial takie same staty 18atk+ 8 earth tylko nie pisalo to na nim pisalo 26 atk ale nie pisalo nic + earth
|
bylo 26atk? TAK!
jest 18atk? TAK! czyli mniej o 8? TAK czyli: 18atk+8zywiol=26 tak jak przed upem xD tylko hity sa gorsze |
Kiedyś serpent był lepszy od spike sworda, teraz jest odwrotnie. Niby ataku ma mniej, ale jest bez żadnego żywiołu, więc lepszy.
|
spike ma przeciez wiecej ataku od serpenta...
|
Ja osobiście wybieram spike, więcej defa a niewiele mniej ataku. A z resztą nie podobaja mi sie połączone ataki zwykłe ,,krwiste" :D z trucizną (ziemią)
|
up@ a co ci da def broni skoro nosisz tarcze? a chyba ze ty bez tarczy chodzisz :d
|
Ja miałem skille 70/70 i Knight Axe i bardzo żadko brałem Dwarfa Soldiera na hita i dlatego przestałem grać knightem :(
|
@Frytasek
Chwalisz się czy żalisz? @Hoost Spike Sword ma 24 atk, a Serpent 18+8 atk, więc co ma więcej? Tak poza tym, to chyba offtopuję, ale co mi tam... |
Przed ostatnim upem atk. broni był SUMOWANY !!!
Teraz, bronie ktore maja juz od poczatku zaklety w sobie zywiol, mają podzielone normalny atk. i ten z zywiolu. |
Cytuj:
|
To jak jest teraz podzielone reszta broni? czyt. Fire Sword / Fire Axe (jeszcze jakieś?).
|
Cytuj:
Cytuj:
|
@up
6 jest żywiołów bo jeszcze świętość D: |
żey nie robić nowego tematu co teraz jest lepsze serpent czy spike do expienia ?
bo mam serpenta ale jakies takie anemiczne hity nim ida... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:40. |